Detta Àr OnePlus Concept One som presenterades vid CES 2020

Under hÀndelserna som har Àgt rum vid CES 2020 har vi kommit till ankomsten av alla typer av tekniker. Företag har tagit sina bÀsta kort att visa under detta evenemang.

DÀrför har mÄnga av dessa gjort sina avsikter att göra stora framsteg och intrÄng inom olika omrÄden i vÀrlden inom teknik, hÀlsa, hem, transport och kommunikation. NÄgra av dem har officiellt meddelat sina prototyper och Àven de datum dÄ de kommer att nÄ allmÀnheten.

Men inte alla har gÄtt detta. Precis som solida tillkÀnnagivanden av ny teknik har lÀmnats in har förslag ocksÄ gjorts kÀnda. Dessa kallas vanligtvis begreppsmÀssiga prototyper. I huvudsak Àr de ocksÄ komplett och funktionell utrustning. Skillnaden Àr dock att det som presenteras med dem Àr mer idén Àn enheten som sÄdan. Eftersom det ibland inte ens reproduceras.

Nu Àr det för tidigt att veta vad som kommer att bli ödet för den nyligen presenterade OnePlus Concept One, eftersom företaget för tillfÀllet bara har anvÀnt det som ett förslag som inte har fÄtt nÄgon form av förberedelser för massproduktion.

En speciell design

Detta Àr OnePlus Concept One som presenterades vid CES 2020 1

Teamet har inspirerats av McLarens bilmÀrke. DÀrför presenteras den i den ikoniska gula tonen som representerar fordonen i detta sortiment.

Centret innehÄller ocksÄ en svart linje med olika tjocklekar som avser trafikbanorna. Denna slÄende design kompletteras av det material det Àr tillverkat av. Eftersom inte bara den gula tonen Àr mer excentrisk Àn normalt, utan ocksÄ dess material, eftersom det Àr poröst lÀder.

Även om det verkar vara ett konstigt alternativ, Ă€r sanningen att det blir ett bra alternativ som ger mer stöd till telefonen i din hand. Detta Ă€r dock inte det mest slĂ„ende inslaget i laget.

"Pop out" -kameran

Detta Àr OnePlus Concept One som presenterades vid CES 2020 4

Som markeras i tidigare modeller visar enheten initialt en krökt kantskÀrm med oÀndlig effekt. BÀst av allt? Det har inte nÄgon form av visuellt hinder i sin helhet eftersom den frÀmre kameran inte finns dÀr. Faktum Àr att den förblir dold frÄn synen inuti enheten tills den Àr aktiverad.

Vid den tiden fÄr en automatisk telefonmekanism att den uppstÄr för anvÀndning och sedan gömmer sig snabbt nÀr kamerans funktion har inaktiverats.

Inte den enda överraskningen

Den frÀmre kameran Àr inte den enda som Àr dold i dessa enheter. De tre bakre kamerorna Àr faktiskt ocksÄ dolda i designen.

Detta Àr OnePlus Concept One som presenterades vid CES 2020 5Men dess mekanism för utseende pÄ lite annorlunda. Dessa tre Àr gömda bakom den svarta linjen som vi nÀmnde tidigare. Detta Àr tillverkat av ett glasmaterial till vilket opacitet kan manipuleras.

SÄledes, nÀr kameran inte Àr aktiv, fÀrgas den svart. Medan glaset Àr aktiverat blir det transparent, sÄ att det inte stör bildkvaliteten eller fÀrgen pÄ fotografierna.

Detta Àr OnePlus Concept One som presenterades vid CES 2020 6

Och de inre arbetena?

För tillfÀllet har inte mÄnga detaljer ges om driften av programvaran för utrustningen. Nu vet vi Ätminstone att detta har anpassats för att fungera symbiotiskt med hÄrdvaran.

Detta Àr OnePlus Concept One som presenterades vid CES 2020 7

PÄ grund av detta fungerar kamerans aktiveringsmekanismer i perfekt synkroni. Vad som gör att framkamerautgÄngen och bakre avslöjandet bara tar 0,7 sekunder det tar innan appen öppnas.

Resten har detaljerna Ă€nnu inte avslöjats. Om en kommande reproduktion av utrustningen övervĂ€gs kan vi eventuellt höra mer frĂ„n den. Å andra sidan, om det inte kommer att Ă„terges, Ă€r det troligt att idĂ©n tas för framtida modeller av OnePlus-företaget dĂ€r vi kommer att se pĂ„minnelserna om Concept One.

0 Shares