Frankrike bra Apple med 25 miljoner euro för att bromsa iPhonerna

den Apple Äterigen mÄlriktas för sitt försök att hantera iPhones livslÀngd med ett försÀmrat batteri. Det franska konkurrens- och bedrÀgeriorganet, DGCCRF, tillÀmpade sÄledes a bra till Apple pÄ 25 miljoner euro för att avsiktligt bromsa prestandan hos Àldre iPhones. Ett problem som började tas upp 2016 och som verkar vara löst.

Efter Apple att erkÀnna att det bromsade prestanda pÄ iPhone 6S, skylla pÄ batteriet, stÀmningarna var inte lÀnge pÄ vÀg.

Illustrationsbild av böter som Frankrike Älagts Apple

Apple böter i Frankrike med 25 miljoner euro

FrÄgan, centrerad om batterihantering, sÄgs av mÄnga som ett försök att tvinga anvÀndare att uppgradera sin utrustning utan motivering. den Apple slutligen slÀppte överklagandet, men gick med pÄ att betala böterna och visade ett pressmeddelande framtrÀdande pÄ sin franska webbplats.

Frankrikes webbplatsbild Apple med meddelande om bra

den Apple anklagades att pÄ ett konstgjort sÀtt bromsa prestandan hos Àldre iPhones för att tvinga anvÀndare att köpa en annan. Under 2017 sade företaget att det var sant, men hÀvdade att avsikten inte var en cynisk metod för att göda sin kÀrnkraft. IstÀllet Àr dessa avmattningar utformade för att minska CPU-anvÀndningen av Àldre enheter som skulle leda till en försÀmring av batteriets prestanda.

I huvudsak saknar telefonerna för att förhindra dem frÄn att stÀngas av för tidigt. Prestandan förlorades sedan för att gynna otillfredsstÀllande drift, i motsats till vad företaget lovade.

iMagem iPhone 11 Pro Max

Apple: Avtal med myndigheter kommer att lösa klagomÄl

Flera anvÀndare och konsumentgrupper (inklusive regeringarna sjÀlva) uttryckte sin förargelse, sÀrskilt som Apple Jag hade aldrig gjort det klart förut. I detta avseende började de franska myndigheterna i början av 2018 att undersöka programmet för att se om det fanns sanning i tanken att Apple fick funktionella enheter att se utÄldrade. den Apple, pÄ den tiden, ursÀktade och erbjöd rabatter pÄ batteribyte, dÀr 11 miljoner mÀnniskor sedan betalade $ 29 för en ny.

Sedan dess Apple har insisterat pÄ att det omstrukturerade sistema iPhone 11 strömhantering för att hÄlla ditt batteri friskare lÀngre. Och han berÀttade för Frankrike24 att han vÀlkomnade avtalet och sa att han Àr engagerad i smartphones som varar "sÄ lÀnge som möjligt".

I detta avseende kommer företaget under den hÀr mÄnaden visa ett banner pÄ sidan iPhone Apple Frankrike. Som vi kan lÀsa, dÀr stÄr det att Apple begick en vilseledande affÀrsmetod och betalade böter för att lösa saken.

0 Shares