HĂ„ll dina telefongalleri foton i ordning genom att uppdatera modifierat datum

Smarttelefonfotografering har förbÀttrats sÄ mycket de senaste Ären.

SÄ mycket att jag slutar bÀra min DSLR pÄ mina resor. Jag tar mÄnga foton frÄn min telefon och Google-foton hjÀlper mig att synkronisera dem pÄ alla mina enheter.

Men innan jag börjar komma in i Googles foton molnbibliotek, ser jag till att kopiera alla bilder till min bÀrbara dator och sÀtta ett filter i Lightroom-programvaran, bara för det konstnÀrliga utseendet pÄ foton.

Allt fungerar som en charm tack vare min Samsung SSD som enkelt kan anslutas till en bÀrbar dator och en mobiltelefon.

Men det finns en frÄga som jag möter varje gÄng jag mÄste göra det.

NÀr jag flyttar de utvecklade fotona tillbaka till min telefon kommer datumet att röra sig pÄ grund av de modifierade datumÀndringarna och Google-foton appmeddelanden upp fotonens kronologi.

Ordningen med att fÄ foton att visas i fotobiblioteket hjÀlper till att kÀnna till historien bakom dina resor, men ett enkelt modifierat datum förÀndrar hela saken och krossar allting.

Samma sak hÀnder i varje fotogalleri som du kan hitta i Play Store.

HÀr Àr lösningen

Jag har hittat en lösning som uppdaterar det modifierade datumet för de utvecklade fotona. Det finns en app i Play Store.

Namnet Àr Timestamp Changeing Tool. Det finns gratis.

AnvÀndargrÀnssnittet Àr ocksÄ ganska lika. Du mÄste vÀlja en mapp dÀr alla foton lagras och sedan manuellt kan uppdatera det modifierade datumet för fotona.

HĂ„ll dina telefongalleri foton i ordning genom att uppdatera modifierat datum 1

NÀr du har Àndrat det modifierade datumet för foton kanske du ocksÄ mÄste tvinga stoppa Google-foton eller nÄgon annan galleri-app som du anvÀnder pÄ din telefon.

I mitt fall var jag tvungen att rensa cachen för Google Foton-appen och konfigurera den igen för att appen ska kÀnna igen det uppdaterade modifierade datumet.

Men tack och lov kom allt tillbaka i ordning, eftersom det verkade innan redigeringarna gjordes i Lightroom-appen pÄ PC.

Det finns ett antal appar som Àndrar tidsstÀmpel i Play Store, vilket innebÀr att det Àr en vanlig frÄga som mÄnga mÀnniskor möter. Jag försökte ett par av dem, men den hÀr verkar fungera bra för mig.

Installera appen frÄn Play Store.