Google Play Store Malaysia visar det exakta beloppet för digital skatt du mÄste betala

Som tidigare rapporterats Àr bland de förÀndringar som för nÀrvarande upplevde 2020 skatteimplementering pÄ digitala tjÀnster som Google, Steam och PlayStation Network i Malaysia. För denna rapport har vi grÀvt runt i Google Play Store för att se om det finns nÄgra stora förÀndringar i de olika produkterna som erbjuds pÄ plattformen, sÀrskilt vad gÀller prissÀttning.

Till vÄr överraskning har priserna för filmer, spel, böcker och andra produkter inte förÀndrats ens efter implementeringen av den digitala skatten pÄ 1 Januari 2020. Spara för ett mindre undantag; trots att alla produkter prissÀtts pÄ samma sÀtt som tidigare, inkluderar det nu skatt i deras prissÀttning. Vilket sÀga att 6% digital skatt Àr redan inkluderande och debiteras inte som ett tillÀgg nÀr du checkar ut dina inköp.

Detta mÀrks nÀr du Àr i kassaskÀrmen, dÀr den nu visar respektive skatt i ett totalpris för produkter. Som referens har vi inkluderat flera olika exempel i den hÀr artikeln som innehÄller produkten före och efter dess implementering, och skatteberÀkningarna för olika produkter med olika priser i Play Store.

Google Play Store Malaysia visar det exakta beloppet för digital skatt du mÄste betala 1Google Play Store Malaysia visar det exakta beloppet för digital skatt du mÄste betala 2

Utöver produktpriserna kan samma sÀgas för köp i appen för spel. NÀr du checkar in-game-butiken efter Minecraft Earth, kan vi bekrÀfta att priset för att köpa sin valuta i spelet Àr detsamma som tidigare, om Àn att de nu inkluderar den nya skatten.

Google Play Store Malaysia visar det exakta beloppet för digital skatt du mÄste betala 3

Priser för prenumeration pÄ andra Google-Àgda tjÀnster som YouTube Music Premium och YouTube Premie ocksÄ oförÀndrat efter det nya Äret hade rullat in. Deras mÄnadsabonnemang Àr fortfarande listat som RM 14.90 respektive RM17.90.

Google Play Store Malaysia visar det exakta beloppet för digital skatt du mÄste betala 4

Google Play Store Malaysia visar det exakta beloppet för digital skatt du mÄste betala 5

De flesta malaysiska konsumenter hade fruktat en oundviklig prishöjning nÀr regeringarna nya 6% digital skatt bekrÀftades pÄlÀggas Google Play Store Produkter. Hittills har vi dock inte sett att det har hÀnt Ànnu.

(KĂ€llor: Google Play Store / YouTube musik / YouTube Premie.)

Évaluer cet article