Hej Celia! P40 introducerade Huawies nya virtuella assistent

Presentationen av de nya P40: erna visade hur Huawei Àr stark pÄ marknaden och fortsÀtter att lansera allt intressantare förslag och med unika hÄrdvaruargument. Beviset kom frÄn kamerorna och Àven frÄn andra omrÄden.

Naturligtvis satsar varumÀrket ocksÄ pÄ andra omrÄden för att kunna förnya sig. Den största kom i form av en virtuell assistent, skapad för att hjÀlpa anvÀndare. Med det enkla röstkommandot Hey har Celia nu ytterligare hjÀlp.

Huawei Hej, Celia P40 smartphones virtuell assistent

"Hej Celia" kommer att vara ansvarig

Huaweis vÀg i programvaruutveckling har varit föredömlig. Det kinesiska varumÀrket har lyckats öka sitt erbjudande och utvidga det till att kunna ersÀtta Google pÄ Android och de appar som de har tillgÀngliga.

Det Àr dÀrför bara naturligt att Huawies virtuella assistent nu dyker upp. Med Hey-kommandot gör Celia det möjligt att ge kommandon till smarttelefonen, allt frÄn enkel konsultation av vÀderprognosen till att skapa en post i agendan.

Huawei Hej, Celia P40 smartphones virtuell assistent Huawei Hej, Celia P40 smartphones virtuell assistent

En virtuell assistent för att hjÀlpa

Detta markerar en viktig nÀrvaro i ett omrÄde som Àr i full tillvÀxt, vilket ocksÄ visar att det Àr i framkant inom teknikutvecklingen. Den följer samma filosofi och ser till att det Àr möjligt att kontrollera smarttelefonen helt.

Med hjÀlp av AI kombinerar det funktionerna smartphones frÄn Huawei för att göra enkla saker som att rÀkna kalorier, identifiera föremÄl eller till och med ta reda pÄ var de kan jÀmföra nÄgot de upptÀcker. Dessa kapaciteter fanns redan och Àr nu autonoma.

Huawei Hej, Celia P40 smartphones virtuell assistent Huawei Hej, Celia P40 smartphones virtuell assistent

Huawei visste hur man skulle vÀxa

Celia Àr pÄ tÀvlingsnivÄ och kan ringa samtal, schemalÀgga hÀndelser i kalendern eller helt enkelt veta tiden. Men Huawei har tagit den hÀr vidare och lyckas fÄ assistenten till hjÀlp med översÀttning i realtid.

NÀr det fortfarande befinner sig i en inledande fas lyckas den vara mycket nÀra vad andra virtuella assistenter erbjuder anvÀndare. SÄ det Àr pÄ nivÄ med Samsungs Bixby, Google Assistant eller Siri Apple

den smartphones kommer att fÄ den hÀr nyheten

För nÀrvarande Àr Huawies virtuella assistent endast nÀrvarande pÄ P40: erna för att komma med EMUI 10.1. Detta kommer att utvidgas till annan utrustning av mÀrket i framtida uppdateringar. TillgÀngligt nu i Europa Àr det begrÀnsat till Storbritannien, Spanien och Frankrike. Det kommer förmodligen att översvÀmmas efterÄt till andra lÀnder och till andra smartphones.

Efter tillvÀxten av AppGallery och Googles uppenbara oberoende fortsÀtter Huawei att komma in i omrÄden som verkade otillgÀngliga. Det har kunnat innovera och ge anvÀndarna vad de verkligen behöver.

Hej Celia