Hur du hittar dina vÀnner i oenighet

de VÀnner lista Discord-funktionen Àr den perfekta lösningen för att umgÄs medan du spelar. Ring nÄgra av dina nÀrmaste spelarkontakter och anslut var som helst för att njuta av dina favoritspel tillsammans.

Discord har olika chattar och ljudalternativ inklusive skÀrmdelning och videosamtal. Möjligheterna Àr oÀndliga. Att förhÄlla sig till andra spelare eller vÀnner Àr enkelt om du följer nÄgra steg.

Discord ger dig tjÀnsten med att tillhandahÄlla en funktion som lÄter dig lista inte bara ditt favoritlag utan ocksÄ lÄter dig kommunicera med alla andra som anvÀnder plattformen. Om du vill skicka en DM till nÄgon som inte finns med pÄ din Discord-vÀnlista, kolla in den hÀr artikeln.

Denna masskommunikationsprogramvara betyder att du inte behöver komma ihÄg varje persons anvÀndarnamn nÀr du försöker upprÀtta en anslutning. I den hÀr artikeln kommer jag att gÄ igenom de olika sÀtten att lÀgga till vÀnner, bÄde nya och gamla, till din Discord Friends List.

Hur man lÀgger till diskordvÀnner

Det finns nÄgra olika sÀtt att lÀgga till vÀnner i din vÀnlista. Du kan söka efter dem med ditt anvÀndarnamn och spelarens tagg om du vet det. Det finns ocksÄ möjlighet att lÀgga till en vÀn genom sin profil, samt genom att anvÀnda en snabbmeny. Jag kommer att dela upp var och en av vad du kan hitta med hjÀlp av VÀnner listfönster.

Fönstret Discord Friends List

Att lÀgga till vÀnner till vÀnnerlistan innebÀr att du inte behöver dela en server för att skicka textmeddelanden, skapa gruppchattar eller kontrollera deras status online. Du har direkt tillgÄng till var och en av dessa saker dÀr pÄ VÀnner fönster.

SÄ hÀr öppnar du vÀnnerlistfönstret:

    NÀr du Àr ansluten till Discord klickar du pÄ Discord-ikonen lÀngst upp till vÀnster pÄ skÀrmen (detta ska visas ovanför listan över servrar som du Àr involverad i. Klicka pÄ Discord-menyn pÄ vÀnner till höger om din serverlista.Hur du hittar dina vÀnner i oenighet 1

NÀr du redan har lagt till vÀnner kan du sortera dem alla via vÀnner listfönstret. Det finns nÄgra flikar att Àndra beroende pÄ hur du vill att listan ska visas:

Hur du hittar dina vÀnner i oenighet 2

ALLT – Den hĂ€r fliken visar alla dina vĂ€nner som för nĂ€rvarande lĂ€ggs till i din lista. UPPKOPPLAD – Detta visar var och en av dina vĂ€nner pĂ„ listan som för nĂ€rvarande Ă€r online, inklusive de som kan vara inaktiva. I VÄNTAN PÅ – Alla vĂ€nförfrĂ„gningar du har fĂ„tt kommer hĂ€r. Du kan blĂ€ddra och acceptera eller avvisa till ditt hjĂ€rtas innehĂ„ll. BLOCKERAD – Alla anvĂ€ndare som du har blockerat kommer att visas hĂ€r.

Tekniskt sett Àr det bara de du Àr villiga att ringa vÀn pÄ i flikarna "Online" eller "Alla". NÀr man tittar pÄ listorna Àr informationen uppdelad i tre kolumner:

Hur du hittar dina vÀnner i oenighet 3

NAMN – VĂ€nens anvĂ€ndarnamn (inte att förvĂ€xla med hans fulla tagg). STAT – Du hittar deras onlinestatus och spelet de spelar för nĂ€rvarande i den hĂ€r kolumnen. MUTUAL SERVERS – Om du delar en server med nĂ„gon av dina vĂ€nner kommer servernamnet att visas hĂ€r. Du kan behöva utöka ditt fönster om de ömsesidiga servrarna inte visas.

Du kan öppna en DM med en av dina vÀnner genom att klicka pÄ den horisontella fÀltet som visas nÀr du musar över en av dem. Om du delar en server kan du ocksÄ klicka pÄ servernamnet för att gÄ direkt till serverns # generalkanal.

SÄ lÄt oss gÄ tillbaka till den relevanta knappen som nÀmns ovan: LÀgg till vÀn.

LÀgg till en vÀn med anvÀndarnamn och tagg

Du kan lÀgga till nÄgra spelarvÀnner direkt frÄn ditt vÀnlistefönster genom att klicka pÄ LÀgg till vÀn knapp. Efter att ha klickat pÄ knappen visas ett nytt fönster:

Hur du hittar dina vÀnner i oenighet 4

Det finns ett par olika saker att ta bort frÄn det hÀr fönstret, men för nu kommer vi att fokusera pÄ textrutan. Om du kÀnner till Discord-taggen för den vÀn du vill lÀgga till kan du skriva den i rutan och trycka pÄ Skicka vÀnförfrÄgan.

DiscordTag krÀver att du har vÀnens fulla anvÀndarnamn (skiftlÀgeskÀnslig) följt av en strÀng #, som slutar med deras 4-digit DiscordTag. All denna information kan erhÄllas frÄn den vÀn som tillhandahÄller den eller frÄn din profil. Du kan ocksÄ vÀnsterklicka pÄ din avatar om den Àr tillgÀnglig för dig.

Hur du hittar dina vÀnner i oenighet 5

NÀr du skriver detta helt i textrutan fÄr du ett grönt meddelande:

Hur du hittar dina vÀnner i oenighet 6

som indikerar att begÀran lyckades eller ett rött meddelande:

Hur du hittar dina vÀnner i oenighet 7

som sÀger att nÄgot var fel. Om du fÄr det röda meddelandet, se till att alla angivna uppgifter Àr korrekta och försök igen.

Om du vill ansluta nÄgra av dina andra sociala mediekonton till ditt Discord kan du göra det genom att trycka pÄ knappen Anslut konton lÀngst ner i fönstret. Du mÄste logga in och ge behörighet till var och en av de sociala medieplattformarna du vill ansluta. Om du gör detta kommer vÀnner att fyllas i avsnittet "VÀnförslag" sÄ lÀnge de ocksÄ har ett Discord-konto.

LÀgg till vÀn via profilknappen

Om du vÀljer att hitta din vÀns DiscordTag genom att besöka deras profil kan du ha skymt en fin och grön Skicka vÀnförfrÄgan knappen sÄ hÀr:

Hur du hittar dina vÀnner i oenighet 8

Är du inte sĂ€ker pĂ„ hur du kommer tillbaka till anvĂ€ndarens profil?

Det finns ett par sÀtt att lÀgga till vÀnner pÄ Discord. Du kan ocksÄ:

    VÀnsterklicka pÄ en framtida vÀns avatar och vÀnsterklicka sedan pÄ avataren igen i det nya fönstret.Hur du hittar dina vÀnner i oenighet 9
    ELLER Högerklicka pÄ den potentiella vÀnens namn eller avatar och vÀlj Profil frÄn menynHur du hittar dina vÀnner i oenighet 10

LÀgg till vÀn via snabbmenyn

Detta alternativ till att lÀgga till en vÀn Àr förmodligen det enklaste. Du behöver inte ha starkt minne eller söka profiler. Allt du behöver göra för att skicka en vÀnförfrÄgan Àr att högerklicka pÄ den framtida mÀnniskans namn och vÀlja LÀgg till vÀn frÄn menyn

Hur du hittar dina vÀnner i oenighet 11

Super snabb, supersöt! Om du följer dessa steg kommer du att fÄ ditt eget spelarlag pÄ nolltid.

Ömsesidigt vĂ€nliga vĂ€nner i gruppchattar

Förutsatt att du har anslutit dig till nÄgon via chatt och vill skicka en vÀnförfrÄgan till en person i sina meddelanden, finns det nÄgra saker du kan göra. Som nÀmnts ovan; du kommer att behöva 4-siffra kod som Ätföljer anvÀndarnamnet. Detta kanske inte verkar lÀttillgÀngligt.

FrÄn gruppchatt kan du klicka pÄ profilbilden för avsÀndaren du vill lÀnka till. Ditt fulla anvÀndarnamn kommer att visas i chatboxen; fyrsiffrig kod ingÄr. NÀr du har samlat den hÀr informationen kan du följa stegen ovan för att skicka vÀnförfrÄgan.

0 Shares