Huawei kommer att allieras med Xiaomi, Oppo och Vivo för att skapa ett alternativ till Google Play Store

En av de vÀsentliga delarna av vilken plattform som helst Àr idag en app store. nÄgon sistema Den hÀr komponenten har denna komponent, som garanterar anvÀndare tillgÄng till de applikationer och tjÀnster de behöver.

Efter alla de problem som Huawei redan har mött var alternativet att skapa en egen butik och hela dess ekosystem. Tydligen, och snart kommer du att dela denna erfarenhet. Det kommer att samarbeta med Xiaomi, Oppo och Vivo för att skapa ett alternativ till Google Play Store.

Huawei Xiaomi Oppo Vivo Play Store

Huawei skapar förening för att bekÀmpa Play Store

Huawis svar pÄ alla de problem som USA har presenterat för det var grundligt. Skapat sitt eget ekosystem, frÄn ett (troligt) sistema operativo till en butik och alla dess servicekomponenter. Vissa anvÀnds redan idag, med obestridlig framgÄng.

Denna idé verkar ha fÄtt anhÀngare bland kinesiska mÀrken och en ny union verkar vara pÄ vÀg att dyka upp. Tillsammans med Xiaomi, Oppo och Vivo, Huawei kommer att skapa Global Developer Service Alliance (GDSA). Detta kommer naturligtvis att vara en plattform för att publicera appar över dessa mÀrken.

Xiaomi, Oppo och Vivo kommer att dra nytta av upplevelsen

Inte mycket Àr kÀnt om GDSA Ànnu, men den information som finns visar den som platsen dÀr programmerare och innehÄllsskapare kommer att kunna publicera sina verk. Det kommer att utvidgas till att omfatta alla dessa mÀrken (Huawei, Xiaomi, Oppo och Vivo) och flera lÀnder. DÀrmed blir det enklare att publicera, vilket garanterar en mycket bred mÄlgrupp.

Naturligtvis skapas den hÀr nya appen och innehÄllsbutiken för att bekÀmpa endast Google och Android Play Store. De vill tjÀna sin plats genom att anvÀnda den anvÀndarbas som de redan har med all sin utrustning. De mÄste ocksÄ dÀrefter debitera mindre Àn Googles 30%.

Huawei Xiaomi Oppo Vivo Play Store

Finns pÄ nÀstan alla marknader, globalt

Lanseringen av GDSA vÀntades redan i mars i Är, men det spekuleras i att coronavirusproblemet kan ha försenat lanseringen. Till en början borde det vara i endast ett fÄtal lÀnder, men det kommer att utvidgas senare. Deras nÀrvaro beror frÀmst pÄ behovet av associerade mÀrken.

Detta kan vara den enklaste formen av Huawei, Xiaomi, Oppo och Vivo att fly frÄn Google och Play Store. De Àr ocksÄ beredda pÄ ytterligare problem som kan uppstÄ i framtiden, som Huawei redan har upplevt.