Hur du vÀxer ditt online community med WordPress

Hur du vÀxer ditt online community med WordPress 1

Som en sistema För flexibel innehÄllshantering som Àr hÀr för att stanna, Àr WordPress ett utmÀrkt stÀlle att skapa din online-community. Men du kanske bara Àr van vid att anvÀnda plattformen för bloggning och inte Àr sÀker pÄ hur du bÀst skrÀddarsyr den för en communitywebbplats.

Lyckligtvis kan du skapa nÀstan alla typer av online-community som du kan tÀnka pÄ, tack vare de mÄnga relevanta plugins som integreras sömlöst med WordPress. Det finns verktyg som hjÀlper dig att bygga fanwebbplatser, supportnÀtverk, intressebaserade grupper och mer.

I det hÀr inlÀgget kommer vi att prata om varför du kanske vill skapa ett online-community i första hand. Sedan kommer vi att markera nÄgra av de bÀsta pluginsna för att göra det och presentera deras nyckelfunktioner. LÄt oss komma igÄng!

Varför skapa en online-community

Envato Forum

Ett forum Àr ett bra exempel pÄ en community-webbplats som gör det möjligt för anvÀndare att trÀffas och diskutera ett specifikt Àmne.

En online-community, som ett forum, ett socialt nÀtverk, en webbplats eller en medlemskapssida, Àr en plattform dÀr likasinnade mÀnniskor kan gÄ med. Dessa samhÀllen kan vara avsedda för support, nÀtverk eller ens för skojs skull.

Att bygga ett eget samhÀlle ger mÄnga fördelar, oavsett om du Àr företagare, bloggare eller bara nÄgon som letar efter ett stÀlle att umgÄs online. Till exempel:

Om du Àr företagare kan det hjÀlpa dig att sticker ut frÄn dina konkurrenter och djupt locka din mÄlgrupp. Om du Àr en bloggare eller influencer, kan du nÄ en specifik och specifik mÄlgrupp och skapa dedikerade lÀsare. Oavsett syftet med din community-webbplats kan du kontrollera dess innehÄll och design, till skillnad frÄn en restriktiv plattform som Facebook.

Naturligtvis har varje gemenskapswebbplats sitt eget unika syfte och mÄl. Lyckligtvis gör WordPress det möjligt att designa din egen för att tillgodose behoven i ditt samhÀlle med ett antal anvÀndbara plugins.

Vi har noggrant valt de fem verktygen nedan, med fokus pĂ„ betyg, recensioner och nyckelfunktioner. Även om det inte Ă€r en omfattande lista, tror vi att det hĂ€r Ă€r de bĂ€sta alternativen för att fĂ„ dig av pĂ„ höger fot eller hjĂ€lpa dig att utöka din nuvarande webbplats. LĂ„t oss hoppa!

1. Buddypress

Buddypress

Med BuddyPress kan du skapa ett socialt nÀtverk för dina kollegor, intressegrupper, familj eller nÄgon annan. Det erbjuder en enkel men anpassningsbar plattform att bygga och engagera sig i ditt samhÀlle.

Med BuddyPress kan dina nÀtverksmedlemmar skapa personliga profiler, ansluta till andra anvÀndare och till och med skapa och interagera i sina egna grupper. Du fÄr alla fördelarna med din egen exklusiva sociala medieplattform utan behov av kryptering.

Det bÀsta med BuddyPress Àr att det Àr gratis, och precis som WordPress finns det mÄnga BuddyPress-plugins som du kan ladda ner gratis eller köpa för att utöka dess huvudfunktionalitet.

2. Publikationer skickade av anvÀndaren

Komplettering av publikationer som skickats av anvÀndaren

AnvÀndarinlÀmnade inlÀgg lÄter dig förvandla din WordPress-webbplats till en blogg med flera författare. Detta liknar det BuddyPress-kompatibla anvÀndarblogg-pluginet, men med mer funktionalitet.

Som en fristÄende plugin Àr anvÀndarinlÀmnade inlÀgg ett utmÀrkt val för webbplatser med innehÄllsfokus. Oavsett om du driver en hobbygrupp, ett industriellt samhÀlle eller en webbplats av sÀrskilt intresse, kan dina anvÀndare vara en del av samhÀllet genom att erbjuda sin egen information och erfarenhet. Naturligtvis tillÄter detta plugin dig full kontroll över inlÀgg som Àr godkÀnda. För att aktivera dessa inlÀgg behöver du helt enkelt kopiera och klistra in en kortkod pÄ en sida, inlÀgg eller widget.

Plugin Àr gratis och innehÄller ett grundlÀggande inlÀmningsformulÀr och begrÀnsat stöd. Du kan dock uppgradera till premiumversionen och fÄ livslÀngdsuppdateringar, full support och ytterligare anpassningsalternativ för inlÀmningsformulÀr.

3. Mongoose sida plugin

Mongoose sida plugin

Mongoose-sidpluginet Ă€r ett lĂ€tt kraftplugin som lĂ„ter dig bĂ€ra din tillgĂ„ng Facebook community – och alla dina följare – pĂ„ din WordPress-webbplats.

Med en kortkod pĂ„ en sida, post eller widget kan du lĂ€gga till din Facebook Mata direkt till din WordPress community-webbplats. Ännu bĂ€ttre kan anvĂ€ndare interagera med ditt flöde, gilla, dela och kommentera, allt utan att lĂ€mna din webbplats!

Enkelheten och den rena designen av detta tillÀgg gör det till ett utmÀrkt tillÀgg till alla rum. Dessutom förenklar den lÀttanvÀnda instrumentpanelen anpassningen. Som med de andra plugins som nÀmns i vÄr lista, Facebook Page Plugin Àr helt gratis.

4. Enkelt medlemskap

Enkelt plugin för medlemskap

Simple Membership Àr ett plugin för medlemskap pÄ webbplatsen som Àr lÀtt, lÀtt att anvÀnda och anpassningsbart. Med detta plugin installerat kan du enkelt skapa en medlemskapssida för din online-community.

Oavsett om du vill skapa en mer privat webbplats, bara lÄta godkÀnda medlemmar delta, eller erbjuda variabla behörigheter till olika nivÄer av medlemskap, kommer detta plugin att göra jobbet. Med enkelt medlemskap kan du skapa obegrÀnsade prenumerationsnivÄer, bÄde gratis och betald. Med betalda prenumerationer har du den extra fördelen att acceptera sÀkra betalningar via PayPal.

Detta plugin Àr gratis och eftersom det Àr fokuserat pÄ enkelhet erbjuds inga tillÀgg eller plugins. Den Àr helt funktionell pÄ egen hand och kommer att komma igÄng pÄ nolltid.

5. bbPress

BbPress-plugin

Med bbPress forum-plugin kan du skapa ett fullstÀndigt forum pÄ din WordPress-webbplats, och det Àr ett utmÀrkt sÀtt att starta konversationen pÄ din blogg. Eftersom forum Àr ett enkelt sÀtt att fÄ kontakt med likasinnade personer, Àr detta ett bra plugin-alternativ om du vill att din online-community ska komma igÄng snabbt.

Dessutom Àr detta plugin vÀl utformat för nybörjare och erfarna forummoderatorer. Med bbPress kan du enkelt konfigurera och moderera dina forum. Dessutom kan du dela upp din webbplats i sektioner och tillÄta anvÀndarskapat innehÄll.

Som open source-programvara Àr bbPress gratis att ladda ner och anvÀnda. Dessutom finns det mÄnga bbPress-kompatibla plugins, till exempel Meddela (Ingen skrÀppost), som utökar verktygets funktionalitet och förbÀttrar din anvÀndarupplevelse.

Oavsett om du vill erbjuda support, bygga en fanbas eller ge en plats för likasinnade mÀnniskor att umgÄs, Àr WordPress en utmÀrkt plattform för att bygga ditt onlinemiljö. Det finns faktiskt dussintals plugins tillgÀngliga för samma ÀndamÄl.

I det hÀr inlÀgget introducerar vi dig fem av vÄra rekommenderade plugins för community building. Vilka av dessa tillÀgg för community-building intresserar dig mest och varför? Eller har du en som mÄste lÀggas till i listan! LÄt oss veta i kommentaravsnittet nedan!

0 Shares