Hur du hÄller din iPhone och Apple Watch frÄn oavsiktligt uppringning av akut SOS

Hur du hÄller din iPhone och Apple Watch frÄn oavsiktligt uppringning av akut SOS 1

En Apple Watch eller iPhone som oavsiktligt ringer 9-1-1 Àr inte bara irriterande, det kan faktiskt visa sig vara ett problem för lokala myndigheter.

I vissa extrema fall, av misstag rumpa till 9-1-1 kan gumma upp akuttjÀnster i ett omrÄde. Vi har sett det med enheter som av misstag utlöses i en reparationsanlÀggning. Men vad hÀnder om din egen enhet gör det hemma?

Det Àr vad som hÀnde med en Redditor som rapporterar att deras Apple Watch fortsÀtter att skicka SOS-meddelanden till sina nödkontakter.

Enligt anvĂ€ndaren kommer telefonen att skicka en NOS-nödlĂ€ge nĂ€r den inte hanteras – till exempel nĂ€r den ligger pĂ„ ett bord eller i ett passagerarsĂ€te.

Redditor kontaktade Apple Support, som bara sa att de borde ta bort Àrendet frÄn sin iPhone för att se om det löser problemet. Och sÄ, om detta hÀnder med dig, rekommenderar vi att du tar bort det för att se att det löser problemet.

Men med det sagt kan du ocksÄ göra Emergency SOS lite svÄrare att utlösa av misstag.

Nöd SOS pÄ iPhone

Det finns ett par olika sÀtt att utlösa Emergency SOS pÄ iPhones, och du kan justera dem efter din smak. Bara gÄ till

    instÀllningarNöd SOSInaktivera vÀxeln bredvid Ring med sidoknappen.

NĂ€r den hĂ€r instĂ€llningen Ă€r aktiverad, fem snabba tryck pĂ„ sidoknappen kommer att utlösa funktionen – nĂ„got som Ă€r lĂ€tt för ett dĂ„ligt fall att göra.

Om du har problem rekommenderar vi att du stÀnger av den. Du kommer fortfarande att kunna ringa SOS-nödanrop hÄller ner vissa knappar.

Nöd SOS pÄ Apple Watch

De Apple Watch Àr ocksÄ en ökÀnd SOS-rumpa-ringer pÄ grund av dess instÀllning för hÄllknapp.

Ibland, beroende pÄ hur du bÀr din klocka, kan handleden av misstag utlösa instÀllningen.

    Öppna bara Se app pĂ„ din iPhone. GĂ„ till Nöd SOS. Aktivera vĂ€xeln bredvid HĂ„ll sidoknappen.

Om allt annat misslyckas


Om ingen av dessa tweaks fungerar för dig, kan det vara resultatet av ett fel i nya versioner av iOS (som den ursprungliga redditorsteoretiserade). I dessa fall kanske du bara mÄste ta itu med problemet tills Apple utfÀrdar en fix.