Google tar med sig ett virtuellt punkttangentbord för att hjÀlpa Android

Google har alltid varit kÀnslig för problem med tillgÀnglighet pÄ Android. Den försöker till varje pris integrera verktyg som lyckas förbÀttra anvÀndningen av dess sistema operativo till smartphones av personer med begrÀnsningar eller funktionshinder.

Efter mÄnga förbÀttringar pÄ detta omrÄde har det nu en viktig nyhet. Ett nytt virtuellt punkttangentbord Àr nu tillgÀngligt och kan anvÀndas av alla som behöver denna nödvÀndiga hjÀlp för att kunna anvÀnda en smartphone.

Braille Android-tangentbord Google smartphone

Nytt frÄn Google för dem som behöver hjÀlp

Med smÄ förÀndringar och optimeringar har Google kunnat ge alla som har funktionshinder eller begrÀnsningar möjligheten att anvÀnda Android. Med ett brett tillgÀnglighetsomrÄde har det investerat mycket i detta omrÄde.

Efter tjÀnster som transkriberar text eller appar som tillÀmpar undertexter i realtid, kommer nu en viktig nyhet. Ett nytt virtuellt punktskrifttangentbord kommer och kan anvÀndas pÄ valfri smartphone eller tillfÀlle.

Braille Android-tangentbord Google smartphone

Ett punktskrivbord pÄ smarttelefonen

Enligt vad som var otÀckta av Google sjÀlv eliminerar detta nya tangentbord behovet av nÄgot annat fysiskt tangentbord. Det Àr sÄ synskadade anvÀndare vanligtvis interagerar med Android och anvÀnder sin smartphone.

Liksom alla virtuella tangentbord anvÀnds det direkt pÄ skÀrmen med 6 omrÄden som kan beröras för att skapa texterna. Det följer vad som Àr normalt i dessa tangentbord, vilket underlÀttar anvÀndningen av alla anvÀndare.

Braille Android-tangentbord Google smartphone

Varje Android kan anvÀnda denna hjÀlp

För att ha tillgÄng till denna viktiga nyhet mÄste anvÀndare ha Talkback aktiverat i Android-tillgÀnglighetsinstÀllningarna. Google har pÄ sin supportsida alla nödvÀndiga instruktioner för att aktivera och anvÀnda den.

Detta Àr ett viktigt steg och en förbÀttring som mÄnga kommer att anvÀnda nativt. Behöver bara en Android-smartphone 5 eller senare för att arbeta. Funktionaliteten tÀcker ett brett sortiment av utrustning, som ytterligare tÀcker dess anvÀndning.

0 Shares