Hur du loggar in automatiskt pÄ valfri portal Wi-Fi pÄ iOS

Mitt arbetsomrÄde implementerar en dynamisk captive portal som endast tillÄter internetÄtkomst för anvÀndare med giltiga referenser. Det Àr en enkel inloggningsformulÀr som dyker upp en gÄng pÄ varje enhet som Àr ansluten till nÀtverket. Trots att det bara tar nÄgra sekunder ville jag automatisera det pÄ iPhone. I den hÀr artikeln kommer jag att visa dig hur du automatiskt loggar in pÄ captive-portalen pÄ iOS. LÄt oss börja.

Problemet

Captive-portalen ÄterstÀlls varje dag och jag mÄste ange referenser varje dag för att fÄ tillgÄng till internet. NÀr jag försökte automatisera denna process fann jag att de flesta fÄngna portalsidor skickar en POST-begÀran via HTTPS. Siri-genvÀgar kan göra att vi helt enkelt kommer att automatisera den hÀr processen med att ange referenser och skicka formulÀret med genvÀgar-appen.

1. Ta reda pÄ din Captive Portal-URL

Om du redan kÀnner till webbadressen till den portugisiska portalen, kan du notera den nÄgonstans eftersom vi behöver den senare. Om du inte vet det, kan du antingen be din IT-kille eller logga ut frÄn fÄngstportalen och vÀnta pÄ att inloggningssidan dyker upp igen. Texten bredvid lÄssymbolen Àr URL: n, notera den nÄgonstans.

Relaterat: Hur man styr en TP-Link smart glödlampa (eller nÄgon smart hemanordning) med Siri?

Hur du loggar in automatiskt pÄ valfri portal Wi-Fi pÄ iOS 1

2. Justera Wi-Fi-instÀllningar

För att sÀkerstÀlla att skriptet körs varje dag du ansluter dig till kontorsnÀtverket mÄste vi justera nÄgra instÀllningar sÄ att iPhone bara ansluter till Wi-Fi-kontoret automatiskt.

GÄ till InstÀllningar> Wi-Fi> 91springboard> tryck pÄ i-knappen> SlÄ pÄ Auto-Join> StÀng av Auto-Login.

Hur du loggar in automatiskt pÄ valfri portal Wi-Fi pÄ iOS 2

LÀs ocksÄ: 10 bÀsta saker som Siri kan göra 2020

3. LÀgg till genvÀgen till din iPhone

Innan du kan ladda ner genvÀgen mÄste du tillÄta din iPhone att installera genvÀgar frÄn tredje part. GÄ till InstÀllningar> GenvÀgar> aktivera 'TillÄt otillförlitliga genvÀgar'.

Relaterat: 20 anvÀndbara genvÀgar för AppleKortkommandeapp pÄ iOS 12

Hur du loggar in automatiskt pÄ valfri portal Wi-Fi pÄ iOS 3

GÄ nu vidare och installera genvÀgen pÄ din iPhone med den hÀr lÀnken och lÀgg till den i appen. Det kan visa en snabb frÄga om att installera overifierade genvÀgar kan vara skadligt, du kan ignorera det.

Hur du loggar in automatiskt pÄ valfri portal Wi-Fi pÄ iOS 4

MÄste lÀsa: 10 bÀsta Mac-genvÀgar du mÄste kÀnna till

4. Ange dina referenser

NÀr du har installerat genvÀgen öppnar du genvÀgen och lÀgger till informationen frÄn din IT-administratör. Som visas pÄ bilden nedan mÄste du göra det ange anvÀndarnamnet i anvÀndarnamnfÀltet och Lösenord i lösenordsfÀltet. Du mÄste ocksÄ göra det ange Wi-Fi-namnet och webbadressen som ber om referenser. Klicka pÄ 'Klar', nÀr du har angett detaljerna.

Hur du loggar in automatiskt pÄ valfri portal Wi-Fi pÄ iOS 5

Det Àr allt du behöver göra för att du nu kan trycka pÄ genvÀgen eller be Siri att köra genvÀgen Ät dig. SÀg helt enkelt "Hey Siri Login to Captive" sÄ skulle den köra genvÀgen och du skulle vara inloggad.

Automatisera det ytterligare

GenvÀgen fungerar bra men vi kan ta det ett steg lÀngre. Jag vill att den hÀr genvÀgen ska aktiveras varje gÄng jag kommer till kontoret och lÀgger min iPhone över en NFC-tagg. Du kan köpa NFC-taggar frÄn Amazon, de Àr verkligen billiga och Àr praktiskt taget osynliga.

Öppna genvĂ€gar-appen pĂ„ din iPhone och tryck pĂ„ fliken Automation pĂ„ botten. VĂ€lj "Skapa personlig automatisering”Och tryck pĂ„ "NFC".

Hur du loggar in automatiskt pÄ valfri portal Wi-Fi pÄ iOS 6

Nu, Skanna NFC-taggen genom att föra den nÀra iPhone. Namnge taggen och fortsÀtt genom att knacka pÄ 'NÀsta'.

Hur du loggar in automatiskt pÄ valfri portal Wi-Fi pÄ iOS 7

Tryck pĂ„ "LĂ€gg till Ă„tgĂ€rd”-Knappen, skriv‘genvĂ€g‘I sökfĂ€ltet och vĂ€lj“Kör genvĂ€g”.

Hur du loggar in automatiskt pÄ valfri portal Wi-Fi pÄ iOS 8

HÀr kan vi helt enkelt lÀnka genvÀgen vi lagt till tidigare. LÀgg till genvÀgen "Logga in till Captive" frÄn listan och tryck pÄ NÀsta.

Hur du loggar in automatiskt pÄ valfri portal Wi-Fi pÄ iOS 9

Detta Ă€r helt valfritt men om du vill att denna automatisering ska köras utan din tillĂ„telse, inaktivera vĂ€xeln bredvid “FrĂ„ga innan du kör” och tryck pĂ„ 'Klar'.

Hur du loggar in automatiskt pÄ valfri portal Wi-Fi pÄ iOS 10

Det Àr allt du behöver göra. NÀr du nu kommer med iPhone nÀra taggen kommer den att köra genvÀgen och verifiera inloggningsformulÀret för den fÄngna portalen.

Hur du loggar in automatiskt pÄ valfri portal Wi-Fi pÄ iOS 11

Detta var ett enkelt sÀtt att automatisera den trÄkiga uppgiften att logga in pÄ den fÄngna portalen varje dag. Jag kan dock inte garantera att det fungerar 100% pÄ ditt nÀtverk. Varje plats som implementeras som placerar en Captive Portal, gör det annorlunda och grundstrukturen Àr liknande. Om ditt nÀtverk bara ber om ett anvÀndarnamn och ett lösenord sÄ skulle automatisering av det med den hÀr metoden fungera. Om det inte gör det sÄ slÄr jag mig pÄ Twitter och vi försöker ta reda pÄ det tillsammans.