Hur du ÄterstÀller din hackade Twitter konto?

Hur du ÄterstÀller din hackade Twitter konto? 1

Klicka pÄ en slumpmÀssig lÀnk som du trodde var sÀker, vilket ger Ätkomst till ditt konto till en webbplats som du trodde var en legitim eller nÄgot liknande till det, och din Twitter konto blir kompromissa. Detta Àr faktiskt hur hackare kommer in pÄ ditt konto. Inte pÄ nÄgot annat sÀtt utan genom att utnyttja ditt misstag att ge tillgÄng till en falsk lÀnk eller webbplats.

Hur man kÀnner till din Twitter har hackats?

Om dina vÀnner informerar dig om att de har fÄtt skrÀppostlÀnkar frÄn ditt konto, Àr chansen stor att du har hackats. Hackade konton skickade meddelanden eller inlÀgg som informerade sina följare om ett foto eller en produkt online. Men om du klickar pÄ den lÀnken och tillÄter Ätkomst, kommer det att vara slutet pÄ din sÀkerhet frÄn hackare.

Men numera Àr mÀnniskor medvetna om dessa skrÀppostlÀnkar, och de mailar faktiskt personen eller informerar dem pÄ nÄgot annat sÀtt deras konto har Àventyrats. Det kan hjÀlpa mycket att slÄss mot hackare som helhet. SÄ om du mÀrker att nÄgon publicerar skrÀppostlÀnkar, informera den personen om denna utveckling omedelbart sÄ att han kan ÄterstÀlla sitt konto.

Twitter

Hur undviker man att bli hackad?

Det finns ett antal grundlÀggande ÄtgÀrder du kan vidta för att skydda dig sjÀlv.

Du kan anvÀnda sÀkra lösenord som Àr komplicerade och riktigt unika, nÄgot som bara kan kÀnnas till dig. StÀll in dubbel verifiering av din Twitter konto, som tillsammans med inloggning krÀver Ätkomst via en mobil enhet ocksÄ. BestÄende av förkortade lÀnkar frÄn TinyURL, lite, och sÄ nÀr de maskerar ut den faktiska adressen, och du kommer aldrig att veta vad du fÄr till nÀr du klickar pÄ dessa lÀnkar du fÄr pÄ Twitter. Om URL: n ser fiskig ut och inte riktigt vettigt, Àr chansen att det Àr en spam-lÀnk. Undvik att klicka pÄ det pÄ alla sÀtt. Fiskeutrustning, dÀr lÀnkar annonserar dem för att vara nÄgot annat, men i verkligheten leder det till nÄgot helt annat. Var försiktig nÀr du anvÀnder en offentlig dator eller ett offentligt WiFi-nÀtverk eftersom det Àr enkelt tillgÀngligt för mÄnga. Att anvÀnda ett VPN kommer att vara perfekt i den hÀr situationen.

Vad du ska göra nÀr din Twitter konto blir hackad?

Det Àr inte alltid kÀndisar som slutar bli ett offer för en Twitter hacka. Ibland kan till och med ingen bli hackad. Det beror pÄ att hackare inte alltid har för avsikt att utnyttja ett konto för att publicera slumpmÀssiga saker, som vissa av dem gör med kÀndiskonton. Ibland letar de bara för att fÄ tillgÄng till privat information och sÀlja den till en organisation till billiga priser. Detta Àr faktiskt mycket vanligt, och Àven stora företag gillar Facebook Àr skyldiga till att göra nÄgot liknande. SÄ vad kan du göra nÀr ditt konto har Àventyrats? Hur ÄterstÀller du det?

Om du fortfarande kan logga in:

Ändra ditt lösenord direkt Twitter konto kompromiss? Se till att e-postadressen som Ă€r kopplad till ditt konto inte har Ă€ndrats. Om e-postmeddelandet Ă€ndras till hackerens smak, kommer inte att Ă€ndra lösenordet att göra nĂ„gon skillnad eftersom lösenordet kan Ă€ndras igen med den e-postadress som Ă€r kopplad till kontot. Återkalla Ă„tkomst till alla tredjepartsappar som Ă€r kopplade till ditt konto . Ändring av lösenord förĂ€ndrar inte ditt kontos Ă„tkomst av tredjepartsappar, sĂ„ du mĂ„ste Ă„terkalla Ă„tkomst manuellt nĂ€r du loggar in pĂ„ ditt konto igen. StĂ€ll in tvĂ„stegsverifieringen, som, tillsammans med normal logg, krĂ€ver Ă„tkomst via en mobil enhet ocksĂ„.Informera alla som pĂ„verkas om vad som hĂ€nde med dig och ber om ursĂ€kt. Be dem att inte öppna nĂ„gon lĂ€nk som skickats ut till dem under mandatperioden nĂ€r ditt konto hackades.

Om du inte kan logga in:

Om du inte kan logga in kan du försöka ÄterstÀlla ditt kontors lösenord. Det finns dock en chans att din e-postadress som Àr kopplad till det kontot ocksÄ Àndras. I sÄ fall Àr det inte möjligt att ÄterstÀlla lösenordet.

Om din e-postadress och lösenord, bÄda har Àndrats, mÄste du fylla i Twitter hackat kontoformulÀr. Klicka pÄ detta för att öppna formulÀret lÀnk. NÀr du har fyllt i formulÀret, vÀnta pÄ Twitters team för att komma tillbaka till dig. Chansen Àr stor att du fÄr Ätkomst till ditt konto igen.

Kontakta supporten om du fortfarande behöver hjÀlp

Om du fortfarande inte kan logga in, kontakta oss genom att skicka en StödförfrĂ„gan. VĂ€lj “Hackat konto” i listan över alternativ. Se till att anvĂ€nda e-postadressen som du har kopplat till den hackade Twitter konto; skickar vi sedan ytterligare information och instruktioner till den e-postadressen. Inkludera bĂ„de ditt anvĂ€ndarnamn och det datum du senast hade tillgĂ„ng till ditt konto.

LÀs mer om vad du kan göra om du har gjort det tappat Ätkomst till e-postkontot som Àr kopplat till ditt Twitter konto.

NÀr du vÀl har fÄtt tillgÄng till ditt konto, se till att du vidtar försiktighetsÄtgÀrder i framtiden sÄ att det inte hÀnder dig igen.

0 Shares