Facebook Kampanjer: vad du behöver veta

TÀnker du hÄlla en tÀvling eller en kampanj i Facebook? Har reglerna införts av Facebook förvirrade dig

Se inte lÀngre. Den hÀr artikeln ger en djupgÄende titt pÄ reklamreglerna pÄ Facebook.

De svÄra reglerna

Organisera en tÀvling i Facebook det Àr ett kraftfullt sÀtt att göra generera rykten, öka engagemanget, öka antalet fans och bygg din e-postlista. men Facebook du har StrÀnga regler för vilka kampanjer du kan och inte kan hantera och marknadsföra pÄ din plattform

Under flera Är var tÀvlingsreglerna ganska lösa och Facebook AnvÀndare och sidadministratörer kan hantera kampanjerna de vill inom grÀnserna för Facebook AllmÀnna villkor (nu kallad Statement of Rights and Responsabilities)

Men 2009, Facebook hÄrt skÀrpt sina riktlinjer för marknadsföring och orsakade mycket förvirring till och med tvÄ Är senare. Citat Susan Getgood om henne skicka omkring Facebook tÀvlingar:

Varje dag hanterar ett stort antal sidhanterare, frÄn smÄ företag till stora varumÀrken, kampanjer som bryter mot Facebook Reglerna Du riskerar att dina sidor Àr helt inaktiverade. Jag rekommenderar alla Facebook sidadministratörer bekanta dig med det sÀkra sÀttet att tÀvla inom reglerna.

Det hÀr inlÀgget kommer att berÀtta vad du behöver veta.

Vad gör Facebook menar du med en "kampanj"?

citat Facebook:

Dessa marknadsföringsriktlinjer reglerar din kommunikation eller administration av giveaway, tÀvling, tÀvling eller annat liknande erbjudande (vardera en "kampanj") i Facebook.

En "giveaway" Àr en kampanj som inkluderar ett pris och en slumpmÀssigt utvald vinnare.

En "tÀvling" eller "tÀvling" Àr en kampanj som inkluderar ett pris och en vinnare bestÀmd efter förmÄga (dvs. genom bedömning baserat pÄ specifika kriterier).

sedan, varje gÄng du kör en kampanj pÄ Facebook dÀr du vill vÀlja en vinnaredet skulle falla i termer av FacebookRiktlinjer för marknadsföring.

Facebook sÀger ocksÄ:

Du kommer inte att hantera en kampanj genom Facebookutom genom en app i Facebook Platform. Administration inkluderar driften av alla delar av kampanjen, t.ex. samla biljetter, att göra en ritning, döma biljettereller anmÀl vinnare.

Enkelt sagt: Du kan inte anvÀnda FacebookEgenskaperna i dina kampanjer!

En kampanj dĂ€r du vĂ€ljer vinnare Ă€r bör inte förvĂ€xlas med dig helt enkelt genom att marknadsföra och marknadsföra ditt företag– Det Ă€r exakt anledningen Facebook (fan) sidor designades!

Vad Àr FacebookTÀvlingen reglerar pÄ vanligt engelska?

den 6 November 2009 Facebook Àndrade sina riktlinjer för marknadsföring avsevÀrt. Innan detta datum var det praktiskt taget ett gratis spel. Med reglerna Àndrade, Facebook i princip gick det frÄn det ena till det andra.

För att administrera alla typer av tÀvlingar mÄste du (1) fÄ skriftligt godkÀnnande av Facebook minst sju dagar innan du kör din kampanj, (2) ha en kontorepresentant pÄ Facebook och möter den lÀgsta annonseringskostnaden pÄ 10 000 USD per mÄnad och (3) anvÀnda en tredjepartsapplikation i Facebook plattform.

sedan, den 29 november 2010 Facebook lossnade lite och Àndrade regler. SÄ den goda nyheten Àr:

    Du behöver inte lÀngre skriftligt tillstÄnd frÄn Facebook att köra en tÀvling. Du behöver inte lÀngre en kontoombud pÄ FacebookDu behöver inte uppfylla den lÀgsta mÄnatliga annonseringsinvesteringen. MEN du behöver fortfarande hantera ALLA tÀvlingar pÄ Facebook genom en tredjepartsapplikation EN Facebook plattform.

Det stÀmmer! Om du naturligtvis inte Àr en bra annonsör med Facebook.

Vilka applikationer Àr bÀst för tÀvlingar?

En av de mest anvÀnda applikationerna Àr Wildfire Application. Dess grÀnssnitt Àr ganska lÀtt att anvÀnda och dess priser Àr konkurrenskraftiga.

wildfireapp
Wildfire-applikation

Du kan VÀlj mellan 10 olika typer av kampanjer, inklusive foton, videor, frÄgesporter, trivia och mer:

wildfireapp-alternativ
Wildfire-app-marknadsföringsalternativ
wildfireapp-alternativ
Wildfire-app-marknadsföringsalternativ

Visa skogsbrÀnder som vanligtvis stÀlls för att avgöra mellan vÀrd för en giveaway, tÀvling eller kupong / present-kampanj.

EN En mÀngd olika appar frÄn tredje part erbjuder marknadsföringstjÀnster som följer Facebook-reglerna. Ta en titt pÄ nÄgot av följande:

Se Àven detta relaterade inlÀgg: De 75 bÀsta apparna för att förbÀttra dina Facebook Page. Se ocksÄ Facebook Lista över föredragna utvecklare hÀr.

Kan jag vÀlja ett fan slumpmÀssigt för att ge bort ett pris?

Nej. Detta utgör en oavgjort dÀr vinnarna vÀljs. Du anvÀnder effektivt Facebook att "samla biljetter". mer du kan inte kontakta vinnarna inuti Facebook alls, via e-post, chat eller post pÄ din vÀgg, och du kan inte heller posta vinnare pÄ din sidovÀgg.

Det du till exempel kan göra Àr VÀlj en flÀkt slumpmÀssigt och presentera den pÄ fotot pÄ din sida. Eller eventuellt presentera de valda fansen pÄ en anpassad flik (lÀnk). SÄ lÀnge du inte har andra fans som röstar eller skickar in nomineringar etc.

toysrus
Toys R Us Fan Featured!

Toys "R" Us Àr för nÀrvarande kul Presenterad fan-kampanj. Observera att inlÀmning och omröstning naturligtvis Àr en del av en auktoriserad officiell kampanj som körs pÄ en tredjepartsapp.

Bild frÄn Toys R Us Facebook tÀvling
Leksaker "R" Us Bild Facebook tÀvlingen. Observera lÀnken till villkoren.

Kan jag fÄ mina fans att delta i en tÀvling genom att ladda upp bilder?

Inte om du ber fansen ladda upp bilder direkt till Facebook. Foton eller nÄgot innehÄll som skickas in för att delta i en tÀvling kan endast göras via en tredjepartsapplikation pÄ Facebook plattform. den Facebook ansökan rÀknas inte.

FrÄn kampanjriktlinjerna:

Du kan inte: AnmÀlningsvillkor i kampanjen till en anvÀndare som tillhandahÄller innehÄll i Facebooktill exempel att posta pÄ en sidovÀgg, ladda upp ett foto eller posta en statusuppdatering.

Du kan: AnvÀnd en tredjepartsapplikation för att villkora posten till kampanjen nÀr en anvÀndare tillhandahÄller innehÄll till applikationen. Du kan till exempel hantera en fototÀvling dÀr en anvÀndare laddar upp ett foto till en tredjepartsapplikation för att delta i tÀvlingen.

Jag sökte mycket efter en Flickr Facebook applikation, till exempel, det kan vara en bra lösning för att köra en tÀvling, men den lÀmnades tom.

Om du gör en Google-sökning "Facebook fotograferingstÀvling "tyvÀrr kommer du att se det finns dussintals Facebook Sidor som kör fototÀvlingar som inte uppfyller Facebook-villkoren.

HÀr Àr ett roligt exempel pÄ en fototÀvling som gör det följer Facebook-med Pope's Board of the United States:

TvÄ gÄnger bakade recept fototÀvling, tvÄ gÄnger smartare
TvÄ gÄnger bakade receptfotograferingstÀvling, tvÄ gÄnger sÄ smart

Kan jag ge ett pris till alla som gillar min sida?

Du KAN begrÀnsa din kampanj endast till deltagare som gillade din sida, sÄ lÀnge marknadsföringen hanteras via en tredjepartsapp pÄ en separat kanfasida (nu en lÀnk, tidigare en flik).

Även goda nyheter! Du kan ge en present och samla till och med namn och e-post frĂ„n fans och besökare pĂ„ din sida. Jag rekommenderar dig lĂ€gg till ett anpassat kontaktformulĂ€r till din sida. AnvĂ€nd din egen registreringsbox sistema ledningssystem, eller skapa din egen formkod med nĂ„got som JotForm, granskas hĂ€r.

Du kan anvÀnda en "fan-only" upplysningskod för att Ge bort en kupongkod eller en speciell present till alla som gillar din sida. Kolla Guy Kawasaki'S Facebook sida för sin nÀsta bok, Förtrollning, dÀr hon ger bort en gratis ebok bara för att tycka om hennes sida.

Guy Kawasaki - Förtrollning Facebook sida
Guy Kawasaki: förtrollning Facebook sida

Se Facebook sida av 1-800-blommor för en rabattkod, endast avslöjade för anvÀndare som gillar deras sida.

Hur vet jag om en tÀvling i Facebook följer riktlinjerna?

Kampanjer i Facebook du mÄste ha tydligt angivna termer som Àr synliga direkt pÄ duk-sidan. HÀr Àr till exempel reglerna för tvÄ gÄnger bakade, tvÄ gÄnger som smart fototÀvling:

TÀvlingsregler för tvÄ gÄnger bakade, tvÄ gÄnger smartare
TÀvlingsregler för tvÄ gÄnger bakade, tvÄ gÄnger som smarta

Kan jag marknadsföra en tÀvling pÄ min Facebook sidan som jag kör pÄ min blogg?

Ja. SÄ lÀnge det inte finns nÄgot krav pÄ det Facebook; till exempel som din sida, kommentera, ladda upp innehÄll etc. Du kan helt enkelt posta en lÀnk pÄ din sida för tÀvlingen. Och för att vara helt sÀker skulle det ocksÄ innehÄlla denna avslöjande,

Är det vĂ€rt att köra en tĂ€vling utan app frĂ„n tredje part?

Nej, riskerna Àr för stora, enligt min Äsikt. om, Facebook Du har inte resurser för att övervaka varje kampanj pÄ plattformen. Men du vet aldrig nÀr det kan fÄ uppmÀrksamhet frÄn din juridiska avdelning.

Utöver vÄra andra resurser kan vi ta bort allt reklamrelaterat material eller inaktivera din sida, din applikation eller ditt konto om vi, enligt vÄr egen bedömning, faststÀller att det bryter mot nÄgon av vÄra policyer.

Facebook Du ser allvar med att vidta Ă„tgĂ€rder om du upptĂ€cker en övertrĂ€delse. Min vĂ€n Jonathan Rivera hade en upplevelse med sin fastighetsreferens Facebook sida dĂ€r det var oavsiktligt anvĂ€ndning av ett varumĂ€rke. Även om Rivera följer, Facebook Det stĂ€ngde den mycket populĂ€ra sidan med tiotusentals fans. Lyckligtvis löstes problemet pĂ„ ett ganska snabbt sĂ€tt och Jonathan hĂ€mtade sin sida intakt … med ett nytt namn.

SÄ bara notera det alla brott mot Facebook-villkoren Àr uppenbarligen en risk. (Tillsammans med direkt administration av tÀvlingar och kampanjer i din Facebook sida, tvÄ andra vanliga övertrÀdelser skapar mer Àn en personlig profil och / eller stÀller in en personlig profil för ett företags rÀkning).

Förhoppningsvis dimman runt tÀvlingarna i Facebook har stigit för dig nu! Allt du behöver komma ihÄg Àr Varje gÄng du vill köra nÄgon typ av kampanj dÀr du vÀljer en vinnare, mÄste du anvÀnda en tredjepartsapplikation i Facebook plattform. Jag kommer att skriva ett uppföljningsinlÀgg som tÀcker detaljerna om vad som gör en tÀvling framgÄngsrik. HÄll dig uppdaterad!

Samtidigt Vilka frÄgor har du om tÀvlingarna? Har du gjort en framgÄngsrik kampanj sjÀlv? Vi vill gÀrna höra frÄn dig i kommentarerna nedan.

0 Shares