Hör dina uppringare ett eko frÄn din iPhone 11 Pro? Du Àr inte ensam

Hör dina uppringare ett eko frÄn din iPhone 11 Pro? Du Àr inte ensam 1

Om du hittade en iPhone 11 Pro (eller Pro Max) under trÀdet i julen, Ätnjuter du förhoppningsvis alla de fantastiska avancerade funktioner som den har att erbjuda, men det verkar som det kan finnas en allvarlig brist i AppleIPhone 11 Pro-sortimentet just nu som pÄverkar en hel del anvÀndare som regelbundet anvÀnder sig av högtalartelefonfunktionen pÄ sin iPhone.

Enligt ett antal rapporter pÄ webbplatser som Reddit och MacRumors-forumet, upptÀcker anvÀndarna att mÀnniskorna de pratar med fÄr ett dÄligt eko nÀr deras iPhone 11 Pro har aktiverat högtalartelefonen, vilket gör sÄdana samtal praktiskt taget obrukbara i de flesta fall .

Vi har stött pĂ„ detta problem sjĂ€lva, Ă€ven om huruvida det Ă€r ett problem kommer att bero pĂ„ hur mycket du anvĂ€nder högtalartelefonen. Noterbart tycks det inte heller hĂ€nda att det sker med FaceTime-videosamtal, kanske pĂ„ grund av olika codecs som anvĂ€nds, men anvĂ€ndarrapporter – och vĂ„r egen testning – har visat att det kan förekomma pĂ„ alla typer av ljudsamtal dĂ€r högtalartelefonen anvĂ€nds , inklusive vanliga mobiltelefonsamtal, FaceTime-ljud och till och med samtal som görs via tredjepartsappar som WhatsApp, Skype, och Facebook BudbĂ€rare.

Den goda nyheten Àr att problemet av alla rapporter tycks ha dykt upp nyligen med iOS 13.3 uppdatering, vilket betyder att det nÀstan sÀkert Àr en frÄga som Apple kommer att kunna adressera i programvara, snarare Àn en defekt i iPhone 11 Pro-hÄrdvaran.

Faktum Àr att mÄnga anvÀndare rapporterar att de bara började uppleva problemet med iOS 13.3.1 beta. Det verkar dock som om detta kan vara en frÄga om svÄrighetsgrad, medan andra antyder att problemet fortfarande finns i iOS 13.3, men Àr helt enkelt inte sÄ uttalad som i iOS 13.3.1. TyvÀrr, men om beta gör saker vÀrre, detta Àr inte bra för en fix, Àven om Apple har fortfarande tid att göra fler tweaks mellan nu och den slutliga utgÄvan.

Naturligtvis Ă€r det rĂ€ttvist att det finns problem i en betaversion av iOS – till och med en offentlig beta – sĂ„ att köra dessa kommer med sina egna risker. Det Ă€r dock tydligt att felet ocksĂ„ finns i den slĂ€ppta versionen av iOS 13.3 för Ă„tminstone vissa anvĂ€ndare (inklusive oss), och det Ă€r tillrĂ€ckligt allvarligt för att vara ett verkligt problem.

Echo Cancellation

Den mest troliga anklagaren i detta fall Àr ett problem med ekoavbrott, vilket i sig Àr en mjukvarufunktion. Eftersom iPhone-högtalaren och mikrofonen Àr i nÀrheten, nÀr högtalartelefonen anvÀnds, Àr det nödvÀndigt för iOS att "avbryta" ljudet som kommer genom högtalaren frÄn att gÄ tillbaka till mikrofonen. Det Àr perfekt att utan att denna ekoavbokning fungerar korrekt kommer anvÀndarna att höra sin egen röst komma tillbaka till dem via iPhone: s egen mikrofon.

Ett antal rapporterade anvĂ€ndarupplevelser verkar bekrĂ€fta detta, med vissa anvĂ€ndare som antyder att problemet försvinner om de helt enkelt sĂ€nker volymen pĂ„ sin högtalartelefon – Ă€ven om de i mĂ„nga fall mĂ„ste stĂ€nga ner det till nivĂ„er som Ă€r opraktiska – och definitivt gĂ„r bort om de stĂ€nger av ljudet frĂ„n slutet. Vissa anvĂ€ndare har ocksĂ„ rapporterat bĂ€ttre resultat beroende pĂ„ vilket fall de anvĂ€nder, eftersom naturligtvis dĂ€mpningen av ljudet av ett fall naturligtvis ocksĂ„ kan avbryta en del av ekot.

I sjÀlva verket fanns det rapporter i T-Mobile subreddit för tvÄ mÄnader sedan om anvÀndare som upplevde detta problem och kontaktade T-Mobile kundvÄrd, som förklarade för dem att iPhone 11 Pro Max-högtalaren var "för kraftfull" och rekommenderade att anvÀndare avvisar volymen.

Eftersom detta var lÄngt före lanseringen av iOS 13.3, det tyder pÄ att problemet har funnits ett tag, men kanske inte har varit nÀstan lika svÄrt, eftersom den speciella trÄden bara rapporterade problemet med iPhone 11 Pro Max, inte iPhone 11 Pro, och de flesta anvÀndare sa att stÀnga av volym till en ganska tystare nivÄ löste problemet.

Vad kan du göra med det?

TyvĂ€rr, tills Apple utfĂ€rdar en fix – förhoppningsvis vid iOS 13.3.1 public release – dina alternativ Ă€r nĂ„got begrĂ€nsade. Vissa anvĂ€ndare har rapporterat att att minska volymen fungerar, liksom vissa iPhone-fall. Om du har ett samtal dĂ€r du frĂ€mst lyssnar pĂ„ den andra partens prat med dig, kan du ocksĂ„ helt enkelt stĂ€nga av mikrofonen, vilket kommer att blockera ljudet frĂ„n slutet. Om du kör iOS 13.3.1 beta, kan det vara vĂ€rt att gĂ„ ner till iOS 13.3 eftersom de flesta rapporter tyder pĂ„ att problemet Ă€r minst mindre allvarligt i versionen.

Eftersom det nÀstan sÀkert Àr ett programvaruproblem, kan det troligtvis inte mycket att vinna pÄ att ta in din iPhone 11 Pro för service, Àven om du har och har en Apple Förvara i nÀrheten kan det vara vÀrt ett samtal eller besöka Apple Stöd bara för att fÄ frÄgan pÄ posten.

För att vara tydlig pÄverkar problemet dock bara ljudsamtal som anvÀnder iPhone 11 Pro: s egen inbyggda högtalare. Jag fick min iPhone 11 Pro Max tillbaka i november, och eftersom jag sÀllan anvÀnder högtalaren för ljudsamtal (jag har en mÀngd andra handsfree-metoder tillgÀngliga) var jag inte ens medveten om att problemet fanns förrÀn vÄr Managing Editor, Elijah Waeterling , upptÀckte den pÄ sin nya iPhone 11 Pro för nÄgra dagar sedan.

TÀnk pÄ att du ocksÄ kan ha andra alternativ: Handsfree ljudsamtal frÄn din iPhone 11 Pro som görs via andra enheter, t.ex. Apple Watch, AirPods Pro, HomePod och CarPlay och Bluetooth-system i bilen, eller till och med bara dina trÄdbundna EarPods pÄverkas inte av detta problem. Andra iPhone-modeller och Apple enheter som MacBook Pro och iPad pÄverkas inte och kan anvÀndas för att ringa handsfree-samtal över FaceTime-ljud och andra rösttjÀnster pÄ internet som WhatsApp eller Skype.

Den vÀrsta delen av detta problem Àr dock att du inte ens Àr medveten om att det existerar sÄvida inte den person du pratar med pÄpekar det, eftersom samtalsljudet frÄn din iPhone 11 Pro kommer att lÄta helt normalt vid slutet. Detta innebÀr att om du vill vara sÀker pÄ att undvika att plÄga dina anropare med ett dÄligt eko Àr ditt enda verkliga alternativ att undvika att anvÀnda högtalaren för ljudsamtal tills Apple utfÀrdar en fix.

0 Shares