Detta par av Apple Sneakers bara sÄlt för över $ 16.000

Detta par av Apple Sneakers bara sÄlt för över $ 16.000 1

Det verkar som om det finns fÄ grÀnser för vad Apple fans med djupa fickor Àr villiga att betala för företagsminnen, eftersom vi ofta pÄminns varje gÄng vi ser en ny del av Apple historia gÄr upp pÄ auktion.

Faktum Àr att mÄnga av dessa auktioner Àr för vintage klassiker Apple produkter som tidig pre-Mac Apple datorer, de ger ocksÄ ibland en titt pÄ produkter som mÄnga mÀnniskor antagligen inte ens vet Apple nÄgonsin gjort. SÄ Àr fallet med ett par sÀllsynta klassiker Apple sneakers som sÄldes för över $ 16 000 pÄ ett privat auktionshus.

Enligt GQ byggdes sneakers ursprungligen som prototyper för Apple anstÀllda redan i början av 90-talet med de Àldre ikoniska Apple "RegnbÄge" logotyp framtrÀdande pÄ tungan och Apple varumÀrke pÄ sidorna. GQ beskriver den kortlivade produkten som symbolen "90-talet" som har blivit extremt eftertraktad av Apple flÀktar.

Byggdes först som prototyper för Apple anstÀllda i början av 90-talet, de uppenbarligen utnyttjade de mest produktiva trÀningskonstilarna i tiden, och har sÄdana blivit en kult relik frÄn tidpunkten för sneaker.

GQ

I sjÀlva verket Àr detta faktiskt andra gÄngen ett par av dessa Apple sneakers har dykt upp under de senaste Ären, med samma auktionshus, Heritage Auctions, som hÀmtade $ 30 000 för ett annat par tillbaka 2017. Vid den tiden var dessa sneakers framtrÀdande med i en samling historiska memorabilia, och budet pÄ paret 2017 började pÄ $ 15.000.

De Apple sneakers erbjuds aldrig den verkliga allmÀnheten, vilket gör dem Ànnu mer sÀllsynta och efterfrÄgade; Àven om det Àr oklart hur mÄnga som faktiskt gjordes, nÀr ett par dyker upp pÄ auktioner sÄ hÄller de inte lÀnge. Men de var utan tvekan en av de mer normala produkterna som kom ut frÄn företagets Apple Samling, som innehöll allt frÄn t-tröjor till segelbrÀdor, paraplyer och laser-etsade ölmuggar.

Även bortom Apple mĂ€rkesvaror verkar den nostalgiska designen pĂ„ sneakers vara sĂ„ populĂ€r att GQ rapporterar att Versace sneaker VP Salehe Bembury har övervĂ€gt att ge dem en high-fashion-omstart, men troligtvis utan Apple logotyp.

Andra klassiker Apple memorabilia fortsÀtter att hÀmta liknande astronomiska priser, med ett klassiskt 1978 Apple dator registrerar sig för auktion den hÀr veckan med ett reservbud pÄ $ 20 000 och ett fullt fungerande Apple-1 dator hÀmtade 458 711,25 dollar pÄ en annan auktion tidigare denna mÄnad, och en annan sÄldes 2014 för 905 000 dollar till Henry Ford Museum i Michigan.

För fyra Ă„r sedan sĂ„g vi till och med vad som tros vara den allra första produktionen Apple dator som nĂ„gonsin skapats, en 1976 Apple Dator 1 det var ganska troligt handslodt av Steve Wozniak sjĂ€lv och hĂ€mtade uppskattningsvis $1000 000 – ganska markering frĂ„n det ursprungliga försĂ€ljningspriset pĂ„ 666,66 $, Ă€ven nĂ€r du faktorerar inflationen.

Andra kÀnda Apple memorabilia innehÄller tre historikdokument undertecknade av Steve Jobs som hÀmtade uppskattningsvis $ 90 000, och Steve Jobs 2000 BMW Z8 som gick för cirka 400 000 dollar. 2013 auktionerade Charitybuzz ocksÄ en chans att ta kaffe med Apple VD Tim Cook för 610 000 dollar.

För att du inte tror att dessa produkter sÀljs för att ytterligare rymma de rikas fickor, Àr det vÀrt att notera att mÄnga av dessa auktioner har satts upp för att stödja vÀlgörenhetsorganisationer. Till exempel en miljon dollar Apple-1 var en del av en speciell vÀlgörenhetsauktion för att stödja Leukemia & Lymfom Society, och det sexsiffriga kaffet med Tim gick till fördel för Robert F. Kennedy Center for Justice and Human Rights.