Google: Vi kommer inte att kunna arbeta med nya Android-telefoner för Turkiet

FörestÀll dig att du Àr pÄ en mobiltelefonmarknad som Google inte Àr en del av. Befolkningen i Turkiet kan ha det som sin verklighet inom en snar framtid, enligt en rapport frÄn Reuters.

Enligt rapporten har Google sagt till sina affÀrspartners i landet att det inte kommer att kunna arbeta med dem pÄ nya Android-telefoner. Detta kommer efter att det turkiska tÀvlingsverket ansÄg att företagets förÀndringar av sina kontrakt inte var acceptabla.

Även om det inte ser ut som om företaget drar ut ur landet utan kamp. Den turkiska tidningen Haberturk rapporterade att Google ocksĂ„ ber sina partners att pressa den turkiska handelsministern och chefen för konkurrensmyndigheten att vĂ€nda beslutet.

Google: Vi kommer inte att kunna arbeta med nya Android-telefoner för Turkiet 1

I september 2018 konstaterades att internetsökningsjÀtten bryter mot konkurrenslagstiftningen med sin försÀljning av mobilprogramvara. Det fick ett böter pÄ TL93 miljoner (~ RM65.7 miljoner) av turkiska tÀvlingsnÀmnden. Den turkiska tÀvlingsstyrelsen styrde sedan pÄ 7 November att Google gjorde otillrÀckliga förÀndringar var otillrÀckliga. Detta beror frÀmst pÄ att det fortfarande inte tillÀt Àndring av standardsökmotorn.

Tidigare i januari i Är sade den turkiska konkurrensmyndigheten ocksÄ att den undersöker om Googles algoritmer bryter mot konkurrenslagar. Detta följer ett klagomÄl som företaget

(KĂ€lla: Reuters)