Hur du avbryter ditt Netflix-prenumeration

Om du vill lÀra dig hur du avbryter ditt Netflix-abonnemang Àr du pÄ rÀtt plats. Denna handledning visar hur du gör det i din webblÀsare, Android- eller iOS-app och strömmande enheter som Amazon Firestick och Roku.

Det verkar som Netflix Àr vÀl medveten om arten av TV-tittande och gör det enkelt att prenumerera och avbryta. Det nÀmns till och med pÄ hemsidan att du kan prenumerera pÄ en mÄnad, avbryta och komma tillbaka nÀr du vill. Det Àr Àrlighet som Àr alltför sÀllsynt.

Netflix betalningsmetoder

NÀr du avbokar ditt prenumeration Àr det viktigt att förstÄ hur du faktureras. Beroende pÄ var du registrerade dig för tjÀnsten kommer du att gÄ för att avbryta prenumerationen.

FrÄn och med maj 2018 kan anvÀndare inte lÀngre registrera sig för att betala för Netflix med Google Play. Om du betalar för Netflix via Google mÄste du avbryta ditt prenumeration i Google Play Store. Följ dessa steg:

 1. Besök play.google.com/store/account
 2. Klicka pÄ "Mina prenumerationer" och vÀlj Netflix
 3. VĂ€lj "Avbryt prenumeration"
 4. Klicka pÄ "BekrÀfta" och se till att din e-postadress bekrÀftas

iTunes-anvÀndare kan fortfarande betala för sitt Netflix-abonnemang. Du kan avbryta ditt prenumeration med din iPhone, iPad eller iTunes pÄ en dator.

Om du behöver hjÀlp med att avbryta prenumerationen: Kolla in ett prenumeration via iOS eller iTunes.

Slutligen kan du stÀlla in ditt konto med ett betalkort / kreditkort eller PayPal. Följ stegen nedan om du har anvÀnt den hÀr metoden.

NĂ€r du ska avbryta ditt prenumeration

Det Àr viktigt att förstÄ hur Netflix fakturerar din betalningsmetod. NÀr du registrerar dig för tjÀnsten börjar faktureringen samma dag och förnyas varje mÄnad pÄ det datumet.

Det hÀr faktureringsdatumet Àndras inte om ditt konto Àr möjligt

cellen i mer Àn tio mÄnader. Avbryt ditt prenumeration nÀr som helst före förnyelsedatumet för att undvika att debiteras ytterligare en mÄnad. Du fortsÀtter att njuta av tjÀnsten tills faktureringscykeln Àr slut.

Avbryt ditt Netflix-abonnemang i din webblÀsareHur du avbryter ditt Netflix-prenumeration 1

Att avbryta Netflix i webblÀsaren Àr det enklaste sÀttet att göra det. Besök din Netflix Kontosida i din webblÀsare och följ dessa steg:

 1. Navigera till Netflix hemsida och logga in med administratörskontot.
 2. Navigera till ditt konto. Beroende pÄ hur mÄnga profiler du har kan du behöva klicka pÄ ditt namn innan du klickar pÄ ditt konto.
 3. VĂ€lj Avbryt medlemskap.
 4. VÀlj Slutför avbokning.

Hur du avbryter ditt Netflix-prenumeration2

Om du anvÀnder Netflix pÄ Android eller iOS Àr processen nÄgot annorlunda.

Avbryt ditt Netflix-abonnemang pÄ Android

Om du anvÀnder en Android-enhet för att konsumera Netflix-innehÄll kan du anvÀnda webblÀsarmetoden eller göra det via appen. Det Àr helt upp till dig.

 1. Öppna Netflix-appen pĂ„ din Android-enhet.
 2. Dra Ät vÀnster för att öppna menyn och blÀddra ner till Konto.
 3. VĂ€lj konto och medlemskap och fakturering.
 4. VÀlj Avbryt medlemskap och bekrÀfta pÄ nÀsta skÀrm.

Samma regler gÀller för appen som för webblÀsaren. Om du Àr halvvÀgs i en mÄnad kan du se dina program fram till slutet av faktureringsperioden. Sedan förlorar du den Ätkomsten tills du prenumererar en gÄng till.

Hur du avbryter ditt Netflix-prenumeration3

Avbryt ditt Netflix-abonnemang pÄ iOS

Om du öppnar Netflix pÄ din iPhone eller iPad Àr processen mycket lik Android-metoden.

 1. Öppna Netflix-appen pĂ„ din telefon eller surfplatta och logga in.
 2. VÀlj menyknappen lÀngst upp till vÀnster pÄ appskÀrmen.
 3. BlÀddra till konto och vÀlj Medlemskap och fakturering.
 4. VÀlj Avbryt medlemskap och bekrÀfta pÄ nÀsta skÀrm dÀr du ser Slutför avbokning.

Samma regler gĂ€ller ocksĂ„ hĂ€r. Åtkomst till slutet av faktureringsperioden, sedan ingen ytterligare Ă„tkomst förrĂ€n du prenumererar igen.

NÀr du har avregistrerat kommer du inte lÀngre att kunna komma Ät appen som du gjorde. Netflix behÄller din visningshistorik, rekommendationer, betyg och DVD-kö i tio mÄnader efter din avbokning. Om du bestÀmmer dig för att prenumerera igen vid ett senare tillfÀlle kan du bara hÀmta var du slutade.

Avbryt Netflix pÄ strömningsenheter

Netflix-applikationen för Amazon Firesticks, Rokus och spelsystem Àr liknande. Följ de hÀr stegen om du anvÀnder applikationen pÄ en av dessa enheter:

 1. FrÄn Netflix-applikationen; VÀlj "Profil" (det mesta kommer att vara i det övre högra hörnet)
 2. VĂ€lj "Konto"
 3. VĂ€lj "Medlemskap och fakturering"
 4. Klicka pÄ alternativet "Avbryt medlemskap"
 5. Slutligen vÀljer du "Slutför avbokning"

Om du inte kan avbryta ditt prenumeration

AnvÀndare har rapporterat att de har klickat pÄ alternativet "Avbryt prenumeration" och det fungerar inte. Det kan finnas nÄgra orsaker till detta:

 1. Du har inte loggat in pÄ rÀtt konto. Verifiera din e-postadress och lösenord.
 2. Du faktureras via ett tredjepartsföretag som t.ex. Apple, Google eller till och med din kabelleverantör i vissa fall.
 3. Om du avbokade och fortfarande debiterades, kontrollera ditt faktureringsdatum. Beroende pÄ det datum du har avbokat; den nya mÄnaden kanske redan börjat.

Om allt detta checkar ut mÄste du nÄ ut till Netflix-stöd.

Prenumerera pÄ Netflix igen

Som du kan förvÀnta dig gör Netflix det enkelt att prenumerera igen. De vill ha dina pengar trots allt och med massor av original och ny programmering som lÀggs hela tiden, kommer du troligen att frestas tillbaka vid en eller annan punkt.

 1. Navigera till Netflix hemsida och logga in med ditt administratörskonto.
 2. Navigera till ditt konto.
 3. VÀlj Starta om medlemskap och bekrÀfta betalningsinformation.

Det Àr allt.

Om ditt konto var inom den tio mÄnaders grÀnsen och inte har inaktiverats kommer ditt faktureringsdatum att förbli som det var. Om ditt konto gjordes inaktivt Àndras faktureringsdatumet till vilket datum du startade om ditt medlemskap.