Djupkartor kan vara mer exakta tack vare virtual reality

En grupp forskare frÄn Skasetech ADASE (Advanced Data Analytics in Science and Engineering) implementerar virtuell verklighet för att förbÀttra grafik i djupkartor.

Djupkartor genereras genom bilder som gÄr igenom en serie grafiska processer som mÄste generera visuell information. I grund och botten implementeras en serie algoritmer sÄ att baserat pÄ kombinationen av tvÄ bilder kommer den verkliga och den förÀndrade kartan att generera djupkarta, det vill sÀga informationen om var och en av bildpixlarnas bilder med fÀrger pÄ varje objekt.

Inom ramen för den internationella konferensen om datorvision 2019 i Korea, sÀger forskare att de hittade lösningen för att fÄ dessa djupkartor att se mycket mer verkliga ut, tack vare virtual reality och vektorgrafikbehandling.

NÀr vi tar ett foto, fÄngar vi visuell information om föremÄlen som omger oss, med de olika pixlarna i bilden som innehÄller fÀrgerna pÄ respektive delar av objektet.

Dock Àr upplösningen av djupkartorna inte den bÀsta eftersom den rumsliga frekvensen för avstÄndsmÀtningar inte Àr optimal för grafisk information, för att lösa den, forskare implementerar en metod som emulerar mÀnsklig uppfattning.

Det vill sÀga, forskarna utvecklade ett neuralt nÀtverk som utvÀrderar upplösningskvaliteten pÄ en djupkarta, enligt skaparna överskrider denna metod det mesta av den befintliga programvaran.

”NĂ€r det gĂ€ller superupplösta djupkartor mĂ„ste man utvĂ€rdera kvaliteten pĂ„ resultatet för att först jĂ€mföra prestandan för de olika metoderna och för det andra anvĂ€nda det som feedback för framtida förbĂ€ttringar. Det enklaste sĂ€ttet Ă€r att jĂ€mföra resultatet med nĂ„gon referens. Den övervĂ€ldigande majoriteten av arbetet med anvĂ€ndning av superdjupkartupplösning för detta Ă€ndamĂ„l betyder skillnaden mellan superupplösta och referensdjupvĂ€rden. PĂ„ inget sĂ€tt Ă„terspeglar denna metod den visuella kvaliteten pĂ„ den tredimensionella rekonstruktion som erhĂ„llits frĂ„n superupplösningen. djupkarta löst “, förklarar den första författaren till studien, Oleg Voynov.