Google avslöjade hur det var möjligt att hacka en iPhone pÄ nÄgra minuter

IOS och alla andra operativsystem frĂ„n Apple, har anvĂ€ndarnas förtroende för sĂ€kerhet. SĂ€kerhetshĂ„l finns dock och kan vara allvarliga … Precis som den som upptĂ€ckts av Google, dĂ€r du kan hacka en iPhone pĂ„ distans inom nĂ„gra minuter.

I just detta fall sticker hotet ut genom att lÄta den skadliga agenten utföra attacken utan fysisk kontakt, specifik programvara eller felaktigt klick frÄn anvÀndaren.

Google avslöjade hur det var möjligt att hacka en iPhone pÄ nÄgra minuter Project Zero iOS Apple

Google skapade Project Zero för att ta Internet-sÀkerhet till en ny nivÄ. MÄlet Àr frÀmst att analysera olika datorsystem, tjÀnster och programvara för att hitta sÀkerhetshÄl som kan Àventyra anvÀndare och deras data.

I detta avseende erbjudandet av Apple har visat sig vara högst upp i konsumenternas preferenser. Detta bidrar till det faktum att det Àr en sistema stÀngd, men Àr lÄngt ifrÄn immun mot hot.

Google avslöjade hur det var möjligt att hacka en iPhone pÄ nÄgra minuter Project Zero iOS Apple

Det Àr vad en av de senaste programmen. rapporter frÄn Project Zero. Helt fjÀrrstyrt kan en angripare styra en iPhone inom nÄgra minuter.

SÀkerhetshÄl komprometterar sÀkerheten för iPhone och andra iOS-enheter

Felet var relaterat till iMessage och tillÀt den skadliga agenten att fÄ kontroll över iOS-enheten. PÄ sÄ sÀtt hade du tillgÄng till lösenord, meddelanden, e-postmeddelanden och allt innehÄll pÄ din smartphone eller surfplatta.

Google avslöjade hur det var möjligt att hacka en iPhone pÄ nÄgra minuter Project Zero iOS Apple

I dessa fall Ă€r det vanligt att anvĂ€ndaren mĂ„ste klicka pĂ„ en skadlig lĂ€nk, installera specifik programvara eller sĂ„ … Men den hĂ€r gĂ„ngen var det inte det! För att vara sĂ„rbar, bara ha en iOS-enhet med iMessage aktiverat.

NÀr det gÀller angriparen behövde han inte ha fysisk tillgÄng till utrustningen. Felet var sÄ genomgripande att det bara var nödvÀndigt att ha Apple Offert-ID. Efter det kan du starta attacken med iMessage.

Google avslöjade hur det var möjligt att hacka en iPhone pÄ nÄgra minuter 1

SÄrbarheten, kallad CVE-2019-8641, var relaterad till funktionalitet som lÄter dig veta nÀr ett meddelande lÀstes. Genom hantering av ett fel i sistema ASLR-sÀkerhetskod, skadlig kod kan köras pÄ offrets iPhone eller iPad.

Enligt Project Zero, Apple informerades om sÄrbarheten i mitten av förra Äret och gjorde en preliminÀr fix tillgÀnglig pÄ iOS 12.4.1. Ytterligare sÀkerhetsÄtgÀrder kom lite senare, den 28 oktober, med uppdatering 13.2 av sistema operativo mobil frÄn Apple.

Enligt sĂ€kerhetsforskaren Samuel Groß – frĂ„n Google Project Zero – har problemet lösts helt sĂ„ att sĂ€kerhetshĂ„let kunde göras tillgĂ€ngligt för samhĂ€llet.

Detta Ă€r inte första gĂ„ngen som Google Project Zero hittar sĂ„rbarheter i Googles system. Apple…

0 Shares