Google-formulÀr: LÀgg till ett tema

Google-formulÀr: LÀgg till ett tema 1

NÀr man utformar en form Àr det viktigt att anpassa formens utseende och kÀnsla till dess syfte. Ibland vill du ha en formell design och andra kanske du vill ha en mer fantasifullad design med kuriva teckensnitt eller en anpassad huvudbild. NÀr det gÀller teman kan du bÄde vÀlja dina egna bilder och fÀrger eller gÄ med det enklare alternativet: VÀlja frÄn förvalda instÀllningar. Hursomhelst fÄr du en snygg form med bara nÄgra klick.

HÀr Àr hur:

Google-formulÀr: LÀgg till ett tema 2Anpassa formknappen

I det övre högra hörnet av Googles formulÀrredigeringssida vÀljer du "Anpassa tema". Detta öppnar en ruta till höger pÄ skÀrmen som innehÄller alla anpassningsalternativ som Google tillÄter.

Google-formulÀr: LÀgg till ett tema 3Tema alternativ

Det första av de fyra alternativen lÄter dig vÀlja en sidhuvudbild. Google har tillhandahÄllit ett antal tillgÀngliga alternativ som redan Àr förkonfigurerade att vÀlja mellan, men om ingen av dem passar dina behov kan du vÀlja dina egna foton frÄn dina google-bildalbum eller ladda upp en bild som en engÄngsbild.

Google-formulÀr: LÀgg till ett tema 4VÀlj en rubrikbild

NÀr du har valt den perfekta rubrikbilden eller vanlig fÀrg kan du anpassa huvudbakgrundsfÀrgen och vÀlja ett teckensnitt för din titel och frÄgor. Medan ett komplett urval av fÀrger har tillhandahÄllits finns det ett mycket litet utbud av tillgÀngliga teckensnitt.

Google-formulÀr: LÀgg till ett tema 5VÀlj ett fÀrgschema och ett teckensnitt

NÀr du har valt din design Àr du redo att skapa din form för vilket ÀndamÄl du behöver.