Facebook lÄter dig lagra dina foton / videor pÄ andra plattformar

Trots hans "motstÄnd mot datadelning" Facebook presenterar ett nytt dataportabilitetsverktyg som gör det möjligt för anvÀndare att exportera sina foton och / eller videor med andra konkurrerande plattformar.

För nÀrvarande, om vi vill lagra alla bilder och / eller videor vi har pÄ vÄrt konto Facebook, plattformen erbjuder oss det Àldsta alternativet som Àr att ladda ner innehÄllet i en komprimerad fil och sedan lagra det var vi vill.

Facebook gör det möjligt att exportera foton

Det Àr ingen hemlighet för nÄgon de stÀndiga problem han har haft Facebook Genom att dela anvÀndarnas privata data med tredjepartsapplikationer utan samtycke och / eller kunskap frÄn anvÀndaren, Àr verkligheten det Facebook Det Àr mycket auktoritivt att dela uppgifterna med tÀvlingen.

Men den hÀr gÄngen verkar saker och ting förÀndras och Àr att Mark Zuckerbergs företag idag har meddelat genom ett uttalande att det kommer att börja distribuera ett nytt verktyg som kommer att erbjuda anvÀndare flera alternativ att exportera sina bilder och videor

Google Photos som det första alternativet

den kÀlla Han pÄpekar att detta verktyg som kommer att börja implementeras frÄn och med idag, utvecklas genom Data Transfer-projektet, ett open source-initiativ som föreslÄr skapandet av en dataportabilitetsplattform som underlÀttar utbyte av information mellan applikationer.

Ett verktyg som Steve Satterfield, chef för sekretess och offentlig policy nÀmner, Àr en del av de nya produkterna som företaget utvecklar för att marknadsföra dessa dataportabilitetspolicyer, och som ocksÄ kommer att vara ett svar pÄ anvÀndarnas kontinuerliga förfrÄgningar.

Hur det fungerar

FrÄn kÀllan nÀmner de att nu anvÀndare kan komma Ät det hÀr verktyget frÄn konfigurationsmenyn och rÀtt i avsnittet dÀr deras personliga information nu kan laddas ner.

Detta nya verktyg kommer med en sistema av kryptering, som det nÀmns Facebook All data som du vill överföra kommer att krypteras, och utöver detta kommer anvÀndarna att uppmanas att ange sitt lösenord innan de startar en överföring av information.

Facebook informerar att Àven om det hÀr nya alternativet kommer att ha Google Foton som det enda alternativet, förvÀntas det att i framtiden kommer fler alternativ att lÀggas till, Àven om de för tillfÀllet inte visar vad dessa alternativ kommer att vara. Slutligen var det kÀnt att detta nya verktyg kommer att finnas tillgÀngligt frÄn och med idag för anvÀndare i Irland. Företaget förvÀntar sig dock att göra en vÀrldsomspÀnnande distribution under första halvan av 2020.

0 Shares