Hur du lÀtt kan oskÀrpa bilden pÄ Android, iPhone och PC

Funktionen att sudda bakgrundsbilden Àr redan tillgÀngligt i de flesta smartphones modern. PortrÀttlÀge lovar större skÀrpedjup genom att sudda baksidan av bilden och lÀmna elementet i förgrunden i fokus.

Effekten, Àven kÀnd som bokeh, kan endast tillÀmpas nÀr du tar fotot. För att anvÀnda infoga det i ett fotografi som redan har tagits, mÄste du anvÀnda hjÀlp av applikationer eller redigeringsverktyg online.

AppGeek visar hur du kan oskÀrpa bildens bakgrund utan problem med vart och ett av dessa alternativ. Kolla upp!

PĂ„ appen iPhone och Android Camera

oskÀrpa foto bakgrundReproduktion / Apple

PortrÀttlÀge Àr tillgÀngligt pÄ de senaste modellerna av iPhone och enheter med sistema Android. Funktionaliteten finns i kameraprogrammet pÄ dessa telefoner och gör att du kan suddiga bakgrunden i realtid nÀr du tar fotot.

Alla iPhone-modeller, frĂ„n iPhone 7 Dessutom har funktionen. I selfie-lĂ€ge finns det bara pĂ„ iPhone X eller senare. Att anvĂ€nda det vĂ€ldigt enkelt. Öppna bara kameraappen och skjut alternativet till lĂ€get PortrĂ€tt.

NÀr allt Àr klart kommer namnet pÄ den anvÀnda ljuseffekten att vara gult. Tryck sedan bara pÄ den runda knappen för att ta fotot.

PÄ Android ger de flesta modeller med tvÄ bakre kameror effekten till kameraprogrammet. LG V30 Àr ett av undantagen. Vissa enheter med bara en kamera erbjuder ocksÄ funktionalitet, skapad genom programvara och inte genom linspaketet.

SÀttet att anvÀnda det kan variera nÄgot beroende pÄ enheten och tillverkaren. Men i allmÀnhet, bara öppna kameraappen och leta efter stÄende eller fokuslÀge. Orienteringen Àr att placera objektet eller personen i fokus pÄ ett avstÄnd av upp till 2.5 m frÄn mobiltelefonen.

Med hjÀlp av en applikation för Android och iPhone

Om du inte har en mobiltelefon med portrÀttlÀge eller vill anvÀnda bokeheffekten pÄ ett foto du redan har tagit kan du anvÀnda en redigeringsapp. För vÄr handledning kommer vi att anvÀnda Snapseed-applikationen, tillgÀnglig för Android och iOS.

SÄ för att följa steg för steg mÄste jag ladda ner appen pÄ din smartphone.

1. Öppna Snapseed och tryck pĂ„ cirkeln + eller i Öppna och tryck pĂ„ det foto du vill redigera;

2. NÀr bilden redan Àr öppen i applikationen trycker du pÄ Verktyg;

oskÀrpa fotobakgrund med appen

3. BlÀddra igenom verktygsmenyn och nÀr Fokuseffekt, tryck pÄ alternativet;

4. Som standard öppnas effekten i en oval / rundad form. I mitten Àr objektet i fokus och vid kanten övergÄngsomrÄdet för det suddiga omrÄdet;

  • Det Ă€r möjligt att öka eller minska cirkelns radie genom att dra tvĂ„ fingrar över den i en nyprörelse.
  • Mitten kan Ă€ndras genom att trycka pĂ„ den blĂ„ cirkeln och dra den till det omrĂ„de pĂ„ bilden dĂ€r du vill fokusera.

5. Om du vill Àndra oskÀrpa mönstret till raka kanter, tryck pÄ ikonen för en cirkel med en annan inuti, i den nedre menyn. Som med det cirkulÀra alternativet kan du flytta den runt bilden och placera den dÀr du föredrar;

6. Oavsett det cirkulÀra eller raka mönstret gör det möjligt för applikationen att anpassa suddigheten. I konen i mitten av skÀrmen har du tillgÄng till kontrollen av oskÀrpa, storleken pÄ övergÄngszonen och intensiteten pÄ vinjetten;

oskÀrpa fotobakgrund med appen

7. För att redigera, tryck bara pÄ önskat alternativ och dra sedan fÀltet högst upp pÄ skÀrmen till höger eller vÀnster;

8. NÀr alla justeringar har gjorts gÄr du till kontrollikonen (), som finns i skÀrmens nedre högra hörn;

9. För att spara resultatet, tryck pÄ Exportera. BestÀm sedan om du vill spara en kopia pÄ din enhet eller dela den via ett program.

Online (utan att ladda ner nÄgon app eller program)

Om du föredrar att redigera bilden pÄ din dator eller inte vill ladda ner ett program pÄ din telefon kan du anvÀnda onlineappar. Fotoram Àr ett av de bÀsta alternativen som finns, eftersom det gör att du kan justera suddighetsgraden.

1. Öppna webblĂ€saren du vĂ€ljer pĂ„ din telefon eller PC och gĂ„ till Fotoram webbplats. levereras Ladda upp bild och vĂ€lj det foto du vill oskĂ€rpa;

2. VĂ€lj nu alternativet Fokus;

oskÀrpa online foto bakgrund

3. Det Àr möjligt att justera radien för zonen som hÄlls i fokus pÄ föremÄlet Fokus. J in Belopp, anvÀndaren vÀljer intensiteten för oskÀrpa;

4. NÀr du Àr klar med justeringar, gÄ till Att spara för att spara bilden;

5. VÀlj format (.JPG eller .PNG), kvaliteten och klicka pÄ nedÄtpilen för att ladda ner.

Vid Instagram

O Instagram lÄter dig oskÀrpa bakgrunden till foton som kommer att publiceras i flödet. För att göra detta, tryck bara pÄ konen +, i mitten av skÀrmen och tryck pÄ önskat foto.

SÀtt i önskat filter och gÄ sedan till fliken Edio. BlÀddra till botten och tryck pÄ Tilt shift. I Radiell, den centrala zonen hÄlls i fokus och kanterna Àr suddiga. AnvÀnd tvÄ fingrar för att flytta stiftet för att öka eller minska radien för det fokuserade omrÄdet.

Suddig fotobakgrund pÄ Instagram

Om du vÀljer LinjÀr, det raka suddiga omrÄdet. Det Àr ocksÄ möjligt att pÄverka skÀrmen och förstora och minska delen av den suddiga bilden.

NÀr du Àr klar med justeringar, gÄ till Sluta. Sedan Àr det bara att avsluta publikationen, som du skulle göra pÄ nÄgot annat inlÀgg pÄ det sociala nÀtverket.

AppGeek rekommenderar:

  • Se appar för att göra snygga fotokollage
  • UpptĂ€ck de bĂ€sta gratis och enkla att anvĂ€nda videoredigerare online
  • LĂ€r dig hur du tar bra foton med din telefon i 12 enkla steg
0 Shares