Fake SEO fallstudier om Facebook

Det finns en vĂ€xande trend att publicera SEO-fallstudier om Facebook för att visa hur ett verktyg eller tjĂ€nst kan bidra till att öka sökrankingen och trafiken. Åtminstone en Facebook Gruppadministratören vidtar Ă„tgĂ€rder för att utmana och eliminera dem eftersom de Ă€r utformade med en agenda i bĂ€sta fall och Ă€r falskt i vĂ€rsta fall.

Fallstudier i SEO berÀttar bara en historia

Ett vanligt problem med SEO-fallstudier publicerade i Facebook Àr att de uttryckligen Àr utformade för att berÀtta en framgÄngshistoria i att besegra Google-algoritmen.

Om det finns en konstant i sökmarknadsföring kan det vara förstÄelsen att det inte finns nÄgon sÀker sak eller garanti i SEO. Ingen SEO-person eller verktyg kan garantera specifika resultat baserat pÄ en tredje part.

Vissa fallstudier publicerade emellertid i Facebook Grupperna Àr utformade för att skapa intrycket att verktyget kan övertrÀffa Google.

Fel i SEO-fallstudier publicerade i Facebook

Jag menar inte att alla SEO-fallstudier har problem.

En av de mest konsekventa bristerna som jag ser i mÄnga fallstudier Àr att de Àr baserade pÄ lokala geografiska nyckelordtermer. Med undantag för mycket konkurrenskraftiga omrÄden som skadeadvokater Àr lokala sökordsfraser relativt konkurrenskraftiga, sÀrskilt i smÄ stÀder.

Det Àr lÀttare att sortera en sida efter ett litet stadsnamn och nyckelord Àn att sortera mer konkurrenskraftiga fraser i större storstadsomrÄden som Los Angeles eller New York City.

Bokstavligen krÀver det inte ett verktyg eller sÄ mÄnga bakÄtlÀnkar för att rangordna ett litet stadnamn och nyckelord relaterade till lokal sökning.

Denna brist pÄ konkurrens Àr orsaken till att sÄ mÄnga fallstudier Àr baserade pÄ lokala geografibaserade nyckelord, sÀrskilt med stadnamn som relaterar till mindre stÀder.

IstÀllet för att vÀlja en riktig SEO-fallstudie (som jag inte vill göra), kommer jag att anvÀnda en SEO-tÀvling för att illustrera hur enkelt det Àr att rangordna lokala sökordsfraser.

TÀvlingen för en stund tillbaka var att se vem som kunde rangordna och hÄlla fast vid sökfrasen Plano Rhinoplasty, Texas.

Vinnaren av den tÀvlingen var en webbplats byggd nÀstan helt med romerska latinska ord frÄn Lorem Ipsum. Endast rubriktaggarna skrevs pÄ engelska.

Vinnarna av den tÀvlingen visar en svaghet i Googles algoritm inom sökfrÄgor med lÄg volym som Àr knutna till ett geografiskt omrÄde med lÄg befolkning.

Den svagheten kopplad till lokala sökfrÄgor i ett omrÄde med lÄg befolkning kan utnyttjas för att skapa en SEO-fallstudie som verkar visa positiva resultat i termer av hur mÄnga sökfrÄgor en webbplats börjar rangordna.

Det finns tvÄ typer av framgÄngar som bekrÀftas pÄ olika sÀtt i SEO-fallstudier publicerade i Facebook:

    Antal nyckelord för vilka en webbplats klassificeras Ökad trafik

Hur rankade du en webbplats pÄ latin för engelska nyckelord?

MÄnga saker rÄkade för att öka rankningen. Men det frÀmsta skÀlet Àr den lÄga sökvolymen för den sökfrasen.

Google har mycket att göra med att visa anvÀndare vad de vill se. Men Google tenderar att göra mindre bra för att avgöra vad anvÀndare vill ha nÀr anvÀndare inte söker med en viss uppsÀttning nyckelord, som Plano Rhinoplasty Texas.

Det fanns nÀra noll sökvolym och trivial konkurrens.

Animerad GIF som förklarar att nyckelordsvolymen för Rhinoplasty Texas Àr sÄ lÄg att det nÀstan Àr noll.Det faktum att en webbsida som nÀstan helt bestÄr av latin kan klassificeras för frasen Rhinoplasty Plano Texas Àr bÄde en Äterspegling av lÄg konkurrens för den frasen och en exponering av en svaghet i Googles algoritm som tillÄter en webbplats Icke-engelska rankning nummer ett för sökordsfras med lÄg konkurrens.

NÀsta gÄng nÄgon visar dig en fallstudie, kolla om den Àr baserad pÄ lokala sökord, oftast Àr det.

Att vÀlja en triviell sökfras Àr ett sÀtt att hjÀlpa till att luta en SEO-fallstudie för att ge till synes positiva resultat.

100% falska fallstudier

Ett annat sÀtt som bedragare genererar affÀrer Àr genom att anvÀnda falska fallstudier. Dessa oetiska mÀnniskor bryr sig inte ens om att klassificera en webbplats i en enkel nisch. De kopierar helt enkelt en Google Analytics-graf frÄn nÄgon annans fallstudie och pÄstÄr det som bevis för att deras lÀnkbyggnadstjÀnst ger resultat.

De lÀgger upp skÀrmdumpar av diagram för webbtrafikanalys med markeringar som indikerar det datum dÄ lÀnkarna lades till, varefter analysrapporten visar att söktrafiken vÀxer exponentiellt.

De visar vanligtvis inte dig nyckelord sÄ att du kan kontrollera om webbplatsen Àr i rankningen, de visar sÀllan webbplatsen eller den faktiska trafikmÀngden. MÄnga detaljer saknas.

Men viktigast av allt Àr att nÄgra av dessa webbanalys-skÀrmdumpar Àr falska. Detta Àr ett stort problem i Facebook Grupper eftersom de mest samvetslösa och ambitiösa kommer att tycka lura mÀnniskor.

Fake SEO fallstudier om Facebook

Jag frÄgade Steven Kang (@SEOSignalsLab), administratören för det privata SEO-signallaboratoriet Facebook grupp om dessa falska fallstudier.

SÄ hÀr sa Steven Kang:

”En av de största misstrofaktorerna som finns inom SEO-communityn Ă€r skĂ€rmdumparna av falska fallstudier. De flesta av de falska skĂ€rmdumparna Ă€r statistik modifierade eller tagna frĂ„n en slumpmĂ€ssig webbplats i hopp om att generera leads.

Att engagera skÀrmdumpstolpar i stora SEO-grupper innebÀr fler personer i din tratt för leverantörer av lÀnkbyggare och verktygstillverkare.

Översatt finns det ett stort affĂ€rsmotiv bakom varje falskt. Vissa kallar detta motiverade marknadsföring, och jag Ă€r helt oenig.

Aktiviteten devalverar bilden av alla involverade i branschen och undergrÀver allas anstrÀngning för att förbÀttra branschens övergripande professionella image.
För att avskrÀcka oseriösa inlÀgg begÀr jag att varje affisch tillÄter inspektion pÄ begÀran och ger bevis pÄ skÀrmdumpsinformationen till betrodda moderatorer. "

Det var en pojke i den Facebook tidigare i Är publicerade gruppen skÀrmdumpar av sitt arbete med klienten och Steven sparkade honom ur gruppen och tog bort alla inlÀgg han hade gjort i den gruppen. "

Att skapa trafik Àr trivialt

Det Àr lÀtt att skapa en fallstudie med en ny domÀn för att skapa en illusion att flera hundra besökare per mÄnad Àr det direkta resultatet av dina anstrÀngningar.

Att skapa en webbplats och köra den till noll till flera hundra besökare per mÄnad Àr ocksÄ relativt enkelt att göra.

Det kommer att se bra ut pÄ ett analysdiagram, men det Àr inte alltid sÀrskilt meningsfullt.

Fallstudier försvinner nÀr de utmanas

Jag vill inte sÀga att alla SEO-fallstudier publicerade i Facebook de Àr falska

Men problemet med falska SEO-fallstudier publicerade den Facebook har blivit sÄ besvÀrande att Facebook Administratörer som Steven Fang krÀver att alla som lÀgger ut en fallstudie tillÄter inspektion av saker som Google Analytics-data.

Detta krav har dramatiskt minskat antalet personer som delar fallstudier i det Facebook Group.

Var skeptisk nÀr du stÄr inför en SEO-fallstudie. Det Àr okej att be att begÀra att se detaljer som sökordsfraser och domÀnnamn för att bedöma sannolikheten för dina pÄstÄenden.

Som Steven Kang pĂ„pekade görs SEO-fallstudier för blygenerering, dessa mĂ€nniskor vill ha dina pengar. Är det inte irrationellt att krĂ€va mer information om fallstudien innan du överlĂ€mnar dina pengar?

0 Shares