Här är varför du inte borde ignorera höga hjärtfrekvensmeddelanden från dina Apple Watch

Här är varför du inte borde ignorera höga hjärtfrekvensmeddelanden från dina Apple Watch 1

De Apple Watch är mycket mer än bara en cool gadget för teknikentusiaster; kanske mer än någon annan enhet som Apple har någonsin släppt, den Apple Watch har faktiskt förmågan att på allvar förbättra människors livskvalitet på många sätt, allt från helt enkelt främja hälsa och fitness och en aktiv livsstil att faktiskt rädda människors liv och förbättra dem på ibland överraskande sätt.

Vi har sett många berättelser om säkerhetsfunktioner inbyggda i Apple Watch rädda människor från att drunkna genom sina cellulära samtalsfunktioner och automatiskt ringa in sjukvårdare efter en olycka med funktionerna Fall Detection och Emergency SOS. Sedan finns EKG-funktionen på Apple Watch Serier 4 eller senare, som har upptäckt dödliga hjärtsjukdomar flera gånger, skickar Apple Watch användare att söka medicinsk hjälp för tillstånd som de kanske inte ens visste att de hade.

Men du behöver inte det senaste Apple Watch att dra fördel av många av dess livräddande hjärta- och hälsofunktioner och till och med den ursprungliga första generationen Apple Watch har krediterats med att uppmärksamma användare på potentiellt farliga och ibland till och med sällsynta hjärtsjukdomar som ofta signaleras av en ovanlig hjärtfrekvens.

Detta var fallet med YouTuber Joel Telling, som fick ett meddelande om sin Apple Watch rådde honom att hans hjärtfrekvens hade klockat in över 120 slag per minut i mer än 10 minuter.

Som 9to5Mac rapporterar, efter att ha fått meddelandet om sin Apple Watch, Telling beslutade att gå till akutmottagningen direkt, där läkarna upptäckte att han led av takykardi Рen ovanligt förhöjd hjärtfrekvens under vila. Naturligtvis är det exakt vad Apple Watch rapporterade, men läkarna genomförde en serie tester bara för att se till att det inte fanns ett djupare tillstånd bakom det.

Efter att de inte hittat några tecken på lungemboli eller oregelbunden hjärtfrekvens drog de slutsatsen att det troligen var resultatet av "stress och uttorkning från den senaste tidens resa," sa Telling och gav honom helt enkelt vätskor och fick honom vila ett tag på sjukhuset tills hans hjärtfrekvens återvände till normala nivåer.

√Ąven om Telling fall var l√§tt att behandla, kan takykardi vara betydligt allvarligare. Som Mayo Clinic f√∂rklarar, om det l√§mnas obehandlat kan det leda till hj√§rtsvikt, stroke eller pl√∂tsligt hj√§rtstillest√•nd eller d√∂d. √Ąven om det √§r normalt f√∂r ett hj√§rta att sl√• snabbare n√§r en anv√§ndare tr√§nar eller som svar p√• stress, trauma eller sjukdom, b√∂r detta inte vara fallet n√§r han helt enkelt vilar, och medan fr√•gan kan vara n√•got s√• enkelt som uttorkning och stress, som det var i Telling fall, det finns alltid m√∂jligheten att det kan vara n√•got mer, men utan en Apple Watch, de flesta anv√§ndare √§r osannolikt att vara medvetna om detta h√§nder.

Faktum är att förmaksflimmer faktiskt är den vanligaste formen av takykardi, vilket är något som Apple Watch har speciellt utformats för att varna användare, eftersom symptomens slumpmässiga karaktär innebär att de sällan dyker upp under en faktisk medicinsk undersökning, och därför kan gå odiagnostiserade i flera år.

Så här ställer du in hjärtfrekvensmeddelanden

Om du har en Apple Watch Serier 1 eller senare kan du välja att ta emot aviseringar när din hjärtfrekvens är antingen högre eller lägre än den borde vara. Medan hjärtfrekvens-appen på din Apple Watch bör erbjuda att aktivera detta första gången du öppnar det, kan du också kolla från Kolla på app på din iPhone för att se till att den är aktiverad och ställa in trösklarna.

    √Ėppna p√• din iPhone Kolla p√• app. Se till att Min klocka fliken v√§ljs i det nedre v√§nstra h√∂rnet. Bl√§ddra ner till det tredje avsnittet och tryck p√• Hj√§rta.Bredvid H√∂g pulsoch L√•g hj√§rtfrekvens antingen b√∂r du se en "BPM" -inst√§llning om funktionen √§r aktiverad eller "Av" om den √§r inaktiverad. F√∂r att aktivera eller inaktivera funktionen eller √§ndra tr√∂skelv√§rdena, tryck p√• endera H√∂g puls eller L√•g hj√§rtfrekvens och v√§lj antingen ‚ÄúAv‚ÄĚ eller l√§mpligt BPM-v√§rde.

När aktiverad, din Apple Watch kommer att skicka ett meddelande när din hjärtfrekvens förblir över tröskeln för "hög hjärtfrekvens" i mer än 10 minuter när du annars verkar vara inaktiverad, eller när den faller under tröskeln för "låg hjärtfrekvens" i mer än 10 minuter oavsett vad du gör Рett tillstånd som kallas bradykardi som också kan vara ett tecken på allvarliga hjärtsjukdomar som ventrikulär bigeminy.

0 Shares