Dolda "Tab Groups" -funktion i Chrome och hÀr fÄr du det!

Med massor av flikar som tÀpper mitt utrymme, önskade jag alltid om jag kunde separera dem rÀtt inuti Chrome utan att anvÀnda nÄgon anknytning som OneTab. Visst, jag kan fortfarande hindra mig frÄn att av misstag stÀnga den av fÀst en flik, men att gruppera dem tillsammans Àr en annan nivÄ av produktivitetshack. Det visar sig att det finns en dold instÀllning i Chrome som lÄter dig göra exakt det. Det lÄter dig inte bara binda flikar i en grupp utan du kan ocksÄ fÀrgkoda dem för ytterligare distinktion. LÄt oss dyka in i det.

Chrome-flaggor

Om du tÀnker pÄ Chrome skulle du redan veta detta, men om du inte gör det, Àr Chrome Flags experimentfunktioner dÀr Google försöker alla dess funktioner som fortfarande Àr i utvecklingsstadiet och som Ànnu inte kommer att slÀppas i konsumentbyggnaden. Flaggalternativet Àr inte öppet men du kan enkelt komma Ät dem via klicka hÀr. Vi gjorde nyligen en roundup för de bÀsta flaggorna som du kan lÀsa hÀr.

Jag har testat det hÀr Chome version 78.0.3904.108, sÄ att du kan uppdatera din om alternativen inte dyker upp nÀr du följer stegen.

Öppna helt enkelt fliken Flaggor genom att skriva krom: //flaggor i din Chrome adressfĂ€lt och gĂ„ till fliken Flaggor. Du kommer att se en varning. Alla dessa funktioner Ă€r fortfarande i experimentstadiet, sĂ„ de Ă€r inte helt stabila.

Dolda "Tab Groups" -funktion i Chrome och hÀr fÄr du det! 1

DÄ visas de bÀsta tillgÀngliga flagganalternativen. Enkel rulla ner till Flikgrupper och Gör det möjligt alternativet. Du blir ombedd att göra det Starta om Chrome sÄ de nödvÀndiga Àndringarna kunde göras.

Google Tab Group

NÀr du har startat om och öppnat de önskade tabellerna, högerklicka helt enkelt för att öppna flikalternativ. Du kommer att mÀrka ett nytt gruppalternativ. VÀlj LÀgg till i ny grupp alternativ.

Google Tab Group

SÄ snart du vÀljer LÀgg till en ny grupp alternativet kommer du att mÀrka a ny flik grödor upp till vÀnster om den valda TAB. Detta Àr gruppfliken som skiljer en grupp frÄn den andra.

Google Chrome-flaggor

Vidare kan du Namnge gruppen enligt ditt val men tilldela ocksÄ en specifik FÀrg för en viss grupp sÄ det Àr lÀttare för dig att mÀrka skillnaden.

Google Tab Group

Det Àr sÄ organiserat det verkligen ser ut. Du kan enkelt binda flikar tillsammans. Förutom att du ger ett renare flikutrymme gör det ocksÄ ditt arbete snabbt, tro mig nÀr jag sÀger det. Jag har grupperat alla mina flikar nÀr det gÀller arbete, musik, video och papperskorgen. Det ledde till att jag enkelt kunde konstatera flikarna som jag mÄste hÄlla och de som inte Àr sÄ viktiga.

Chrome Tab-paket

OneTab vs Chrome Tab Groups

Vi pratade om OneTab som ett bra verktyg, men det fungerar lite annorlunda Àn Chrome Tab Group. OneTab kollapsar i princip alla öppna flikar och grupperar dem alla i en lista medan Tab-grupper samlar alla flikarna i en specifik grupp tillsammans. Medan Tab Group lÄter dig göra det vÄgrÀtt placera flikar ihop och ytterligare göra varje grupp distinkt med en separatorflik. OneTab lÄter dig namnge grupperna i en listformulÀr.

En annan viktig funktion som gör dessa tvÄ helt frÀmmande för varandra Àr OneTabs förmÄga att spara pÄ minnesförbrukning av Tabs, som Tab Group saknar. SÄ om du bestÀmmer dig mellan dessa tvÄ skulle jag föreslÄ OneTab eftersom det ger dig mer utrymme att anvÀnda. Du kan ocksÄ anvÀnda dem tillsammans, men kom ihÄg att om du kollapsar grupperade flikar genom OneTab kommer den inte att kÀnna igen segregatorfliken.

StÀngande ord

Att anvÀnda Chrome kan verkligen bli en skrÀmmande uppgift om du inte har kontrollen. Jag personligen ofta hamnar flikar. AnvÀndare ignorerar vanligtvis dessa funktioner som verkligen kan vara till hjÀlp och effektiva bÄde nÀr det gÀller tidsbesparad och renare arbetsyta. Du kan experimentera med det, men jag Àr glad över den slutliga versionen av denna funktion i konsumentbyggnaden. Ja, det finns fÄ begrÀnsningar som begrÀnsad fÀrgpalett, avsaknad av en separat gruppflik som lÄter mig se alla grupperna tillsammans. Men Àven i beta Àr detta för mig verkligen vÀrt ett försök.

Jag Àr verkligen fascinerad av Chromes flaggfunktioner och jag lovar att det kommer mÄnga fler artiklar att komma. HÄll dig uppdaterad!