Enkla sÀtt att förhindra att ditt smarta hem spionerar pÄ dig

Det kÀrnkraftsalternativet Àr inte det enda sÀttet att förhindra ditt smarta hem frÄn att spionera pÄ dig, sÄ andas ett lÀttnadssugn att du fortfarande kan behÄlla dina favorit-smarta hem-prylar. Men du kanske vill spendera lite mer tid pÄ att lÀra dig hur dina enheter fungerar, kontrollera instÀllningar och minska hur ofta dina enheter checka in pÄ dig.

Vad Àr grejen

Det Ă€r inte bara hackare som vill ha dina data. Naturligtvis vill hackare ocksĂ„ anvĂ€nda dina enheter för att spionera pĂ„ dig sĂ„ mycket som möjligt. Även om de inte kan komma in samlar stora företag data om dina aktiviteter. En del av detta anvĂ€nds för att anpassa din upplevelse, men det Ă€r inte allt det anvĂ€nds för. Även om du inte aktivt anvĂ€nder dina enheter kan de fortfarande samla in data för att hjĂ€lpa företag att bĂ€ttre förstĂ„ sina mĂ„lgrupper, tillhandahĂ„lla personliga annonser och till och med sĂ€lja data till andra företag för riktad marknadsföring.

Just nu tÀnker du antagligen att detta bara lÄter som en vanlig dag för surfning pÄ Google och Facebook. Men vill du verkligen ha den typen av invasivitet i hela ditt hem och inte bara pÄ din telefon eller dator? Dessutom, vad hÀnder om dessa företag blir hackade? Plötsligt vet hackare alldeles för mycket om ditt hem, dina dagliga rutiner och andra mycket personliga detaljer.

Sekretess kompromisser

Enkla sÀtt att förhindra att ditt smarta hem spionerar pÄ din högtalare

Smarta hem enheter kommer aldrig att vara helt privata. NÀr allt kommer omkring mÄste virtuella assistenter lyssna hela tiden, annars skulle de aldrig höra sina vakenord. NÀr anvÀndarna fick reda pÄ att anstÀllda lyssnade pÄ slumpmÀssiga inspelade konversationer med virtuella assistenter, var mÀnniskor förstÄeligt upprörda. Google, Apple, Amazon, och Facebook alla Àndrade sina policyer för att förbÀttra anvÀndarnas integritet.

Problemet Àr att dina enheter mÄste spionera pÄ dig till en punkt för att anpassa din upplevelse. Vissa slumpmÀssiga frÀmlingar pÄ stora teknikföretag mÄste lyssna ibland för att förbÀttra AI-funktionerna. Men Àven om det finns vissa sekretesskompromisser kan du fortfarande förhindra att ditt smarta hem spionerar pÄ dig nÄgot.

Kontrollera integritetsproblem

Innan du köper nya smarta enheter, anvÀnd Mozillas integritet ingÄr inte webbplats för att granska sekretessbetyg för populÀra enheter och prylar. Högklassificerade enheter sÀtter integriteten först, medan enheter med lÀgre betyg har stora sekretessfel. I skrivande stund rankade Mozilla Ring inomhuskam och Facebook Portalen som Super Creepy, det sÀmsta betyg.

LÀs ocksÄ om alla sÀkerhetsfunktioner, som kryptering, anpassade sÀkerhetsinstÀllningar, möjligheten att stÀnga av enheterna (utan att koppla bort frÄn en strömkÀlla) och företagets historik med anvÀndarnas integritet. LÄt möta det, Facebook har aldrig varit inriktad pÄ sekretess, sÄ sekretessproblem med Facebook Portalen Àr förstÄelig.

Spionerar bekymmer Àr giltiga

Enkla sÀtt att förhindra att ditt smarta hem spionerar pÄ dig TV

De FBI gav faktiskt ut en varning om smarta TV-appar angÄende hur din TV tittar och lyssnar pÄ dig. Naturligtvis Àr alla nÀtverksanslutna enheter ocksÄ ett potentiellt mÄl för hackare. SÄ det betyder att hackare ocksÄ kan titta pÄ och lyssna pÄ dig.

Vi har tidigare markerat hur du justerar integritetsinstÀllningar beroende pÄ din smarta TV-modell. För mÄnga har du bara möjligheter att stÀnga av insamling av annonsdata och / eller alla smarta funktioner.

Brister i hÄrdvaran och programvaran leder ocksÄ till att dina prylar spionerar pÄ dig. Till exempel har vissa robotvakuum inte bara stÀdat utan ocksÄ anvÀnt sina kameror för att se allt i ditt hem.

Med allt fokus pÄ anvÀndbarhet och bekvÀmlighet ansÄg mÀrken inte riktigt sÀkerhet. Naturligtvis skulle mÀrken hellre samla in data, Àven om det lÀmnar dig mer sÄrbar om hackare fÄr tillgÄng.

Förhindra att ditt smarta hem spionerar

Din första försvarslinje Àr att noggrant övervÀga vad du köper. Leta efter sekretessfunktioner som:

Enkla sÀtt att förhindra att ditt smarta hem spionerar pÄ dig Stum
 • StĂ€nga av eller stĂ€nga av mikrofoner
 • StĂ€nga av kameror som du inte anvĂ€nder, till exempel pĂ„ din smarta TV
 • Kryptera data
 • Möjlighet att komma Ă„t och radera lagrad data, till exempel konversationer
 • VĂ€lja bort mĂ€nsklig recension
 • Möjlighet att slĂ„ pĂ„ och stĂ€nga av Wi-Fi-Ă„tkomst

Titta pÄ alla instÀllningar pÄ dina nuvarande smarta hemenheter. IstÀllet för att bara acceptera standardvÀrdena, gÄ igenom alla instÀllningar för att se till att det anpassas som du vill. LÀs ocksÄ de irriterande lÄnga och trÄkiga sekretesspolicyn sÄ att du vet vad din enhet samlar in och varför. Du kommer ocksÄ att lÀra dig vad dina rÀttigheter avser insamlade data.

NÀr du har anpassat dina instÀllningar finns det nÄgra fler sÀtt att förhindra obehöriga smarta hemspionerier:

 • StĂ€ng av din Wi-Fi nĂ€r den inte anvĂ€nds. Hackare kan inte komma in om det inte finns nĂ„gon anslutning.
 • Placera kamerorna mot vĂ€ggarna eller lĂ€gg till och med ett tejp över dem nĂ€r de inte anvĂ€nds. Till exempel kan du vĂ€nda din Facebook Portera bort nĂ€r du inte anvĂ€nder den och kan stĂ€nga kameran i Echo Show.
 • StĂ€ng av din virtuella assistentmikrofon nĂ€r den inte anvĂ€nds om funktionen Ă€r tillgĂ€nglig.
 • StĂ€ng av alla smarta funktioner pĂ„ din TV om du inte anvĂ€nder dessa funktioner.
 • AnvĂ€nd unika lösenord för alla enheter.
 • AnvĂ€nd ett starkt Wi-Fi-lösenord och dela det aldrig. LĂ€gg till ett gĂ€stlösenord för gĂ€ster och ta bort det nĂ€r de Ă€r borta.
 • Uppdatera enheter nĂ€r uppdateringar slĂ€pps för att ansluta sĂ€kerhetshĂ„l och lĂ€gga till nya sĂ€kerhetsfunktioner.
 • Radera lagrade data minst varje mĂ„nad om mĂ€rket tillĂ„ter det.

Det Àr ett ge och ta med smarta hem integritet. Var försiktig och dra full nytta av alla integritets- och sÀkerhetsinstÀllningar. Glöm inte att kolla in nÄgra av de senaste smarta hemets sÀkerhetsproblem och hur du kan fixa dem.

LÀs nÀsta:

Är den hĂ€r artikeln anvĂ€ndbar?

0 Shares