Hur du sÀtter pÄ HDR pÄ Vizio-TV-apparater

Din dröm har gÄtt i uppfyllelse, och du har Àntligen köpt en 4K-TV. Det Àr stort, det Àr vackert, och det Àr alla saker du ville ha det. Du Àr sÄ glad att se nÄgra av dina favoritfilmer och sporter i 4K nu. Men av nÄgon anledning, trots att TV: n kostar en liten förmögenhet, Àr bilderna som visas pÄ din nya enhet inte i nivÄ med dina förvÀntningar.

Oroa dig inte, alla nya TV-apparater – och sĂ€rskilt 4K-apparaterna – behöver kalibrering för att producera bĂ€sta bildkvalitet. SĂ„ om du har köpt en ny Vizio 4K TV och inte Ă€r nöjd med resultatet Ă€r vi hĂ€r för att hjĂ€lpa dig.

Vad Àr HDR?

Med Vizio som erbjuder nÄgra av de mest ekonomiska 4K-TV-alternativen pÄ marknaden skulle vi inte skylla pÄ dig för att du vÀljer mÀrket framför Samsung eller LG. Den goda nyheten Àr att Vizios HDR-display anses vara fantastisk i sitt prisklasse. Men vad Àr HDR?

HDR, eller High Dynamic Range, Àr buzzordet pÄ 4K-TV-marknaden just nu. Du har kanske sett ett HDR-filter pÄ din smarttelefonkamera, och det Àr ett bra sÀtt att tÀnka pÄ. HDR kommer frÄn fotografering och ökar en bilds dynamiska intervall, vilket Àr kontrasten mellan de mörkaste svarta och de ljusaste vita.

Genom att sÀtta pÄ HDR tillÄter vi vÄra tv: er att skapa nyans i bilden. I valfri 4K-TV rekommenderar vi alltid att du slÄr pÄ HDR-lÀget, och Vizio Àr inte annorlunda.

hur man sÀtter pÄ HDR

SlÄ pÄ HDR pÄ din Vizio TV

De flesta Vizio 4K-TV-apparater stöder tre olika typer av HDR. de Àr Dolby Vision, HDR10, och HLG, respektive. SÄ för att fÄ en krispig bild med ökat kontrastförhÄllande mÄste du aktivera en av de tre standarderna som nÀmns hÀr.

Men en extremt viktig sak som konsumenterna tenderar att glömma Àr att HDR bara fungerar med 4K-innehÄll. SÄvida inte din innehÄllsströmningsplattform tillhandahÄller HDR-innehÄll, Àr det inget att slÄ pÄ den. För att sammanfatta det betyder HDR bara om innehÄllet stöder det.

Med tanke pÄ att din plattform för innehÄllsströmning stöder HDR, hur fÄr du vÀxla den pÄ din Vizio 4K TV? Det Àr ganska enkelt. Följ bara stegen nedan.

Steg ett

Det första du behöver göra Àr att hitta en HDMI-port som stöder HDR pÄ din TV. Nota: att inte alla HDMI-portar pÄ en 4K-TV stöder det. Om du Àr osÀker, kontrollera enhetshandboken som medföljde din TV. PÄ dess hemsida, Vizio hÀvdar att modellerna 2016, 2017, D och E-serien stöder HDR-innehÄll pÄ HDMI-porten 1.

Men om du Àger en nyare Vizio TV, Àr chansen stor att den tillhör P-serien eller senare. I dessa modeller stöder alla HDMI-portar HDR-innehÄll utom HDMI 5. Men om det inte finns nÄgon HDMI-port 5, ingen anledning att oroa sig för det.

Steg tvÄ

NÀr du har kontrollerat att du har anslutit din innehÄllsströmningsplattform till en HDMI-port som kan HDR vÀljer du Meny alternativet pÄ din Vizio-fjÀrrkontroll. VÀlj nu InmatningsinstÀllningar och vÀlj sedan den HDMI-port som din enhet Àr ansluten till. Slutligen, slÄ pÄ Full UHD-fÀrg alternativ.

Det Àr allt. HDR-innehÄll pÄ din Vizio 4K-TV Àr nu aktiverat.

Men HDR fungerar fortfarande inte

Om High Dynamic Range pĂ„ din Vizio 4K TV fortfarande inte fungerar som förvĂ€ntat, kan det finnas mĂ„nga skĂ€l. Du mĂ„ste se till att din innehĂ„llsströmningsplattform stöder 4K. Äldre versioner av Roku eller Apple TV stöder inte nödvĂ€ndigtvis HDR. SĂ„ du kanske klandrar din nya TV för problemet nĂ€r problemet i verkligheten ligger nĂ„gon annanstans.

Det kan ocksÄ vara sÄ att filmen eller showen du tittar inte Àr tillgÀnglig i 4K. Kom ihÄg att inte ALLT innehÄll pÄ webbströmningsplattformar som Amazon Prime och Netflix I finns i HDR. Du mÄste kontrollera titelkortet för en viss film eller visa för att se om det stöder HDR. Vanligtvis skulle streamingplattformar ansluta ett HDR-mÀrke till innehÄll som stöder 4K-strömning.

Slutligen finns möjligheten att din HDMI-kabel Àr gammal. Gamla HDMI-kablar Àr inte tillrÀckligt snabba för att överföra HDR utan problem. Du kanske mÄste köpa en Certifierad premium HDMI-kabel för att ansluta din innehÄllsströmningsplattform till din Vizio TV.

Hur du sÀtter pÄ HDR pÄ Vizio-TV-apparater 1

Njut av 4K-innehÄll pÄ din Vizio-TV

Du Àr redo att börja njuta av HDR-innehÄll pÄ din Vizio 4K TV. Det finns mÄnga appar och tusentals videor pÄ YouTube som stöder HDR-visning, sÄ det kommer aldrig att finnas en brist pÄ alternativ.

Vi skulle gÀrna höra dina Äsikter om att titta pÄ HDR-innehÄll pÄ din Vizio eller andra 4K-TV-apparater. Du kan ge oss din Äsikt i kommentarerna nedan.

0 Shares