Det hÀr Àr alla dokumentÀrer som du kan se i YouTube helt gratis

Utöver alla nyhetsportaler som man vill fastna 24 /7 PÄ grund av den oroande frÄgan om COVID-19, vet vi att det krÀvs mer Àn att tvÀtta hÀnderna med tvÄl och vatten och att anvÀnda masker endast om du Àr smittad för att övervinna dessa dagar med vÀrldskarantÀn.

Av samma anledning, och sÀrskilt för vÄra dokumentÀrÀlskare, har vi beslutat att Àgna följande rader för att rekommendera nÄgra av de bÀsta dokumentÀrerna frÄn den sjunde konsten. Och för att tillföra mer vÀrde Àr de alla helt gratis och tillgÀngliga frÄn YouTube.

Vi vet att under dessa dagar kommer den sektor som kommer att öka sitt antal att strömma, sÀrskilt eftersom de som inte ens har övervÀgt att gÄ med i en tjÀnst, kommer att övervÀga att betala mÄnadsabonnemanget bara för att ha lite underhÄllning under dessa dagar.

Men för dem som av uppenbara skÀl inte kan gÄ med i en Netflix eller Disney Plus Àr dessa alternativ gratis tillgÀngliga pÄ YouTube.

"Child of Rage: A Story of Abuse" (1990)

Utan tvekan, Àven om produktionen "Child of Rage: A Story of Abuse" Àr frÄn 1990, vet vi att handlingen av dokumentÀren som framkom under HBO: s "öga" Àr mer Àn tidlös. Speciellt för idag, dÀr oberÀknat beteende och fall av vÄld vÀcker mycket mer uppmÀrksamhet Àn tidigare.

Vi mÄste dock betona att för nÄgra Àr 'Child of Rage' inte en lÀtt dokumentÀr att titta pÄ, eftersom bilderna som utgör produktionen Àr en sammanstÀllning av intervjuer mellan terapeut Ken Magid och Beth Thomas, liksom deras behandling och delvis ÄterhÀmtning frÄn ett barns behandlingscenter.

Antagligen berodde Thomas fall pÄ en situation med reaktiv bindningsstörning, dÀr barn som lider av det klassificeras som "psykopater". Det Àr intressant att se, i en nuvarande situation full av dokumentationer om pandemier och hÀlsotillstÄnd, hur vissa psykologiska störningar hos en enskild individ dödligt pÄverkar samhÀllet.

"Stephen Hawking's A Briefer History of Time" (1992)

Följande titel Àr en dokumentÀr anpassning av Stephen Hawkings bÀstsÀljande bok, med titeln "A Brief History of Time", som ger en förklaring av kosmologin. Produktionen handlar emellertid mer om forskarens liv, med stöd av intervjuer med nÄgra familjemedlemmar, kollegor och till och med geniens barndombarn.

Regisserad av Errol Morris, tillsammans med verkstÀllande producent Gordon Freedman och Anglia Television som medproducenter, genererade dokumentÀren en betydande mÀngd positiva recensioner, samt en 95% pÄ ruttna tomater.

"Wisconsin Death Trip" (1999)

En annan docudrama, ganska bunden till genren av mysterier och brottmÄl, Àr 'Wisconsin Death Trip', slÀppt 1999 under författning och regi av James Marsh, som en anpassning till boken av Michael Lesy (1973) som gav sin titel till produktion som dessutom innehöll musik komponerad av DJ Shadow och John Cale.

Handlingen handlar om serien av makabra incidenter av Charles Van Schaick i Black River Falls, Wisconsin. Genom tekniken svart och vitt lyckas Marsh överföra unika kÀnslor, och med berÀttelsen av Ian Holam sÀkerstÀller han att produktionen lÀmnar ett mÀrke i minnet till den som ser det. "Jag ville förmedla i filmen den verkliga patos som finns i en fyra-linjer tidningsrapport som samtidigt registrerar och utesluter slutet pÄ nÄgons liv," sade live.

Visst en viss typ av död ”(2003)

Med en klassificering av 100% i "tomatometern" av Ruttna tomater, följande rekommendation Àr en del av produktionen av detta pÄgÄende Ärtusende. Viss en viss typ av död slÀpptes 2003 för att erbjuda en glimt av de i Los Angeles som arbetar som poliser, morgue-tjÀnstemÀn, bland andra specialiteter direkt kopplade till döden.

Docudrama fokuserar pÄ att förmedla berÀttelsen om dem som mÄste ta itu med döden, sÀrskilt "stilen" dÀr mÄnga sÀger adjö i USA. Grover Babcock och Blue Hadaegh var ansvariga för att ge ett kritiskt "öga" till produktionen av filmen, som kan erhÄllas gratis pÄ YouTube.

"Familjen som gÄr pÄ fyra" (2006)

Att flytta sig bort frÄn drama- och kriminologegenren för ett ögonblick Àr 'The Family that Walks on All Fours', en BBC TvÄ produktion av familjemedlemmar i sydöstra Turkiet som gÄr som fyrdubblade.

Dokumentaren stöds utan tvekan av vetenskapliga och historiska kommentarer om Ulas-familjen som gÄr med hÀnder och fötter. Skapat av Passionate Productions, och projektet sÀndes 2006.

Genom produktionen samlade han specialister i omrÄdet och vi kommer att kunna veta mycket mer om varför nÄgra medlemmar i den familjen gÄr som apor. UpptÀck sanningen bakom funktionsnedsÀttningen som dessa fem medlemmar lidit.

"This is The Zodiac Speaking" (2007)

De som Àr Àlskare av serier som 'Criminal Minds' och till och med den mest aktuella, 'Mindhunter', kommer att veta nÄgot eller annat om den "populÀra" seriemördaren bÀttre kÀnd som The Zodiac, men det kommer alltid att finnas detaljer som "exploderar" om av de mest ökÀnda oupplösta mordfallen i USA.

Oavsett hur mycket anstrÀngning som har gjorts för att ge en relevant lösning pÄ dödsfallen, Àr "El Zodiaco" -fallen en del av de mest chockerande högprofilerade morden i USA: s seriemordare. DÀrför Àr vi inte förvÄnade över att de 2007 beslutade att Àgna en hel produktion till den mystiska mördaren.

Vi Àr 2020 och det finns fortfarande inget exakt ansikte pÄ vem som var ansvarig för sju dödsfall mellan 1968 och 1969, medan vissa dokumentÀrer fokuserar pÄ att pÄpeka en annan person som Àr intresserad i fallet, vÀljer denna specifika att analysera faktiskt, sÄ att tittaren kan dra sina egna slutsatser.

"Forbidden Lie $" (2007)

Direkt frĂ„n andra sidan vĂ€rlden – lugnt, nej, det Ă€r inte viruset – vi har "Forbidden Lie $", en dokumentĂ€r frĂ„n Australien, regisserad av Anna Broinowski, dĂ€r lögnen bakom fokuset pĂ„ minnen skriven av Norma Khouri utforskas.

Khouris roman "Förbjuden kÀrlek" fokuserade pÄ Dalia, en ung muslimsk kvinna frÄn Jordanien som pÄstÄs dödades av sin familj i det som erkÀnns som "hedersdödande" eftersom den unga kvinnan hade en affÀr med en Kristen soldat.

Emellertid försöker ‘Forbidden Lies’ fördjupa sig i Khouris sinne, eftersom uppenbarligen berĂ€ttelsen som han tog upp sin framgĂ„ngsrika roman var en lögn, men hon sĂ„lde den som om de var verkliga.

"Dear Zachary: A Letter to a Son About His Father" (2008)

Det Àr otroligt att erkÀnna att 12 Är har gÄtt sedan detta fall kom till "liv" pÄ gatorna i Pennsylvania, men Ànnu mer överraskande Àr att veta att filmskaparen bakom dokumentÀren, Kurt Kuenne, var en vÀn till den unga Andrew Bagby, som var offer för ett skjutmord.

Kuenne beslutade att intervjua offrets familj och vĂ€nner, samt Bagbys ex-flickvĂ€n – som, efter att ha anklagats som huvudmisten i fallet, meddelade att hon vĂ€ntade sig en son frĂ„n den unge mannen, som han kallade Zachary.

Dokumentaren hade premiÀr vid Slamdance Film Festival samma Är och köptes av MSNBC.

"Madness in the Fast Lane" (2008)

Genom att fortsĂ€tta inom genren av drama och brottmĂ„l – dokumentĂ€rformens favoriter – hittar vi 'Madness in the Fast Lane', BBC-produktionen som sĂ€nds av BBC One, om tvĂ„ dubbla kriminella handlingar av tvĂ„ svenska systrar.

Ursula och Sabina Eriksson, tvÄ tvillingsystrar som hoppade ut i trafik pÄ motorvÀgen M6, stod i Storbritannien i maj 2008, och inte just pÄ grund av deras attraktivitet. Precis som vÀrlden var chockad över att höra nyheterna, blev vi chockade över att höra om hÀndelserna som föregick parets beslut att lansera sig sjÀlva i de rörliga bilarna.

De som vill veta mer om det speciella fallet bör bara Àgna 49 minuter av sin tid till skÀrmen YouTube.

"Life In A Day" (2011)

Den sista rekommendationen pĂ„ vĂ„r lista Ă€r utan tvekan den senaste av alla; och vi sĂ€ger inte det pĂ„ grund av dess slĂ€ppdatum, utan att projektet genomfördes och slĂ€pptes i YouTube specifikt. ‘Life in a Day’ Ă€r en dokumentĂ€r som bildades genom att kalla plattformen till de som ville bidra med i produktionen i regi av Kevin Macdonald (Oscar-vinnare).

Dokumentaren hade premiÀr vid Sundance Film Festival 2011 och sÀndes ocksÄ direkt. YouTube. Utan tvekan ett intressant projekt, speciellt att njuta av i dessa karantÀnstider, eftersom produktionsfokus Àr att förbÀttra essensen i den dagliga dagen i det vi kÀnner som Jorden.