Hitta din perfekta plats att resa eller bo enligt ditt vÀder

Resandeportalen Nomad List har lanserat ett verktyg som lÄter dig veta var du skulle vara bÀttre beroende pÄ ditt vÀder under Äret.

Det finns fĂ„ frĂ„gor som delar bĂ„de befolkningen och kylan och vĂ€rmen. Är du mer sommar eller vinter? Gillar du att slĂ„ dig upp till öronen eller Ă€r du mer Ă€n sandaler och lite annat? Beroende pĂ„ var du bor, skillnader mellan varma och kalla sĂ€songer De kommer att göra dig frisk hela Ă„ret. Men i de flesta fall finns det de som föredrar att resa utanför sin stad eller stad nĂ€r vĂ€dret inte följer med.

Nomadlista Det Àr en online community av resenÀrer som erbjuder en mÀngd resorelaterade tjÀnster eller trÀffa nya lÀnder eller stÀder. Och bland dessa tjÀnster har du nyligen lagt till en vÀdersökningsmotor, pÄ engelska Klimatsökare.

Syftet Àr att kÀnna till temperaturen i stÀder runt om i vÀrlden och dÀrmed veta var du vill resa under en viss mÄnad eller period pÄ Äret, antingen för nöje eller till och med för leva under en sÀsong. Och att det Àr mÄnga att drömma att leva pÄ en kall eller varm plats enligt din smak.

Hitta din perfekta plats att resa eller bo enligt ditt vÀder 1

Analysera vÀdret

FrĂ„n temperatur, fukt och luftkvalitetbland andra parametrar, Klimatsökare Det lĂ„ter dig kĂ€nna till en stad eller land beroende pĂ„ vĂ€dret. Gillar du Ă€ndlösa regniga dagar? Föredrar du höga temperaturer och vĂ€rme? Är du mer fresket? Och hur Ă€r det med luftkvaliteten?

Omgivande och verklig temperatur, luftfuktighet, nederbörd, molnighet, luftkvalitet, ultraviolett index … Dessa parametrar organiseras mĂ„nad för mĂ„nad i kalendern baserat pĂ„ statistik frĂ„n tidigare Ă„r för att fĂ„ en uppfattning om vĂ€deregenskaper av den regionen. Dessutom kan anvĂ€ndare som bor dĂ€r som bor dĂ€r bekrĂ€fta om uppgifterna Ă€r korrekta.

Hitta din perfekta plats att resa eller bo enligt ditt vÀder 2

Vi kan kontrollera tillgÀngliga stÀder direkt eller filtrera enligt parametrar analyserade och indikerade en viss mÄnad. Om du till exempel vill resa i mars kan du ange att du letar efter temperaturer enligt ett specifikt intervall. Det Àr ocksÄ möjligt att filtrera efter kontinent om du inte vill gÄ lÄngt. Det bÀsta av allt Àr det filter kan kombineras.

För att hjÀlpa dig kan du ocksÄ anvÀnda de tillgÀngliga exemplen, till exempel europeiska stÀder med normala eller nÄgot höga temperaturer. Eller till exempel varma stÀder med ren luft och bekvÀm luftfuktighet. Och Àven om det inte finns nÄgon konkret siffra av indexerade stÀder, listan Àr tillrÀckligt bred för att hitta data frÄn stÀder nÀra det omrÄde du vill resa till.

Oavsett om det Àr av arbets-, nöjes- eller hÀlsoskÀl, Klimatsökare Det gör det enkelt för dig att hitta det hörn av planeten dÀr du Ätminstone blir bÀttre nÀr det gÀller vÀdret. En annan sak Àr bristen pÄ liv, sprÄket eller platsens speciella traditioner.

0 Shares