Hur anvÀnder du din Android Smartphone som en webbkamera för PC?

Om du Àr nÄgon som arbetar hemifrÄn och mÄste göra mycket videokonferenser, Àr jag sÀker pÄ att du kommer att uppskatta den hÀr artikeln.

LÄt oss se hur du kan anvÀnda en Android-smartphone som webbkamera för din dator.

Kanske har du en gammal Android-smarttelefon som du vill ÄteranvÀnda, en av de kreativa anvÀndningarna skulle vara att förvandla den till en webbkamera som Àr bÀttre Àn den inbyggda kameran pÄ din bÀrbara dator.

Förvandla din Android-smartphone till webbkamera

Vi hittar mÄnga appar i Play Store som hÀvdar att du gör din Android-mobiltelefon till en webbkamera för din bÀrbara dator. Jag har testat dem alla, men den som verkar fungera utan problem Àr droid cam Wireless Webcam.

Den bÀsta delen av jorden Àr att den lÄter dig förvandla din Android-smartphone till en webbkamera utan USB-kabel.

Om bÄde din Android-telefon och din dator Àr ansluten till samma nÀtverk kan du anvÀnda den tillbaka din Android-telefon till en trÄdlös webbkamera. Du kan ocksÄ anvÀnda en USB-datakabel.

Den kostnadsfria versionen stöds av annonser och har vissa begrÀnsningar som en lÄgupplöst video och en fast bildfrekvens för videon.

Men den har ocksÄ en betald app som Àr annonsfri och ger högupplöst video upp till 720 p och har ocksÄ ett alternativ för FPS-boost.

Följ stegen som nÀmns nedan för att anvÀnda din Android-smartphone som webbkamera

Ladda ner och installera DroidCam Wireless Webcam-appen pÄ din Android-mobil frÄn Play Store

Hur anvÀnder du din Android Smartphone som en webbkamera för PC? 1

Ladda ner och installera DroidCam-klientapp pÄ din Windows PC.

Hur anvÀnder du din Android Smartphone som en webbkamera för PC? 2

NÀr du Àr klar med att ladda ner och installera bÄde apparna pÄ Android mobil och Windows PC respektive mÄste du öppna DroidCam Wireless Webcam App pÄ din Android-mobil.

Du hittar Wi-fi-IP-adressen och DroidCam-porten, som du behöver ange i DroidCam-klienten som du installerade pÄ din Windows PC.

Hur anvÀnder du din Android Smartphone som en webbkamera för PC? 3

NÀr du matar in ser du till att vÀrdena kontrollerar video- och ljudrutorna innan du klickar pÄ startknappen.

Du har mer kontroll över hur bilden skulle se ut lÀngst ner i DroidCam-klientfönstret.

Klicka pÄ startknappen videoflödet börjar visas pÄ din dator. Du kan sedan gÄ till din favoritapplikation dÀr du vill anvÀnda webbkameran, t.ex. Skype, Facebook och annan direktuppspelning av videokonferensappar.

Hur anvÀnder du din Android Smartphone som en webbkamera för PC? 4

Om du Àr nÄgon som mÄste anvÀnda den bara en eller tvÄ gÄnger dÄ och dÄ kan du hÄlla sig till gratisversionen, men om du Àr nÄgon som anvÀnder den regelbundet skulle jag starkt rekommendera att du gÄr till den betalda versionen, som tar bort annonserna och av för smÄ funktioner.

Funktioner som erbjuds i proversionen Àr

    Inga annonser! Högupplöst videostöd (upp till 720p i HD-lÀge). Experimentellt "FPS Boost" -alternativ för upp till 2x framerates.Pro-funktioner pÄ Windows klient inklusive videospegel, rotation, kontrast, skÀrpa och fler kontroller.

Prova sjÀlv

Om du har en DSLR, hur kan du anvÀnda den som webbkamera