Finns det videospel för att bekÀmpa cybermobbning?

Cybermobbning har blivit en plÄga i mÄnga skolor runt om i vÀrlden. Det finns för nÀrvarande flera verktyg och plattformar för att bekÀmpa denna typ av förföljelse, Àven om nyheten finns i videospel "Connected".

den videospel de har blivit en hobby för mÄnga ung, men de flesta förÀldrar de undrar om videospel kan vara det pedagogiska, och svaret Àr Ja. SÄ mycket att det finns videospel att bekÀmpa ciberbullying.

den ciberbullying det Àr en förföljelse som mÄnga drabbas barn och tonÄringar. Dessa ÄtgÀrder Àr svÄra att upptÀcka av lÀrare och förÀldrar eftersom de genomförs i sociala nÀtverk. Vi har ocksÄ sett hur dessa typer av beteenden hÀnder i arbetsplattformar.

Finns för nÀrvarande olika plattformar som hjÀlper dem ung som pÄverkas av denna typ av beteende i klassrum och av dem.

Nu Àr nyheten i utveckling av videospel för att bekÀmpa sÄdana beteenden som hÀnder i mÄnga klassrum och utanför dem.

Finns det videospel för att bekÀmpa cybermobbning? 1

'Ansluten': förvandla spelaren till ett offer

Det vanligaste i a videospel Àr att huvudpersonen Àr hjÀlte av handlingen och besegra hans alter ego, men i det hÀr fallet hÀnder det inte.

ansluten Det Àr ett projekt som har utvecklats av forskningsgruppen e-UCM Complutense Madrid-universitetet och syftet med denna titel Àr att spelaren kan empathize i dessa typer av situationer för att synliggöra fall av ciberbullying.

Det hÀr videospelet berÀttar historien om en student som börjar sin första kursdagen i ett nytt institut. Just nu börjar huvudpersonen lida mobbning och cybermobbningssituationer av en klasskamrat, och spelaren kommer att se hur denna typ av förföljelse strÀcker sig nÀr tiden gÄr.

Detta spel riktar sig till unga mÀnniskor frÄn 12 och 17 Är gamla och Àr tillgÀngligt för datorer med sistema operativo Windows och Linux.

Kampen mot mobbning

MÄnga utvecklare Àr nedsÀnkta i skapandet av videospel för att bekÀmpa cybermobbning. Ett exempel Àr projektet Cybereduca 2.0 som utvecklades av forskare frÄn Isabel I University och Universitetet i Baskien, syftet med denna titel var att förebygga mOBBNING och medvetenhet om behovet av bryt tystnaden före denna typ av handlingar.

Som du kan se, teknik ger oss verktyg med mÄlet att avsluta ciberbullying.

frÄn BlogThinkBig vi rekommenderar vÄr ung lÀsare som i denna typ av situation bör informera a vuxen eller till en myndighet och dÀrmed vidta lÀmpliga ÄtgÀrder.

En annan rekommendation Àr att korrekt anvÀndning av sociala nÀtverkdet Àr inte att publicera personuppgifter, och vid mottagande av olÀmpliga meddelanden, blocket till den sÀndande anvÀndaren.

För förÀldrar som lÀser oss rekommenderar vi att du anvÀnder förÀldrakontroll med mÄlet att husets minsta inte kommer Ät sociala nÀtverk inte lÀmplig

0 Shares