Google tar bort Xiaomi Smart Home-integration efter kamerafel

Google stÀngs av Xiaomis sÀkerhetskamera integration med Google Home och Nest-produkter efter att vissa sÀkerhetsproblem nyligen rapporterats. Det rapporterades att Xiaomi-produktanvÀndare fick flöden frÄn andra mÀnniskors kameror.

Enligt anvÀndaren 'Dio-V' pÄ subreddit / r / GoogleHome kan du se stillbilder som visas i videoflödet, som anvÀndaren hÀvdar inte kommer frÄn sina egna kameraflöden utan istÀllet kommer frÄn andra sÀkerhetskameranvÀndare.

Xiaomi-buggprov

BildkÀlla: Hut Mobile

MÄnga sÄdana bilder delades senare av samma anvÀndare och visade liknande scenarier dÀr videoinspelningen visade stillbilder som visas slumpmÀssigt frÄn andras kameraflöden. De flesta av dessa flöden kommer frÄn andra anvÀndares privata utrymmen. En sÄdan bild visade ett barn som sov i en spjÀlsÀng i nÄgons hus.

Det hÀr problemet rapporterades frÄn de anvÀndare som har anvÀnt Xiaomi Mijia 1080p Smart IP-sÀkerhetskamera. Denna Mi-sÀkerhetskameramodell stödde Google Home-produkter tills nyligen uppstod problem frÄn januari 1. Tydligen köptes kameran frÄn AliExpress.

Den hÀr buggen spelar enligt uppgift inte hela videoflödet frÄn slumpmÀssiga sÀkerhetskameror; men det tar bara stillbilder frÄn dem och justerar bilderna felaktigt genom att lÀnka dem till de andra videoflödena. Det verkar bara som om det laddar videon men hamnar i fryst tillstÄnd.

LÀs ocksÄ: Google Play & Apple Borttagna pÄstÄdda UAE-spionapp 'ToTok' frÄn deras appbutiker

Google uppgav att det Àr medvetet om det rapporterade problemet och har redan anslutit sig till Xiaomi för att ta reda pÄ en lösning för samma sak. Fram till den tid de har kommit fram till varför den hÀr frÄgan intrÀffade har de tillfÀlligt avslutat förbindelsen mellan de tvÄ företagets produkter för att undvika att sÄdana scenarier ytterligare hindrar mÀnniskors integritet.

Detta innebÀr att Xiaomi-kamerahÄllare kan inte anvÀnda Googles navs smarta skÀrm för att övervaka videoflödet frÄn deras kamera. De kan inte heller ge röstkommandon till Mi Home-produkterna via Google Assistant.

Xiaomi lĂ€mnade ett uttalande till SlashGear, ”Xiaomi har alltid prioriterat anvĂ€ndarnas integritet och informationssĂ€kerhet. Vi Ă€r medvetna om problemet dĂ€r vissa anvĂ€ndare fick stillbilder nĂ€r de anslöt Mi Home Security Camera Basic 1080p pĂ„ Google Home-hub. Vi ber om ursĂ€kt för besvĂ€ret.

VĂ„rt team har redan arbetat för att hitta en komplett lösning pĂ„ problemet. Nu har vi identifierat problemet och informerat Google om det. ”

Enligt Xiaomi verkar problemet ha utlösts med en cache-uppdatering som hÀnde den 26 december 2019. Den hÀr uppdateringen var ursprungligen utformad för att förbÀttra strömningskvaliteten pÄ kameran.

1044 anvÀndare anvÀnder denna integrerade tjÀnst mellan Google och Mi sÀkerhetskameror. Men pÄ nÄgot sÀtt uppstod det hÀr problemet bara för ett fÄtal anvÀndare som antagligen anvÀnde en dÄlig nÀtverksanslutning.

Om anvÀndarna har lÀnkat sin Mi-sÀkerhetskamera med Xiaomis Mi Home-app, har det inte resulterat i sÄdan tvÀrströmning av kameraflöden.

Xiaomi-teamet har redan fixat de uppenbara felen; emellertid grÀver de sig djupare för att nÄ grundorsaken till problemet och kommer med en permanent lösning.