De demokratiska kandidaternas stÀllning till 2020 Apple (och Big Tech)

De demokratiska kandidaternas stÀllning till 2020 Apple (och Big Tech) 1

Med valet 2020 gillar tekniska företag Facebook och Twitter har stÄtt i centrum för diskussionerna. Oavsett om det handlar om frÄgor om utvalda företag som skapar monopol över specifika marknader, eller hur företagen har spelat ut i modern diskurs. Men vad som bör noteras Àr hur Apple har spelat sin roll i politiken frÄn sent.

Även om företaget inte Ă€r ett hett Ă€mne som aktivt vĂ€cker en debatt, Apple och konkurrenterna har spelat nĂ„gon roll i den pĂ„gĂ„ende primĂ€ra kampanjen. Det hĂ€r Ă€r vad du behöver veta om de ledande kandidaterna (bestĂ€ms av om de genomförde debattfasen i december 2019 eller inte).

Elizabeth Warren

Elizabeth Warren har byggt upp ett rykte för att kritisera statusen som big tech i Amerika. Denna kritik korrelerar med hennes fixering av den finansiella situationen för miljardÀrer som Bill Gates, Tim Cook och Jeff Bezos, samt hennes pÄgÄende förslag om att anvÀnda antitrustlagar som ett verktyg för att bryta upp företag som Facebook och Twitter. Warren Àr intresserad av detta med det underförstÄdda syftet att minimera deras monopolistiska status pÄ marknaden för sociala medier. Medan hennes fokus har varit pÄ de andra stora tekniska jÀttarna bekrÀftade kommentarer frÄn SXSW att hon skulle inkludera Apple i hennes antitrustinsatser.

Hon sa att "Apple, mĂ„ste du bryta det frĂ„n deras App Store. Det mĂ„ste vara det ena eller det andra. Antingen kör de plattformen, eller sĂ„ spelar de i butiken. De fĂ„r inte göra bĂ„da samtidigt. ”Warren fortsatte vidare denna kontrollvĂ€g med sin senaste” super-fusion ”-förslag, som skulle förbjuda företag pĂ„ en specifik ekonomisk nivĂ„ att söka fusioner med andra kunder. Även om detta lagförslag inte uttryckligen nĂ€mner Apple, det skulle pĂ„verka eventuella partnerskap eller affĂ€rer som Cook och Apple kan ha med andra organisationer.

Warren uttryckte ocksĂ„ oro över det nyligen införda Apple Card, med uppgift om att organisationen verkar fungera pĂ„ ett sĂ€tt som Ă€r partisk mot kvinnliga anvĂ€ndare. Denna förspĂ€nning kan oavsiktligt neka fler av dem Ă„tkomst till nĂ€mnda kort. I ett brev skrivet med kollega senator Sherrod Brown, sĂ€ger Warren att "Offentliga rapporter vĂ€cker frĂ„gor om det finns ett mönster av könsdiskriminering i försĂ€kringen av Apple Kort och understryker vikten av att CFPB pĂ„ ett adekvat sĂ€tt övervakar utlĂ„ningspraxis för finansinstitut, inklusive sĂ„dana som Goldman Sachs, som Ă€r nya för konsumenternas utlĂ„ningsutrymme. ”Brevet Ă€r ett försök av Warren att uppmuntra Consumer Financial Protection Bureau, en enhet som Warren hjĂ€lpte till att bilda 2010 för att undersöka dessa pĂ„stĂ„enden ytterligare.

Warren har ocksÄ stödde att skapa lagar om rÀtt till reparation. RÀtt till reparation Àr en politik som indirekt pÄverkar Apple produkter pÄ grund av deras pÄgÄende problem med produktreparation / ersÀttning, och skulle göra det lÀttare för konsumenterna att fixa sina iPhones / MacBooks.

Bernie Sanders

Som en av de vÀnsterkÀnna lutande kandidaterna pÄ debattfasen redan sent har Bernie haft mycket att sÀga om teknik. Han uttalade att han skulle vidta betydande ÄtgÀrder för att skapa antitrustlagstiftning, med sÀrskilt fokus pÄ tekniska jÀttar som Amazon och Facebook. Medan han aldrig namnger Apple uttryckligen i sina antitrustsamtal gör arten av företagets marknadskontroll det till ett troligt mÄl för den sjÀlvidentifierande socialisten.

Sanders uttryckte ocksÄ sitt stöd för lagarna om rÀtt till reparation. Han talade uttryckligen om att ge jordbrukare rÀtt att sjÀlva reparera sin utrustning. Denna policy skulle ocksÄ gÀlla sÀrskilt anvÀndare av mobila enheter Apple anvÀndare och deras oförmÄga att fÄ hjÀlp och enkel Ätkomst till delar för reparation av sina egna produkter.

Sanders har ocksÄ kritiserat 2.5 miljarder stimuli som Apple investerat i Kaliforniens bostadskris. I en Facebook post sÀger Sanders att "AppleTillkÀnnagivandet om att det gÄr in i fastighetslÄneverksamheten Àr ett försök att distrahera frÄn det faktum att det har bidragit till att skapa Kaliforniens bostadskris. De gjorde allt medan de skaffade in 800 miljoner dollar i skattebetalarnas subventioner, höll en kvart billion dollar vinster offshore, för att undvika att betala miljarder dollar i skatt. Idag Àr mer Àn 134 000 kalifornier hemlösa och hyresgÀster mÄste tjÀna $ 34,69 per timme för att ha rÄd med den genomsnittliga lÀgenheten med tvÄ sovrum. Vi kan inte lita pÄ företagsskattundvikare för att lösa Kaliforniens bostadskris. "

Sanders slÀppte ocksÄ en plan för inkomstinjÀmlikhet som, om den antas, skulle pÄverka stora företag kraftigt nÀr det gÀller deras beskattning. Framför allt bestÀmde analytiker det Apple skulle ha förlorat vad vissa uppskattar att vara 1.4 miljarder dollar i skatter om hans politik hade dykt upp förra budgetÄret.

Pete Buttegieg

PĂ„ förfrĂ„gan om sin politik för antitrustutveckling berĂ€ttade den tidigare borgmĂ€staren i South Bend, IN till Vox att ”jag stöder de pĂ„gĂ„ende antitrustproberna pĂ„ onlineplattformar av justitieministeriet, FTC och statsadvokaterna general och kommer att fördubbla antitrustuppföljningsbudgeten sĂ„ justitiemyndigheten Avdelningen kan prioritera granskningen av stora onlineplattformar som Facebook, Google, Apple, och Amazon under min administration. Vi kommer att noggrant verkstĂ€lla lagen, och om de fortsĂ€tter beteendet, bör bryta upp tekniska företag vara ett alternativ. ”Dessa anstrĂ€ngningar skulle inkludera skyddet av privatlivet för amerikanska medborgare och öka finansieringen för antitrustinsatser. Det skulle ocksĂ„ strĂ€va efter att flytta den lagliga skyldan pĂ„ skulden pĂ„ företaget (ocksĂ„ be dem att bevisa att deras arbete inte kommer att minska konkurrensen) snarare Ă€n att regeringen mĂ„ste verifiera att alla deras anstrĂ€ngningar kommer att minska konkurrensen.

Buttigieg har emellertid varit en av de framstÄende kandidaterna bland de demokratiska kandidaterna nÀr det gÀller att anstÀlla personer frÄn teknikindustrin. Fortune rapporterar att Buttigieg har anstÀllt 12 chefer för betydande roller i sin valkampanj, en Äterspegling av Silicon Valley investerade intresse för Pete. Nya rapporter avslöjade att Buttigieg fick den högsta mÀngden donationer mellan alla kandidater frÄn teknikcentriska donatorer i Kalifornien.

Joe Biden

Den före detta vice presidenten har varit ganska tyst i frĂ„gor om big tech och monopolisering under större delen av kampanjen. NĂ€r han frĂ„gades av Associated Press om han skulle stödja uppdelningen av de stora tekniska företagen, sade han att ”Jag tror inte att vi Ă€gnar nĂ€stan tillrĂ€ckligt med tid med att fokusera pĂ„ antitrustĂ„tgĂ€rder. Och sanningen Ă€r att jag tycker att det Ă€r nĂ„got vi borde ta en hĂ„rd titt pĂ„. ”Men hans kommentarer kom lĂ„ngt efter att de flesta Ă€mnen lagt till sina tvĂ„ cent och skapade intrycket att detta inte var en tydlig prioritering för Biden.

Amy Klobuchar

Liksom de flesta av hennes meddemokratkandidater Àr Minnesota Senator Amy Klobuchar en stark föresprÄkare för antitrustpolitik. Som en ledande ledamot i underkommittén för antitrust, konkurrenspolitik och konsumentrÀttigheter arbetar Klobuchar aktivt för antitrustpolitik, vilket avsevÀrt skulle pÄverka vÀgen Apple fungerar som ett företag. Dessa inkluderar policyer som skulle bryta ner dem som bryter mot antitrustpolitiken och som skulle modernisera de nuvarande systemen för antitrust pÄ ett sÀtt som skulle stÄ för de monopolistiska enheter som Purdue Pharmaceutical, Facebook, och Apple.

Tom Steyer

Trots att han konstant har fÄtt lÄga undersökningsresultat fortsÀtter miljardÀren / miljöaktivisten Tom Steyer att dyka upp pÄ debattfasen. Han har uttryckt sitt intresse för antitrustpolitiken, men han har varit mycket mindre stÀmd över affÀren. Steyer gick till och med sÄ att han var kritisk till strÀvan och konstaterade att demokraterna mÄste tjÀna sitt stöd genom att bevisa att "vi (demokrater) inte bara vet hur de ska beskatta och har program för att bryta upp företag."

Andrew Yang

Den enastĂ„ende entreprenören med visioner om en universell grundinkomst, Yang, Ă€r en av de ovanliga i denna kampanj. Men han hĂ„ller med sina medkandidater om antitrustfrĂ„gan. Yang gĂ„r till och med för att sĂ€ga att ”Vi skulle vara vĂ€l tjĂ€na genom att lĂ„ta dem bryta upp sig i olika delar av deras företag.” I sin offentligt upplagda antitrustplan sĂ€ger Yang att ”vi mĂ„ste se till att kontrollen över de mest kraftfulla teknik i historien samlas inte i nĂ„gra hĂ€nder. Vi mĂ„ste dock inse att 1900-talets ramverk för att bryta upp företag som bara bygger pĂ„ storleken eller prissĂ€ttningen pĂ„ konsumenterna inte kommer att vara effektiva. NĂ€tverkseffekter kommer alltid att följa, eftersom en dominerande spelare alltid dyker upp. Och ingen vill anvĂ€nda den fjĂ€rde bĂ€sta sökmotorn. ”