Dessa Sony-TV-apparater kan köra Android, men de fÄr fortfarande AirPlay 2 och HomeKit-support

Dessa Sony-TV-apparater kan köra Android, men de fÄr fortfarande AirPlay 2 och HomeKit-support 1

I Är sÄg vi en stor expansion av AppleS AirPlay-strömningsprotokoll till vardagsrummet, med nyheter som kom tillbaka i januari om att stora TV-mÀrken lÀgger till AIrPlay 2 och mer till deras smarta TV-apparater. Förutom Samsung, LG och Vizio, gick Sony ocksÄ med i klubben för att tillkÀnnage att bÄda AirPlay 2 och HomeKit-stödet kommer att komma med sina 4K- och 8K-TV-apparater "senare i Är."

Men medan de flesta andra TV-mÀrken var snabba att leverera stöd för Appleden nya strömningsteknologin, dÀr Samsung till och med fick iTunes-filmer och TV-program pÄ sina appar under vÄren, lagrade Sony sig bakom och misslyckades med att leverera programvaruuppdateringarna som skulle möjliggöra dessa funktioner, som ursprungligen förvÀntades komma under vÄren och sommar.

Det ser dock ut som att Sony Àntligen har gjort ett gott löfte om att fÄ ut tekniken i slutet av 2019.

Enligt MacRumors har Sony börjat lansera uppdateringen i USA, Kanada och Latinamerika för flera 2018- och 2019-modeller av Sony Smart TV-apparater, inklusive A9F- och Z9F-modellerna 2018 samt A9G, Z9G, X950G och 2019 X850G-modeller i storlekar 55, 65, 75 och 85 tum.

Noterbart var de tidigare 2018-modellerna inte listade som kompatibla i Sonys ursprungliga tillkÀnnagivande, sÄ detta Àr en bonus för dem som redan Àger dessa modeller frÄn förra Äret innan nÄgra offentliga tillkÀnnagivanden hade gjorts av förbÀttrade Apple stöd för smarta TV-apparater.

Android TV

Det som Àr sÀrskilt intressant med dessa Sony-TV-apparater Àr dock att de faktiskt kör Android TV-plattformen. Faktum Àr att uppdateringen som rullar ut till Sony-apparna Àr Android 9 Pie, som ocksÄ ger Dolby Atmos-stöd och flera andra nya funktioner.

Naturligtvis finns det ingen teknisk anledning till det Apple funktioner kan inte lÀggas till i Android-operativsystemet, men det Àr dock spÀnnande nÀr implementeringen av AirPlay 2 pÄ Android TV kan teoretiskt öppna dörren för att leverera funktioner som denna till andra Android-enheter, eftersom koden nu har skrivits för Android-operativsystemet.

Detta innebÀr ocksÄ att de Android-baserade Sony Smart TV-apparna inte lÀngre kommer att knytas lika nÀra till Android smartphones som de har varit tidigare; anvÀndare kommer att vÀlja mellan Google Chromecast och AirPlay 2och tack vare HomeKit kommer support ocksÄ att kunna integrera sina Sony-TV: er i Apple hemmeautomation ekosystem.

Vid denna punkt verkar uppdateringen dock vara begrÀnsad till att lÀgga till AirPlay 2 support, som gör det möjligt för anvÀndare att strömma videor, musik, foton och andra medier direkt frÄn en iPhone, iPad eller Mac, tillsammans med HomeKit-stöd som gör det möjligt att styra TV: erna med Siri-röstkommandon och kopplas till hemmeautomatiseringsrutiner.

Men det som fortfarande verkar saknas mÀrkbart frÄn Android 9 Pie-uppdatering för Sonys TV-apparater Àr Apple TV-app, vilket Àr avgörande för att lÄta anvÀndare införa Apple TV + pÄ sina smarta TV-apparater.

NÀr Apple meddelade lanseringen av Apple TV + i september noterade den dÄ att appen fortfarande skulle komma till flera smarta TV-plattformar, inklusive Amazon Fire TV, LG, Roku, Sony och Vizio.

AmazonFire TV- och Roku-enheter har sedan dess fÄtt uppdateringen, men hittills Apple TV-appen förblir saknad i alla andra Smart TV-plattformar Àn Samsung, som redan inkluderade iTunes Movies och TV-program frÄn början.

Naturligtvis med AirPlay 2, kan innehÄll enkelt strömmas frÄn en iPhone eller iPad, men en inbyggd app och tittarupplevelse Àr fortfarande att föredra för de flesta. Det Àr dock osannolikt att Apple TV skulle byggas in i sjÀlva Android-uppdateringen, sÄ det Àr mycket mer troligt att helt enkelt göra ett utseende pÄ Google Play Store vid nÄgot tillfÀlle. Oavsett om det kommer att vara exklusivt för Android TV i allmÀnhet eller Sony TV-apparater ÄterstÄr att se, men detta kan ocksÄ vara det första steget i Apple slÀpper sin TV-app för Android-plattformen i allmÀnhet.

Note att vi kan tjÀna en provision frÄn produkter som köps med vÄra lÀnkar.

0 Shares