Duolingo ABC är en gratis iOS-app som hjälper barnen att lära sig läsa

Duolingo ABC är en gratis iOS-app som hjälper barnen att lära sig läsa 1

Duolingo har funnits länge och hjälper folk att lära sig nya språk på spännande och engagerande sätt. Och nu vill den hjälpa barnen att lära sig läsa.

Som noteras idag av GränsenLanserar Duolingo en helt ny iOS-app som heter Duolingo ABC som är utformad för att hjälpa barn mellan tre och sex år lära sig att läsa engelska. Det finns en mängd olika lektioner för barn, alla utformade för att vara relativt korta men informativa samtidigt. Barnen kommer att lära sig att se ord, alfabetet och ljud.

Duolingo ABC är en gratis iOS-app som hjälper barnen att lära sig läsa 2

Duolingo ABC kommer att ha 300 lektioner direkt utanför grinden. Det kommer att få barnet att spåra sitt namn, spåra enskilda bokstäver, stava ord baserat på ett virrvarr av bokstäver och spåra konturen för antingen stora eller små ord. Barnen får också uppgiften att knacka på objektet som börjar med en viss bokstav och leta efter ett specifikt ord som är en del av en mening.

Den nya appen, som endast är tillgänglig för iOS att starta, kommer att finnas tillgänglig i Australien, Kanada, Irland, Nya Zeeland, Storbritannien och USA vid lanseringen. Duolingo säger verkligen att en app för Googles Android-operativsystem för Android finns i verk och att den kommer att lanseras vid någon tidpunkt i framtiden.

Under tiden, om du är i USA det nya Duolingo ABC app ska vara tillgänglig nu från iOS App Store. Det är tillgängligt för både iPhone och iPad.