Google My Business tar bort funktioner tillfÀlligt pÄ grund av COVID-19

Google tar bort tillfÀlligt vissa funktioner frÄn Google My Business till följd av de begrÀnsningar som orsakas av COVID-19-situationen.

”Under den aldrig tidigare skĂ„dade COVID-19-situationen vidtar vi Ă„tgĂ€rder för att skydda vĂ„ra teammedlemmars hĂ€lsa och minska behovet av att komma in pĂ„ vĂ„ra kontor. Som ett resultat kan det finnas vissa tidsbegrĂ€nsningar och förseningar i supporten eftersom vi prioriterar kritiska tjĂ€nster. "

Just nu kommer dessa funktioner att begrÀnsas eller tillfÀlligt tas bort.

Kommentarer och frÄgor och svar

Google My Business publicerar inte nÄgra nya recensioner, granskar svar eller nya frÄgor och svar tills vidare. Befintliga recensioner, granskningssvar och frÄgor och svar kommer att förbli synliga.

Antagligen kommer alla nyligen inlÀmnade recensioner, svar och frÄgor att publiceras nÀr Google har resurser att göra det.

I ett uttalande till Search Engine Journal uttalade den lokala marknadsföringseksperten Bill Hartzer sin Äsikt om beslutet att begrÀnsa dessa funktioner:

"Google gör sannolikt detta eftersom de vill se till att den information som lÀmnas Àr giltig och frÄn pÄlitliga kÀllor. Jag kan bara förestÀlla mig hur snabbt frÄgorna och svaren kan komma ur kontroll om de tillÀt nÄgon att svara pÄ frÄgor."

Nya listor, ansprÄk och verifieringar

Under denna tid kommer supportteamet för Google My Business att prioritera granskningen av nya listor, ansprÄk och verifieringar för kritiska hÀlsorelaterade företag.

Det betyder att eftersom Google prioriterar kritiska tjÀnster kan andra typer av företag förvÀnta sig en försening i publiceringen av nya listor, ansprÄk och verifieringar.

Kommersiella informationsutgÄvor

Googles prioritering av kritiska tjÀnster kommer ocksÄ att omfatta granskning av kommersiella informationsredigeringar.

Detta inkluderar recensioner för:

Ändringar av öppna och stĂ€ngda tillstĂ„nd Specialtimmar TillfĂ€lliga nedlĂ€ggningar AffĂ€rsbeskrivningar AffĂ€rsattribut

Om ditt företag inte tillhandahÄller en kritisk hÀlsorelaterad tjÀnst kan det ta lite tid innan du ser nÄgon liveutgÄva pÄ din GMB-lista.

Google-inlÀgg pÄverkas inte

SÄ lÄngt jag kan sÀga begrÀnsar Google inte funktionerna för Google Posts. Det betyder att om du har nya uppdateringar att dela med dina kunder kan du fortfarande anvÀnda din GMB-lista för att posta inlÀgg.

Men det kan förÀndras över tid, eftersom det Àr oförutsÀgbara tider som vi lever. Dra fördel av Google-inlÀgg medan det fortfarande finns tillgÀngligt.

Se: Hur man gÄr vidare med Google-inlÀgg: en komplett checklista

KĂ€lla: Google My Business Help Center

0 Shares