Firefox 73 kommer med nya förbÀttringar

Eftersom Mozilla inte varnat för lÀnge sedan börjar sökmotorn Firefox att hanteras med en ny uppdateringscykel. Det som innan det tog sex till Ätta veckor att nÄ oss, befinner oss nu att vi fÄr var fjÀrde.

Detta innebĂ€r att en ny uppdatering av alla sistema av Firefox. Även om detta indikerar att allvarliga problem kommer att tas upp och lösas snabbare, innebĂ€r det ocksĂ„ att uppdateringarna blir lite mindre omfattande.

Sedan kommer Firefox att ha en sistema konstant som gör att du gradvis kan slÀppa förbÀttringarna istÀllet för i stora paket. Vid det hÀr tillfÀllet har en av dessa första smÄ men viktiga förbÀttringsgrupper anlÀnt.

Firefox 73 förbÀttringar

https://venturebeat.com/wp-content/uploads/2019/06/firefox-logo-hero.jpg?w=1200&strip=allIdag har Mozilla gjort sin Firefox 73-version tillgĂ€nglig för alla anvĂ€ndare av sökmotorn. SĂ„ de som redan har det kan börja njuta av förbĂ€ttringarna omedelbart. Å andra sidan, de som fortfarande inte behöver ladda ner programmet gratis pĂ„ datorn efter eget val.

En allmÀn zoomfunktion anlÀnder

En av de mest framstÄende förbÀttringarna av denna uppdatering har att göra med zoomningen som kan göras pÄ plattformen. MÀnniskor med en problematisk eller begrÀnsad vision, Àven om de har möjlighet att justera zoomningen pÄ sin sökmotor, Àr avsedda för en mycket trÄkig uppgift. Sedan tills nu involverade hon manuell justering av vÀrdena för varje webbplats.

Nu med Firefox 73 Àr detta inte lÀngre nödvÀndigt, eftersom det finns det allmÀnna zoomalternativet som skapar en standardmetod för alla sidor som sökmotorn öppnar. SÄ att anvÀndarupplevelsen Àr mycket mer flytande och bekvÀm.

För att konfigurera det mĂ„ste anvĂ€ndaren bara göra att gĂ„ in i avsnittet "InstĂ€llningar" i sökmotorn. Sedan letar du efter alternativet ”SprĂ„k och utseende” och stĂ€ller in zoomprocenten som Ă€r mest bekvĂ€m för dig.

Som en extra detalj kan anvÀndaren ocksÄ avgöra om han bara vill zooma in texten eller allt innehÄll. PÄ detta sÀtt kan du fokusera din uppmÀrksamhet pÄ vad som verkligen Àr i ditt intresse.

LĂ€slĂ€get ”Hög kontrast” uppdateras

Å andra sidan lĂ€ser en annan detalj som Ă€r komplicerad pĂ„ vissa webbplatser. För att hjĂ€lpa till har sökmotorn utvecklat sin egen "High Contrast" -funktion. Med den togs textbakgrunderna bort sĂ„ att bara bokstĂ€verna var mot en vit bakgrund.

PÄ detta sÀtt blev lÀsningen mycket enklare. Att ta bort medel frÄn sidor kan dock ta tid och göra webblÀsningsprocesser trÄkiga. Med det nya sistema Ett fÀrgblock som har lagts till High Contrast, istÀllet för att ta bort bakgrunderna, kommer ett fÀrgblock att lÀggas till mellan texten och dessa, sÄ att Ätkomst till denna lÀttlÀsta funktion Àr mycket snabbare.

Aktiv i alla format

https://iunlocked.org/wp-content/uploads/2020/02/1581687006_387_Firefox-73-kommer-med-nya-forbattringar.jpg

Som vi nÀmnt Àr Firefox 73 nu tillgÀngligt pÄ alla plattformar. DÀrför till exempel för stationÀra versioner som Windows, Mac eller Linux, detta kan laddas ner frÄn Firefox.com.

Å andra sidan, i iOS mobila enheter det de letar efter kommer att finnas i App Store. Även om det Ă€r klart, för Android, kan appen finnas i Spela butik.

Av alla dessa alternativ Àr den senaste appen den som har fÄtt minst uppdateringar i allmÀnhet. Allt detta eftersom Firefox arbetar med en ny och förbÀttrad version av den under projektets namn Firefox Förhandsvisning. Det förvÀntas att den hÀr nya versionen kommer till oss i Är och sÄ snart den gör det kan du börja njuta av de nya mÄnatliga uppdateringarna som Firefox har planerat.

0 Shares