Dessa Àr 5 tekniska trender som kommer att pÄverka din 2020

2019 hade en vÄg av produkter med tekniska innovationer som var nÄgot kontroversiella, men detta markerade början pÄ vad 2020 kan representera, 5G-anslutning, konstgjord intelligens, kvantberÀkning och tingenes internet, Àr en del av trender 2019 som utan tvekan kommer att fortsÀtta nÀsta Är.

Konstgjord intelligens, uppkomsten av ny teknik

Artificiell intelligens Àr utan tvekan en av de nya teknikerna som har haft den största tillvÀxten och implementeringen 2019, inte bara med utvecklingen av intelligent mjukvara inom medicin och robotik, utan ocksÄ implementerad inom mobilteknik.

Smarta verktyg och anslutningen till smarta assistenter som Alexa, ansiktsigenkÀnningssystem som har implementerats av olika sÀkerhetsbyrÄer, Àr en del av dess tillÀmpning under innevarande Är. Men AI gÄr mycket lÀngre, sÄ mycket att vissa företag satsar pÄ att anvÀnda det i tillverkningen.

Amerikanska startups vicarious, Kindred och Osaro anvÀnder AI för tillverkning, till exempel att automatisera en del av distributionen av klÀdmÀrken som GAP, medan Vicarious försöker fÄ uppmÀrksamhet frÄn gigantiska entreprenörer som Mark Zuckerberg, Jeff Bezos och Elon Musk.

Dessa Àr 5 tekniska trender som kommer att pÄverka din 2020 1Foto: Miro.Medium

Internet of Things-anslutning (IoT) med smarta hem

Tack vare AI och Internet kan vi vara mycket mer anslutna, tekniker med smarta assistenter som Alexa, Google Assistant och Siri tillÄter andra smarta enheter som högtalare, SmartHome och till och med sÀkerhetskameror att ansluta till vÄr mobila enhet för att vara mycket sÀkrare och informerade om vad som hÀnder hemma.

De möjliggör ocksÄ bÀttre interaktion med smarta hushÄllsapparater. nyligen Amazon meddelade att Alexa skulle vara pÄ alla IoT-enheter tack vare sin integration av Alexa Voice Service (AVS), den tjÀnst som gör det möjligt för den virtuella assistenten att grÀnssnitta med AWS IoT Core-enheter.

Dessa Àr 5 tekniska trender som kommer att pÄverka din 2020 2

5G-nÀtverk plus IoT, en aldrig tidigare skÄdad kombination

Med ökningen av 5G-nÀtet finns det möjligheten att mÄnga enheter förblir anslutna, anslutningen med WiFi 5G i ljushastighet, ny teknik drar nytta av att utveckla verktyg för att fÄ ut mesta möjliga av det.

Amazon GÄ, det Àr en sistema Den anvÀnder IoT och artificiell visionsteknik för att tillÄta konsumenter att handla utan att göra en manuell betalning. Dessa 5G-nÀt tillÄter anvÀndning av drönare, autonoma bilar.

Enligt a Ericsson-rapport, År 2025 kunde den genomsnittliga dataförbrukningen för varje anvĂ€ndare av 5G-nĂ€t nĂ„ en position pĂ„ cirka 45 GB för varje enhet som anvĂ€nds i Nordamerika. För nĂ€rvarande utvecklar mobiltillverkare enheter med stöd för 5G-nĂ€tverk utan att minska bearbetningshastigheten.

KvantberÀkning och hÄrdvara för datorbehandling

Med tillvÀxten av ny teknik, bÄde för mobil utrustning, fordon och datorer, mÄste hÄrdvarukomponenter svara pÄ deras krav, som kan hantera stora datamÀngder.

De nya chipföretagen SambaNovam, Graphcore eller Wave Computing utvecklar lÀmpliga arkitekturer, högpresterande AI-processorer, kÀnda som neuromorfiska eller hjÀrnchips, efterliknar strukturen i hjÀrnan och bearbetar de bÀsta AI-algoritmerna.

Google och IBM gör för sin del samma sak för att utveckla en dator som kan bearbeta komplexa berÀkningar pÄ millisekunder, och kvantdatorerna i bÄda företagen utvecklas för att uppnÄ kvantöverlÀgsenhet, Àven om ett av dem redan pÄstÄr sig ha uppnÄtt det.

Flyg- och rymdteknik

År 2020 vĂ€ntas en ny resa till rymden, frĂ€mst företag som Ă€r dedikerade till flygindustrin som SpaceX av Elon Musk och Blue Origin. SpaceX arbetar för nĂ€rvarande pĂ„ Starship, som kommer att Ă„teranvĂ€nda hela fordonets karosseri och förkorta interkontinentala resor till 20-30 minuter per utrymme.

Medan Blue Origin, under ledning av Jeff Bezos, försöker de att ta det första rymdfarkosten till mÄnen. Detta förvÀntas slÀppa ut massor av nyttolast pÄ mÄnens yta i framtida uppdrag.

Dessa Àr 5 tekniska trender som kommer att pÄverka din 2020 3