Galaxy S10e: Maximera batteriets livslÀngd

Galaxy S10e: Maximera batteriets livslÀngd 1

NÀr du Àr ute och gÄr kan batteriets livslÀngd vara en av dina mest vÀrdefulla varor. Ingenting Àr vÀrre Àn att vara redo att titta pÄ det sista Netflix-avsnittet och upptÀcka att du bara har 4% av batteriet kvar.

För att fÄ ut mesta möjliga av ditt batteri, hÀr Àr nÄgra enkla tips för att hÄlla ditt batteri igÄng mycket lÀngre.

    AnvÀnd en bank

Den hÀr Àr ganska uppenbar. Genom att anvÀnda en powerbank kan du ladda din telefon nÀr du Àr pÄ sprÄng utan att behöva vara sÄ orolig för om den kommer att pÄgÄ tills du kommer hem. Dessa enheter Àr ganska billiga och smÄ, sÄ det kan vara bra att hÄlla en i fickan!

    StÀng bakgrundsappar

Detta Àr en mjukvarulösning och krÀver inga extra verktyg. NÀr din telefon kör och anvÀnder den förbrukar batteri, och desto mer upptagande, desto mer batteri förbrukar det. Det betyder att om du hÄller uppgifterna till ett minimum kommer din telefon att leva lÀngre!

Om du inte Àr noggrann med att stÀnga bakgrundsappar redan, Àr oddsen att du alltid har nÄgra av dem öppna. AnvÀnd vÀnster knapp pÄ hemskÀrmen för att komma till ett appfÀlt som visar dig vad som gÄr tom i bakgrunden. StÀng vad du inte behöver ditt batteri kommer att tacka dig.

    Justera vissa instÀllningar

Det kanske inte kÀnns bra att offra prestanda för en lÀngre batteritid, men det fungerar. Att justera instÀllningar som skÀrmens ljusstyrka kan ha stor inverkan pÄ hur lÀnge batteriet varar.

Om du öppnar dina instÀllningar i skÀrmavsnittet (anvÀnd sökfunktionen högst upp pÄ sidan med instÀllningar för att komma dit) kommer nÄgra andra alternativ att visas. Genom att till exempel Àndra skÀrmlÀget kan du ocksÄ minska belastningen pÄ ditt batteri.

Rulla nedÄt i skÀrminstÀllningarna för att hitta skÀrmets timeout-alternativ, desto kortare tid gÄr det, desto snabbare kommer skÀrmen att stÀngas av och desto mindre batteri kommer den att förbrukas.

    Ta hand om ditt batteri

Det hÀr kan verka lite konstigt men att ta hand om din telefon och batteri Àr ett annat sÀtt att se till att det hÄller lÀngre. Undvik sÀrskilt varma och kalla miljöer och undvik fukt Àven om telefonen kan vara mÀrkt IP68 vattentÀt, det Àr bÀttre att hÄlla den sÀker och torr.

Tips: Batteriminne ett tillstĂ„nd som sĂ„g Ă€ldre batterier aktivt minska deras anvĂ€ndbara rĂ€ckvidd om det inte var fulladdat och tömt varje gĂ„ng Ă€r inte lĂ€ngre ett problem för moderna enheter. Även överladdning av en fulladdad enhet Ă€r bra att din telefon inte skadas om du lĂ€mnar den ansluten efter att den har nĂ„tt 100%.

0 Shares