Galaxy S8 i Europa med den nya Exynos 9810?

De Galaxy S8 kan montera SoC i Europa Exynos 9810istÀllet för det Snapdragon 835 av Qualcomm. Detta Àr vad som framgick av en indiskretion frÄn forsknings- och utvecklingscentret Samsung FoU i Indien. Det koreanska företaget skulle dÀrför fortsÀtta med sin strategi att diversifiera hÄrdvaruplattformen för sin toppsortimentssmartphone enligt marknaderna.

De Galaxy S7till exempel var den utrustad med processorn Snapdragon 820 i USA för att sedan marknadsföras i Europa med SoC ombord Exynos 8890. Samma sak gÀller det mycket omtalade Galaxy Note 7, men exempel pÄ detta i hemmet Samsung de Àr mÄnga.

Kroppsuppfattning 1

Exynos 9810 kommer att kÀnnetecknas av en produktionsprocess vid 10 nm (exakt som den Snapdragon 835), frÄn en Mongoose M2 octa-core-arkitektur, en utveckling av den aktuella M1, och stöds av GPU Mali-G71. Den senare borde till och med finnas i tvÄ versioner: 18 kÀrnor i Exynos 9810V och 20 kÀrnor i 9810M. Uppenbarligen avancerade tekniska specifikationer, som till och med kan tillÄta dig att överskrida prestandan för mÀrkeslösningen Qualcomm, som anges av den indiska kÀllan.

Valet att vÀlja det ÀndÄ Snapdragon 835 pÄ vissa marknader skulle det bero pÄ lÀgre kompatibilitet av Exynos 9810 med vissa nÀtverksstandarder, till exempel i USA. Allt detta lanserar emellertid ett tema som har hÄllit bÀnken under de senaste veckorna.

Kroppsuppfattning 2

Det har alltid varit rykten om ett avtal mellan Samsung Àr Qualcomm för exklusiv leverans av Snapdragon 835 i förhÄllande till de första mÄnaderna för marknadsföring av Galaxy S8, för att tillrÀckligt stödja marknadens efterfrÄgan. Denna hypotes skulle ha varit meningsfull med en global anvÀndning av det amerikanska företagets SoC.

IngÄng pÄ scenen av Exynos 9810 kan dÀrför byta kort pÄ bordet. Det kommer att vara nödvÀndigt att kontrollera vad som kommer att hÀnda sÀrskilt inom valet av direkta konkurrenter, av vilka nÄgra har Àndrat sina strategier baserat pÄ avtalet mellan Samsung Àr Qualcomm, i vissa fall vrider pÄ Snapdragon 821 (Till exempel LG med G6), i andra som skjuter upp presentationen av sitt toppserie för 2017 (t.ex. Sony). De första svaren kommer frÄn Mobile World Congress av Barcelona.

0 Shares