den 5 pelare i framgÄng för bloggning av företag

Letar du efter praktiska tips för bloggframgÄng? Undrar du vad du ska undvika? Medan min instÀllning i allmÀnhet Àr att det inte finns nÄgra "regler" för att blogga, finns det bÀsta metoder som hjÀlper din affÀrsblogg att lyckas.

Det finns mĂ„nga uppenbara element att inkludera för göra en blogg lĂ€tt att lĂ€sa: bra navigering, en kontaktsida, en omsida, fokus och tydlighet i blogginlĂ€gget … och det finns mĂ„nga inte sĂ„ uppenbara eller förbisatta saker som verkligen kan hjĂ€lpa göra en blogg sticker ut om de genomförs

Medan jag har min egen lista över vad som ska betalas och inte ingÄr, bestÀmde jag mig för att fÄ feedback frÄn andra kunniga och kunniga bloggare. Jag publicerade en förfrÄgan pÄ LinkedIn-svar och fick mÄnga bra saker att göra och inte göra. Jag har grupperat tipsen i fem kategorier: Planering, innehÄll, design, marknadsföring och engagemang.

# 1: Planera din affÀrsblogg

Gör: Vet ditt "fantastiska varför" – Varför Ă€r du i affĂ€rer? Vad Ă€r ditt syfte och slutmĂ„l att tjĂ€na andra? Tydlighet om ditt syfte, dina mĂ„l, din ideala kund och hur du förvandlar mĂ€nniskors liv kommer att hjĂ€lpa till att vĂ€gleda allt innehĂ„ll pĂ„ din affĂ€rsblogg.

Gör: Vet vad du menar nÀr du sÀger. Försöker du fÄ mer försÀljning? Bygga relationer? Informera nuvarande kunder? Att ha ett specifikt mÄl för din blogg kommer att forma resten av din strategi.

Gör: sökord forskning innan du startar en blogg. Först ska du sammanstÀlla en lista med nyckelord (och, viktigast av allt, sökordsfraser) som du tycker att ditt företag bör rankas efter. GÄ sedan till Googles sökordsverktyg och skriv in dessa fraser för att ta reda pÄ hur mÄnga som görs per mÄnad. Du skulle bli förvÄnad över hur olika Googles lista kan vara frÄn din. AnvÀnd den lista som Google föreslÄr som utgÄngspunkt.

google nyckelord verktyg
AnvÀnd Googles sökordsverktyg för att söka efter nyckelord som Àr mycket sökta.

Gör: Definiera din mÄlgrupp och utveckla en innehÄllsstrategi som Àr intressant, underhÄllande eller informativ. Fokusera inte för mycket pÄ produkten.. Som en Twitter En vÀn sa en gÄng, "Om du gör hundmat, prata inte om hundmat, prata om hundar."

Gör: ge det tid. Det tar tid att bygga verkliga relationer.

Nej: Dölj bloggens författare.. Se till att du har en riktig person bakom bloggen. LĂ€gg till ditt foto, namn och roll i företaget. Det Ă€r okej att lĂ€gga ut hjĂ€lp för att lĂ€gga ut hjĂ€lp, men för den mest autentiska anslutningen, ha en riktig anstĂ€lld tillgĂ€nglig för att vĂ€gleda, svara pĂ„ frĂ„gor och ge ett riktigt utseende i organisationen. Även om du bara har ett fĂ„tal personer i ditt företag Ă€r detta mycket viktigt.

# 2: innehÄllet i din blogg

Gör: Var riktig.

Gör inte det: var snÀll, trÄkig och pompös, eller anvÀnd bizspeak-jargong. En blogg Àr inte ett konferensrum eller en skylt (dvs envÀgs eller endast sjÀlvpromotionskommunikation), men Àr idealiskt en plats för mÀnniskor som Àr hungriga efter god information att hitta den och börja se dig som en pÄlitlig person. och pÄlitlig resurs

Gör: Hitta en optimal posttid som fungerar för dig. Ju mer du publicerar pÄ din blogg, desto mer trafik kommer du att locka. Men mer Àn frekvens, fokusera pÄ konsekvent och konsekvent att publicera kvalitetsinnehÄll.

Gör: ange en redaktionskalender som hjÀlper dig att planera framtida artiklar och Àmnen. StÀll in rimliga tidsfrister. Om du vet att du inte kan posta dagligen ska du inte sÀtta det som ditt mÄl.

Nej: publicera papperskorgen bara för att hÄlla jÀmna steg med din kalender. Det Àr bÀttre att missa en publikation Àn att publicera gibberish. (Heidi Cool)

Gör: Kom ihÄg de fyra E: erna nÀr du skriver dina blogginlÀgg: Utbilda, underhÄlla, involvera och berika. Kombinera det för att se till att ditt meddelande levereras pÄ det sÀtt som din ideala lÀsare vill konsumera det.

Gör: Skapa innehÄll som kan skannas. MÀnniskor har olika lÀsmönster pÄ webben Àn pÄ den tryckta sidan. De tenderar att skanna webbsidor istÀllet för att lÀsa varje ord. SÄ ge dem vad de vill! Dela ditt innehÄll med kortare stycken, rubriker och kulor. LÀgg till bilder. Inkorporera video.

Gör: Skapa attraktiva titlar med riktiga sökord som tillgodoser publikens behov.

Gör: anvÀnd en mÀngd olika typer av inlÀgg. Vissa inlÀgg kan vara ett snabbt stycke, medan andra Àr ett djupt dyk i ett viktigt Àmne. InlÀgg kan baseras pÄ video- eller textinnehÄll. Om du blandar upp saker kommer din blogg att bli intressant, utöka din blogglista och bekÀmpa utbrÀnning av bloggar.

Nej: det frÀmjar sig sjÀlv för mycket. Minst 80% av ditt innehÄll ska vara inriktat pÄ att hjÀlpa din publik. (Rich Brooks)

# 3: bloggdesign

Gör: Blogga pÄ din egen domÀnpunkt. Det bör ocksÄ finnas i underkatalogen "yourdomain.com/blog" istÀllet för "blog.yourdomain.com". Detta ger en del av sökmotorns goodwill som din blogg tjÀnar till din rotdomÀn. . (NÀstan alla gjorde denna rekommendation).

Gör: Anpassa dina mallar och menyer för att göra det lÀttare för lÀsarna att blÀddra bland artiklarna pÄ sidan. AnvÀnd bra kategorier och etiketter. (Heidi Cool)

Gör: Ge dina blogglÀsare verktygen för att förstÀrka ditt meddelande till sina egna samhÀllen. Har retweet / tweet-knappar, Facebook Like-knapp, Digg, StumbleUpon och andra relevanta knappar att dela pÄ sociala nÀtverk i dina blogginlÀgg. Detta ingÄr ocksÄ i marknadsföring och engagemang. NÀr du utformar din blogg, se till att du tar med plugins och widgets som kan stödja spridningen av ditt innehÄll överallt.

Nej: Dölj information om författare, kontakt och prenumeration. Se till att du har sidor som Àr lÀtta att hitta i navigering sÄ att din lÀsare kan fÄ mer information om dig och ditt företag och kan kontakta dig med frÄgor och kommentarer.

kontakta sociala granskaren
Gör det enkelt för din publik att fÄ kontakt med dig.

Bygg en valfri postlista och autosvar. Lita inte bara pÄ ett RSS-flöde för dina lÀsare att fÄ uppdateringar till din blogg. De flesta vet vad ett RSS-flöde Àr; de vet hur man vÀljer att inte ta emot e-post. Jag ser detta fel i 90% av de bloggar jag granskar. Kontrollera Feedblitz, Burner och AWeber för e-postleverans av ditt blogginnehÄll.

# 4: Marknadsför din blogg

Gör: LÀgg till tid till ditt schema för att marknadsföra din blogg. Du bör strÀva efter att rikta mÀnniskor till dina blogginlÀgg sÄ att de verkligen hittar det fantastiska innehÄllet du skapar. (Chris Cree)

Gör: automatisera syndikering frÄn dina blogginlÀgg till dina sociala profiler. Se till att dina inlÀgg visas pÄ din Facebook sida Twitter Ström och LinkedIn-profil, Ätminstone.

Gör: Hitta rÀtt balans mellan nyckelord. Nyckelord Àr viktiga för att förbÀttra din bloggrankning i sökmotorerna och för att öka synligheten och lÀsarna. Men mer Àr inte alltid bÀttre. Du vill att ditt blogginlÀgg ska lÀsa som en konversation ansikte mot ansikte du har.

Gör: Ă„teranvĂ€nd ditt blogginnehĂ„ll i flera format och synkronisera det till andra webbplatser för innehĂ„llsdelning. Återskapa ditt innehĂ„ll i ljud- och videoformat för att dra nytta av din tid och utöka din rĂ€ckvidd pĂ„ webben.

# 5: Engagera din publik

Gör: Ta dig tid att svara pÄ alla kommentarer. du fÄr. Ett primÀrt syfte för affÀrsblogging Àr att bygga en stark relation med din publik. NÀr du svarar pÄ deras kommentarer kommer dina lÀsare att uppskatta ditt personliga intresse och detta skapar trovÀrdighet och förtroende för din upplevelse.

Gör: Spendera sĂ„ mycket tid som att skapa innehĂ„ll. En del av det kan vara pĂ„ din egen blogg som svarar pĂ„ kommentarer, men en betydande del MÅSTE finnas pĂ„ andra bloggar i din bransch. Konkurrenter Ă€r en kĂ€nslig situation: du mĂ„ste verkligen ta det frĂ„n fall till fall. Men för sĂ€ljare, kunder, branschorganisationer, branschens opinionsledare / författare / talare bör du definitivt identifiera dem alla och delta regelbundet. (Scott Allen)

Nej: inaktivera eller censurera bloggkommentarer. Kommentera Àr ett av de bÀsta sÀtten att delta och du kan kallas om du filtrerar alla negativa kommentarer. AnvÀnd negativa kommentarer som en möjlighet att svara nÄdigt. (Kyle Deming)

Gör: Ha en tydlig plan för att hantera kritik och negativa kommentarer. Ta vÀgen och svara pÄ dessa kommentarer med försiktighet och artighet. (Heidi Cool)

Nej: antar att du vet vad din publik behöver. Undersök och frÄga dem vilka tre saker de kÀmpar med i sin verksamhet. Den hÀr övningen kunde ha gett dig relevanta blogginlÀgg i veckor. Men ocksÄ kommer det att ge dina lÀsare bra information sÄ att de kommer tillbaka för mer.

apaundersökning
Skapa enkla undersökningar med SurveyMonkey.com.

Gör: Var sÄ Àkta som möjligt. MÀnniskor vet nÀr de fÄr en partilinje eller propaganda. Vi vet nÀr vi marknadsförs eller skrivs ut pÄ. Var sÄ verklig som omstÀndigheterna tillÄter.

Vad skulle du lÀgga till Har du en affÀrsblogg som kommer och inte tÀcks hÀr? LÀmna dina kommentarer och idéer i rutan nedan.

0 Shares