DOJ Àr inte nöjd med stödet frÄn Apple vid Pesacola-skytte

Under den senaste veckan har DOJ (Department of Justice) i USA rört om vattnet igen i tid till dess samarbete med Apple i hÀndelse av en skytte som Àgde rum vid en flygbas i Pesacola, Florida.

Regeringsmyndigheten har begÀrt fullt samarbete frÄn företaget i Àrendet. Sedan har det faststÀllts att angriparen mottog ordern och gjort sin kommunikation via en iPhone-enhet.

vad har det hÀnt?

DOJ Àr inte nöjd med stödet frÄn Apple vid Pesacola-skytte 1

För att kunna fÄ all möjlig information lyckades byrÄn för utredning fÄ en utredningsorder med sannolik orsak. Med det nÀrmade de sig Apple hoppas att detta skulle tillÄta dem att direkt gÄ in i angriparens team.

Trots att de har samarbetat genom att erbjuda all lagrad information, till exempel molndata, har företaget inte kunnat ge fjÀrrÄtkomst till DOJ-medlemmar. Varför? Eftersom företaget inte har ett protokoll utformat för detta arbete. Detta har emellertid inte fÄtt DOJ att lÀmna sina krav bakom sig.

DOJ Àr inte nöjd

https://iunlocked.org/wp-content/uploads/2020/01/1579076703_146_DOJ-ar-inte-nojd-med-stodet-fran-Apple-vid-Pesacola-skytte.jpgFaktum Àr att denna mÄndag, genom ett pressmeddelande, har DOJ klargjort sin missnöje med företagets handlingar. Under sÀndningen förklarade de sin besvikelse över bristen pÄ samarbete med Apple.

De sa till och med att frÄn attacken (6 December 2019) Företaget har inte gett dem nÄgon "vÀsentlig information". DÀrför har framstegen inom detta omrÄde skadats.

Apple förnekar bristen pÄ samarbete

https://iunlocked.org/wp-content/uploads/2020/01/1579076703_218_DOJ-ar-inte-nojd-med-stodet-fran-Apple-vid-Pesacola-skytte.jpgMed tanke pÄ detta, Apple Han har inte korsat armarna. Uppgiften har omedelbart givits att besvara dessa anklagelser. Inom sina uttalanden har han gjort det klart att han kÀnner en stor respekt för utredningsorganisationerna och att hans samarbete under Àrendet har varit totalt.

De kommenterar att de har svarat snabbt pÄ varje begÀran och att de vid varje tillfÀlle har erbjudit absolut all information de hade om den första telefonen som undersöktes.

Men de tar ocksÄ chansen att rapportera att de inte blev medvetna om misstanken om att det fanns en andra mobiltelefon förrÀn 6 i Är, exakt en mÄnad efter attacken. DÀrför var det före detta datum omöjligt för dem att slÀppa data med hÀnvisning till den andra enheten, eftersom de inte visste att de var nödvÀndiga.

Enligt rapporter var telefonerna iPhone-modeller 7 och iPhone 5. DOJ rÀknar med det Apple ge dem fjÀrrÄtkomst till bÄda genom en bakdörr. Till vad Apple Han svarade att han inte har ett sÄdant verktyg i sin besittning och att det inte finns nÄgot som "en bakdörr för de goda killarna."

Den verkliga konfrontationen efter allt detta

https://iunlocked.org/wp-content/uploads/2020/01/1579076703_974_DOJ-ar-inte-nojd-med-stodet-fran-Apple-vid-Pesacola-skytte.jpgDenna debatt kan ses som ett annat vanligt intrÄng i en utredning. Men de ideologiska övervÀgandena bakom det Àr mycket djupare.

För nÀrvarande stÄr den amerikanska regeringen och stora teknikföretag inför varandra. Dessutom har kunskapen om vikten av integritet pÄ nÀtet ökat och dÀrmed diskussioner om det.

Med en syn som denna har regeringen tagit stÄndpunkten att allt ska vara privat, men att han borde kunna fÄ sÀrskild tillgÄng till de sÀrskilda utrymmen för att behöva det. Medan fler och fler företag inriktar sig pÄ att kunna erbjuda sÄ mycket avskildhet som möjligt för sina anvÀndare.

Bland dem har en av de viktigaste exponenterna för detta varit Apple. SÄ denna kamp för att fÄ företaget att skapa en bakdörr kÀmpar inte bara med avsikt att slutföra utredningen.

I sjĂ€lva verket kan man sĂ€ga att det handlar mer om att sĂ€tta ett prejudikat som visar att regeringen har rĂ€tt i sin skrik. Å andra sidan Apple Det stĂ„r fast att visa sina anvĂ€ndare att deras produkter verkligen kan erbjuda skyddet av den information de behöver.

Eftersom, om det fanns en verklig bakdörr för regeringen, skulle de onda aktörerna inte tveka att anvÀnda den ocksÄ för sina egna syften. För tillfÀllet Àr debatten fortfarande öppen och bÄda sidor, i det hÀr fallet, förblir konfronterade. Vi mÄste lÄta lite tid för att identifiera vilken position som kommer att segra i slutet.