Ericsson, neurovetenskap för att förbÀttra varumÀrket

Ericsson anvÀnde neurovetenskap för att analysera anvÀndarreaktioner nÀr du anvÀnde smarttelefonen. Det finns faktiskt en serie neurologiska och omedvetna reaktioner som kan analyseras för att bestÀmma hur en anvÀndare reagerar pÄ en given stimulans. Vi ville visa det dessa variabler kan pÄ ett positivt eller negativt sÀtt starkt förÀndra typen av konsumentinriktning mot ett varumÀrke.

Ericsson 1

NÀr det gÀller smartphones Àr de bestÀmda avgörande faktorerna relaterade till anslutning och svarhastighet för terminalen till en ingÄng. Detektionerna var möjliga tack vare Ericsson Neurometric plattform bestÄende av en trÄdlös elektroencefalogram, spÄrningsteknik för visuellt fÀlt och pulsmÀtning. Föreningen av dessa tekniker har möjliggjort insamling av över 2 en och en halv miljon data nÀr som helst av anvÀndaren.

Testet sÄg ocksÄ deltagandet av Vodafone Tyskland. Operatören har beslutat att anvÀnda Ericssons teknik och anvÀnda neurovetenskap för att optimera sitt nÀtverk. PÄ detta sÀtt kommer det att vara möjligt att fÄ den exakta uppfattningen av varumÀrket av kunden. De mottagna indikationerna kan och bör anvÀndas för att förbÀttra erbjudandet. Faktum Àr att en anvÀndare som upplever fördröjning och lÄnga laddningstider Àr en otillfredsstÀlld anvÀndare.

De utförda testerna bestod i en serie enkla funktioner med en smartphone. Dagliga ÄtgÀrder som att ta en selfie, titta pÄ en video och surfa pÄ nÀtet har Äterskapats i en kontrollerad miljö. Alla dessa tester var dock okÀnt för anvÀndaren, justeras sÄ att det finns nÄgon typ av fördröjning mellan inmatning och verklig exekvering. Beroende pÄ fördröjningsnivÄn erhölls ett annat emotionellt svar frÄn anvÀndaren.

förlust av rÀnta

Sökresultaten talar tydligt, en enda fördröjningssekund kan förorsaka stress för anvĂ€ndaren. TvĂ„ sekunders försening resulterar i att intresset för Ă„tgĂ€rden tappas. “Millennials”, anvĂ€ndare födda mellan slutet av förra seklet och början av 2000-talet, anvĂ€ndare Ă€r mindre toleranta för förseningar och dĂ€rför mer utsatta för teknisk stress.

Ges i handen, det kommer att vara möjligt att öka anvÀndarens uppfattning genom att analysera vilka grÀnser för vÀntetrösklarna medan du utför en ÄtgÀrd. DÀrför kan de icke-vÀsentliga aspekterna utelÀmnas fokusera endast pÄ de som anses verkligen viktiga. PÄ detta sÀtt kommer det att vara möjligt att öka kundlojaliteten och framför allt att skaffa nya genom att erbjuda det som konsumenten vill ha.

0 Shares