Denna nya tjänst hoppas kunna stoppa företag som spionerar på dina evenemang

Denna nya tjänst hoppas kunna stoppa företag som spionerar på dina evenemang 1

ProtonMail släppte just en ny krypterad kalenderfunktion som kan hjälpa till att hålla dina händelser, påminnelser och kontakter borta från nyfikna ögon.

Om du inte är bekant är ProtonMail en tjänst som är känd för sin krypterade e-post från slutet till slut. Företaget erbjuder också VPN-tjänster. Och nu för betalda ProtonMail-användare har den också en säker kalender på lämpligt sätt kallad ProtonCalendar.

"F√∂r l√§ngsta tid, f√∂r att enkelt kunna organisera dessa evenemang, var du tvungen att l√•ta stora f√∂retag √∂vervaka dessa speciella stunder," skrev f√∂retaget i ett blogginl√§gg. ‚ÄĚEn kalender √§r mer √§n bara ett verktyg. Det √§r en f√∂rteckning √∂ver de stunder som utg√∂r ditt liv. "

Varje detalj i en händelse krypteras innan den lämnar din dator, konstaterar företaget. Det inkluderar titel, beskrivning, plats och deltagare. Och det betyder att ingen tredje part kan se någon av dessa data (inklusive ProtonMail själv).

Huruvida big data-skördare som Google spionerar på dina kalenderhändelser är diskuterade. Men det är ingen hemlighet att företaget och andra gillar det har tappat känsliga användardata tidigare. Google slutade bara skanna Gmail-inkorgarna tillbaka till exempel 2017.

Krypteringsnivån, liksom ProtonMails andra säkerhets- och anti-spamfunktioner, kan också hjälpa till att minska spammy-kalenderinbjudningarna som har plågat andra tjänster som Gmail och iCloud.

Som nämnts tidigare är kalendern för närvarande i betatest för betalda användare, men ProtonMail sa att den hoppas kunna föra funktionen till alla användare så småningom. Den är endast tillgänglig via webbgränssnitt för närvarande, men en iOS- och Android-app finns i arbetet för en 2020-version.

Det är värt att notera att ProtonMail är ett bra alternativ till Googles tjänster för integritetsmedvetna. Men om du använder AppleKalender, du omfattas av liknande säkerhetsnivåer.

Enligt AppleIClouds säkerhetsövervakningsdokumentation, alla kalenderdata krypteras med 128-bitars AES-kryptering både på servern och i transit.

0 Shares