Ha klagomÄlen pÄ din smartphone

Online-klagomÄlen syftar till att förenkla och modernisera processen för att lÀmna in och övervaka klagomÄl. TjÀnsten Àr tillgÀnglig online sedan 1 Juli 2017 ger anvÀndaren Ànnu mer funktionalitet jÀmfört med det fysiska formatet.

SÄledes, för att hjÀlpa anvÀndare, finns det ocksÄ en app för mobila enheter som tillÄter anvÀndning av tjÀnsten.

Ha klagomÄlen pÄ din smartphone

Klaga och komplimanger enkelt frÄn din Android- eller iOS-smartphone

Mobilapplikationen av KlagomÄl gör det möjligt för anvÀndare pÄ ett enkelt och tillgÀngligt sÀtt att ha tillgÄng till att skicka in och konsultera klagomÄl, beröm och förslag. NÀr ett klagomÄl lÀmnas skickas det sÄledes automatiskt antingen till den klagade enheten eller till sektorns tillsynsorgan.

DÀrför, nÀr appen anvÀnder mobiltelefonen för att göra klagomÄl, komplimanger eller förslag, anvÀnder appen GPS för att enkelt identifiera den ekonomiska operatören. Dessutom kan operatören lÀtt identifieras genom en uppsÀttning filter.

Ha klagomÄlen pÄ din smartphone 1 Ha klagomÄlen pÄ din smartphone Ha klagomÄlen pÄ din smartphone 2

För att anvÀnda klagomÄlen kan anvÀndaren bara skicka in ett "enkelt klagomÄl" eller argumentera med information som stöder den. Förutom text kan du bifoga bilder, ta foton och Àven skicka ett ljudmeddelande.

Ha klagomÄlen pÄ din smartphone 3 Ha klagomÄlen pÄ din smartphone 4

Sammanfattningsvis, efter att klagomÄlet har skickats, fÄr kunden en kopia av det i sin e-post. Dessutom bör du ocksÄ fÄ ett svar pÄ ditt klagomÄl frÄn den enhet som krÀvs inom 15 arbetsdagar.

LĂ€s ocksĂ„ …