Facebook förlorade uppgifterna frÄn mer Àn 29 000 anstÀllda i företaget under ett rÄn

Det har varit fÄ problem som han har haft Facebook med avseende pÄ den hantering som den gör av informationen frÄn sina anvÀndare. DÀrför fÄr vi nu alla problem relaterade till hanteringen av data i företaget omedelbart att tro att anvÀndarnas data har Àventyrats.

I detta fall, Àven om problemet förblir sÀkerhet, ingÄr de drabbade i en annan grupp: företagets anstÀllda. Uppenbarligen slutade en bilstöld av en av företagets löneanstÀllda kompromissa med uppgifterna frÄn nÀstan 30 000 arbetare.

Hur hÀnde allt detta?

Facebook förlorade uppgifterna frÄn mer Àn 29 000 anstÀllda i företaget under ett rÄn 1

Enligt uttalanden frÄn en taleskvinna för företaget intrÀffade problemet eftersom denna löneanstÀlld inte borde ha tagit hÄrddiskarna med bankinformation frÄn sina anvÀndare frÄn kontoren.

Utöver det har de inte gett mÄnga detaljer om anstÀllda eller de konsekvenser som deras handlingar kommer att medföra. NÀr de har rÄdfrÄgats om detta har de begrÀnsat sig till att kommentera att de "relevanta ÄtgÀrderna" kommer att vidtas i Àrendet och att de inte kommer att fördjupa detaljer om deras disciplinÀra process.

Uppenbarligen fanns det i de stulna hÄrddiskarna data som anvÀndarens kontonummer, de sista fyra siffrorna i socialförsÀkringen, beloppet pÄ deras lön och bonusar de fÄr samt deras identitetsuppgifter.

Enkelt uttryckt, i dessa hÄrddiskar innehöll en mÀngd kÀnslig information som förmodligen nu Àr i fel hÀnder. Det allvarligaste av allt detta Àr att informationen inte var krypterad, sÄ Ätkomst till den Àr lika enkel som att ansluta till hÄrdvaror.

Facebook frÄn början mÀrkte han inte vad han hade tappat

Facebook förlorade uppgifterna frÄn mer Àn 29 000 anstÀllda i företaget under ett rÄn 2

För kommentarerna frÄn företaget sjÀlv intrÀffade stölden av dessa element för nÀstan en mÄnad sedan, den 17 november. De mÀrkte emellertid inte frÄnvaron av dessa hÄrddiskar förrÀn tre dagar senare, den 20 november.

Vid den tidpunkten vidtog de fortfarande inte ÄtgÀrder, förrÀn den 29 november mÀrkte de att hÄrdvaran innehöll privat information frÄn sina egna anstÀllda. Det var först just nu som de anmÀlde myndigheterna och inledde en officiell utredning.

Vad har företaget gjort?

Facebook förlorade uppgifterna frÄn mer Àn 29 000 anstÀllda i företaget under ett rÄn 3

Redan alla element kring detta stöld gör att folk tvivlar. Först var sÀkerhetsÄtgÀrder som datakryptering inte nÀrvarande. Dessutom bör sÀkerhetskontrollen pÄ kontor inte vara sÄ strikt som vÀntat om en anstÀlld kunde ta bort alla dessa hÄrddiskar frÄn lokalerna utan tillstÄnd.

Utöver detta gjorde företagets kontroller att det tog dagar att bestĂ€mma en lika viktig förlust som denna och Ă€nnu mer för att verkligen förstĂ„ vilka uppgifter som stulits. Som körsbĂ€rspaj var det först idag, fredag ​​13 december, som företaget skickade ett e-postmeddelande pĂ„ morgonen till de drabbade anstĂ€llda med information om allt som hĂ€nde.

PÄ grund av bristen pÄ initiala ÄtgÀrder försöker företaget nu kompensera sina ÄtgÀrder. För att göra detta erbjuder det sina 29 000 anstÀllda ett tvÄÄrigt prenumeration pÄ ett identitetsstöldskyddsprogram. Detta som ett sÀtt att sÀkerstÀlla att dina uppgifter inte anvÀnds för olagliga ÀndamÄl. PÄ samma sÀtt har alla uppmanats att underrÀtta sina banker om situationen för att förhindra bedrÀgeri.

Lyckligtvis har det gĂ„tt en mĂ„nad utan att nĂ„gon sĂ„dan incident förekom. PĂ„ grund av detta börjar företaget tĂ€nka att rĂ„net var mer en avslappnad del – en enkel stöld av allt som tjuvar kunde ta – Ă€n en planerad stöld av information om anstĂ€llda. Trots det hĂ„ller de sina sĂ€kerhetsförslag till sina arbetare och ser till att de kommer att fortsĂ€tta utreda i hopp om att kunna Ă„terfĂ„ hĂ„rddiskarna.

0 Shares