Google laddar upp Android Wear-källkod till AOSP, inkluderar 4.4w_r1 Släpp och kärnkällor för Dory och Sprat [Update: Just GPL Repositories]

Om du har dött för att börja pirka runt källkoden för Android Wear är det nu dags! Google har just publicerat 4.4W till AOSP. De aktiva utvecklingsgrenarna distribueras över varje projektförvar som kitkat-wear. Det här är platsen där ytterligare korrigeringar och mindre uppdateringar kommer att visas. Det finns också taggar för Android-4.4w_r1 (build KTU84Q), som representerar den första officiella utgåvan av plattformen.

Det finns inga f√∂rvar f√∂r varken Dory (LG G Watch) eller Sprat (Samsung Gear Live), men vi kan inte vara s√§ker p√• om de kommer att visas i AOSP eller om distributionen av enhetsspecifik k√§llkod kommer att l√§mnas upp till tillverkare. Den n√§rmaste analogen vi har √§r Motorola Xoom, som ocks√• var den f√∂rsta utg√•van av en ny formfaktor med en version av OS. Xoom har f√∂rvar i AOSP (stingray och wingray), s√• oddsen verkar ganska bra att vi ser liknande behandling f√∂r de f√∂rsta tv√• Wear-enheterna. Vi har fortfarande inte sett en distribution av de egna bin√§rerna (“klumpar”) eller k√§rnk√§llan f√∂r endera klockan, s√• utvecklingen av anpassade ROM-filer kommer f√∂rmodligen att beh√∂va v√§nta lite l√§ngre.[[Uppdatering: K√§rnk√§llan √§r online.]

Medan tidiga adoptörer av ett Android Wear-armbandsur antagligen borde förutse en hel del uppdateringar för att fixa buggar, lägga till funktioner och finjustera upplevelsen, är det också spännande att tänka på vad utvecklare i samhället kan producera när de lämnas till sina egna enheter. Detta är också goda nyheter för apputvecklare som har sett fram emot att diagnostisera oväntat beteende som uppstått av buggar på plattformen.

Uppdatering: Det verkar som om Google gjorde en annan partiell uppladdning, ungefär som den för Android L-versionen. Återigen verkar detta mestadels vara uppdateringar av GPL-licensierade projekt. Här är förklaringen publicerad av Bill Yi. Åtminstone utvecklare har nu tillgång till källkällor för Dory och Sprat.

Hej alla,

Idag drev vi ett litet antal GPL-projekt för utsläppet av kitkat-wear. Taggen är android-4.4w_r1. Förändringarna är mindre sedan kitkat-mr2.2. Vi planerar att göra en full plattformspush för Android: s nästa milstolpeutgåva.

Kärnkällan är kärnan / msm med följande grenar:
– android-msm-sprat-30,10-kitkat-wear
– android-msm-dory-30,10-kitkat-wear

räkningen

Utvecklare, starta dina nedladdningar!

Anmärkningsvärda repor: plattform / bygg, enhet / gemensam, plattform / utveckling, system / kärna

Försök rulla

0 Shares