Hur du Àr vÀrd för ett webinar i zoom

Zoom Àr ett av de mest effektiva webinarverktygen runt. Det gör att du kan organisera evenemang för mÄnga mÀnniskor utan att kompromissa med kvaliteten pÄ videon eller ljudet.

I den hÀr artikeln kommer vi inte bara att förklara hur vi Àr vÀrd för ett webbinarium, utan vi kommer ocksÄ att visa dig nÄgra tips och tricks som de flesta inte vet om. FortsÀtt lÀsa för att lÀra dig hur du organiserar ett webinar som en proffs.

Hur man planerar ett webinar

Ett av de första ansvarsomrÄdena som vÀrd Àr att schemalÀgga ett webbinarium och se till att alla deltagare blir informerade. Som ni vet kan det vara upp till 100 paneldeltagare och 10 000 deltagare, vilket innebÀr att du mÄste vÀlja det mest praktiska sÀttet att registrera deltagarna.

SÄ hÀr planerar du ett webbinarium:

 1. GÄ in i Zoom-appen och klicka pÄ Mina webbseminarier.
 2. Klicka pÄ Schema My Webinar. Du mÄste nu ange lite information.
 3. Skriv namnet pĂ„ ditt webinar i fĂ€ltet Ämne.
 4. Skriv ditt företagsnamn, namnen pÄ paneldeltagarna och all annan information som du tycker Àr relevant i fÀltet Beskrivning.
 5. Ange datum och tid för webbinariet.
 6. VÀlj webinarnas lÀngd.

zooma hur du Àr vÀrd för webinar

VĂ€lj registreringsalternativ

Beroende pÄ typen av webbinarium och antalet personer kan du be deltagarna att registrera sig i förvÀg och bekrÀfta deras nÀrvaro. Alternativt kan du vara vÀrd för ett registreringsfritt webinar sÄ att alla kan gÄ med. Naturligtvis, om du planerar att följa upp efter mötet och skicka lite ytterligare material, Àr det bÀst att be mÀnniskor att registrera sig.

Om du inte har mycket tid kan du vÀlja alternativet som automatiskt godkÀnner alla som har registrerat sig. PÄ sÄ sÀtt behöver du inte lÀsa alla registreringsformulÀr och bekrÀfta dem manuellt. SÄ hÀr vÀljer du ett registreringsalternativ:

 1. GÄ till fÀltet Bjud in deltagare och klicka pÄ Redigera.
 2. VÀlj det registreringsalternativ som du tycker Àr bÀst lÀmpat. Du kan vÀlja frÄn ett fullstÀndigt registreringsformulÀr eller helt enkelt registrera dig genom att ange namn och e-post.

Webinarealternativ

Innan webbseminariet börjar bör du fatta beslut om varje detalj. PÄ sÄ sÀtt, om deltagarna stÀller dig en frÄga, kan du ge dem korrekt information. HÀr Àr nÄgra saker du bör ta hÀnsyn till nÀr du Àr vÀrd för ett webinarium:

BestÀm om du vill spela in webbseminariet och göra det tillgÀngligt pÄ begÀran. Vi föreslÄr starkt att göra det, eftersom det finns mÄnga mÀnniskor som inte kommer att kunna gÄ pÄ webbseminariet men som vill se det efterÄt. Det hÀr Àr god praxis och det multiplicerar antalet mÀnniskor som fÄr höra ditt budskap.

BestÀm om paneldeltagarnas video kommer att vara pÄ eller av under webbinariet. Naturligtvis föreslÄr vi att du pratar med paneldeltagarna och bestÀmmer detta tillsammans.

Hur man publicerar webinar

NÀr du Àr klar över varje detalj Àr det dags att göra webbseminariet offentligt och bjuda in mÀnniskor. Allt du behöver göra Àr att kopiera webbinariets URL och dela den med deltagare. Detta kan göras via Google Kalender, e-post eller sociala medieplattformar.

Om du vill marknadsföra ditt webinar och locka fler deltagare, dela information om ditt webinar pÄ sociala medier och be paneldeltagarna att göra samma sak. Glöm inte att skapa ett iögonfallande banner som lockar nya mÀnniskor.

Hur man börjar Webinar

TÀnk pÄ att du Àr den som ansvarar för stÀmningen och att du borde fÄ bÄde paneldeltagarna och deltagarna att kÀnna sig bekvÀma. Innan webbseminariet börjar ska du presentera dina gÀster och förklara strukturen pÄ webinariet.

Om du vill organisera ett interaktivt webbinarium mÄste du uppmuntra mÀnniskor att stÀlla frÄgor och delta. Förklara för dem att de kan göra det genom att höja handen. Du kan ocksÄ uppmuntra dem att chatta, eftersom det fÄr dem att kÀnna som om de aktivt deltar och inte bara tittar.

NÄgra av de bÀsta konversationsstartarna Àr att frÄga dem var de kommer ifrÄn, vad som fick dem att gÄ med pÄ webinariet och vad de förvÀntar sig att lÀra av sessionen. Om en frÄga och frÄga-session planeras i slutet av webinariet, glöm inte att sÀga det tydligt, annars kan folk undra varför du inte svarar pÄ deras frÄgor.

VĂ€rdkontroller

Som vÀrd har du tillgÄng till alternativ som andra deltagare inte har tillgÄng till. Du kan bara anvÀnda dessa funktioner medan webbseminariet varar, och du kan hitta dem genom att knacka pÄ knappen Hantera deltagare i menyfÀltet Zoom. Vi kommer att förklara de mest anvÀndbara alternativen nu:

 1. StĂ€ng av alla / StĂ€ng av alla – Om du Ă€r vĂ€rd för ett webbinarium för ett stort antal mĂ€nniskor föreslĂ„r vi att du stĂ€nger av alla deltagare. PĂ„ det sĂ€ttet kommer du att undvika bakgrundsljud som kan förstöra den totala upplevelsen. Naturligtvis kan varje paneldeltagare stĂ€nga av sig sjĂ€lva nĂ€r det Ă€r deras tur att tala.
 2. Mute on Entry – Om du vĂ€ljer det hĂ€r alternativet kommer deltagare som kommer att delta sent att stĂ€ngas av automatiskt och kommer inte att kunna distrahera andra deltagare.
 3. Spela Enter / Exit Chime – VĂ€lj det hĂ€r alternativet om du vill höra nĂ€r nĂ„gon gĂ„r med eller lĂ€mnar webbseminariet.
 4. Lock Meeting – Vissa vĂ€rdar vill lĂ„sa webinar efter 5-10 minuter frĂ„n början. Det betyder att mĂ€nniskor som kommer sent inte kommer att kunna gĂ„ med.
 5. Ta bort – Du kan ta bort en eller flera deltagare frĂ„n webbseminariet.

Du har ocksÄ möjlighet att göra en annan person vÀrd eller co-host. Detta innebÀr att du kan dela vÀrdprivilegier, vilket kan vara sÀrskilt anvÀndbart om du plötsligt mÄste lÀmna eller bara inte kan göra allt ensamt.

zoom vÀrd ett webbinarium

VÀrd fÄr besluta

Vi har förklarat alla tekniska detaljer nÀr det gÀller att organisera och vara vÀrd för ett webbinarium. Det finns olika typer av webbseminarier och allt beror pÄ vilken typ du vill organisera. Som du ser kan du anpassa nÀstan allt och vi rekommenderar att du gör det.

Har du varit vÀrd för ett webbinarium tidigare? Hur kÀnde det? Dela gÀrna dina erfarenheter i kommentarerna nedan.

0 Shares