DoNotPays nya app kan automatiskt stÀmma in anropare

DoNotPays nya app kan automatiskt stÀmma in anropare 1

Att fÄ en anrop i USA Àr en epidemi som mÄnga mÄste leva med, men det finns vissa resurser för att hjÀlpa till.

Betala inte Àr en samling konsumenttjÀnsttjÀnster som Àr utformade för att ge individen en chans att slÄ tillbaka mot rovdjur. Moderkort har en rapport om en ny anstrÀngning, en ny app som heter Robo Revenge, som Àr avsedd att avbryta robocalls, men ocksÄ ta ett steg lÀngre och automatiskt stÀmma dem ocksÄ.

DoNotPay grundades av Joshua Browder, som ocksĂ„ fungerar som organisationens VD. Browder har gjort det till ett personligt mĂ„l att hindra robocalls frĂ„n att trakassera individer, och hans app – och dess tjĂ€nster – Ă€r ett av de bĂ€sta alternativen dĂ€r ute för att göra just det.

WebblÀsaren sÀger att det Àr upp till individen att slÄ tillbaka mot denna mÀngd bedrÀgerier, och konsumenterna mÄste skydda sig sjÀlva:

Alla de stora företagen gillar AT&T och Apple har misslyckats med att skydda konsumenterna, berĂ€ttade Browder Motherboard via telefon. ”Konsumenterna mĂ„ste skydda sig sjĂ€lva. Det enda sĂ€ttet att problemet kommer att sluta pĂ„ Ă€r om utmanarna börjar förlora pengar varje gĂ„ng de ringer nĂ„gon.

Robo Revenge kombinerar ett par tidigare funktioner som har lanserats av DoNotPay: en chatbot-advokat för enkel behandling och ett engÄngskreditkort för att fÄ de ekonomiska detaljerna i scammaren. Men utöver detta lÀgger Robo Revenge ocksÄ automatiskt till din kontaktinformation till DNCR (Do Not Call Registry). NÀr en svindlare ringer dig ÀndÄ, vilket skulle vara olagligt vid den tidpunkten, kommer appen att generera brÀnnaren kreditkort och sedan anvÀnda den finansiella information som samlas in frÄn den om scammaren för att göra det möjligt att stÀmma dem.

Appen kommer sedan att leda dig genom den processen, sÄ att du kan stÀmma svindlaren för upp till $3000 per samtal, vilket stöds av telefonkonsumentskyddslagen (TCPA). Appen kommer automatiskt att hantera domstolens inlÀmningsdokument och generera begÀran.

Browser vill ge tillbaka lite av kraften till konsumenten:

Advokater har redan gjort miljontals stĂ€mningar mot dessa bedragare, men den genomsnittliga personen, som inte förstĂ„r lagen (och inte ens vet vem som ringer dem), har fastnat, ”berĂ€ttade Browder till Motherboard. ”VĂ„r automatiska process, i kombination med det falska kreditkortet, ger denna kraft tillbaka till den genomsnittliga personen.

Att ge en del av den makten tillbaka till individen Àr ett nödvÀndigt steg, Àven nÀr den amerikanska regeringen inför nya lagar som lagen om brottsbekÀmpning av brottsbekÀmpning och avskrÀckning av telefonen, eller TRACED, som undertecknades i lag före slutet av 2019.

Är du belastad med robocalls? Hur kĂ€mpar du tillbaka mot dem?

0 Shares