Hur kommer PS5 att se ut?

Det finns mÄnga spekulationer pÄ Internet om den nya PS5, den nya Sony PlayStation-konsolen. Sony Àr officiellt med det namnet, men spelen titan har Ànnu inte publicerat nÄgon officiell information om utseendet pÄ PS5.

MÄnga har lÀckt falsk PS5-information online, men nÄgra av lÀckorna Àr sanna. Det finns en bild av utvecklingspaketet som nÀsta generations spelutvecklare för nÀrvarande anvÀnder. Den fÀrdiga produkten behöver inte se ut sÄ hÀr, eftersom det bara Àr en sammanfattning av vad den kommer att bli nÀr den slÀpps.

Hur kommer PS5 att se ut? 1

LÀs vidare för mer information om PS5.

NÀr lÀmnar du?

Nu vet du hur PS5-utvecklingspaketet ser ut, Àven om detta inte Àr den slutgiltiga aspekten av den fÀrdiga produkten, det ger en bra antydning om vad som kommer att komma. Vi tror att denna konsol verkar ganska futuristisk och unik, men den Àr för öppen och konstig för att starta den pÄ detta sÀtt.

Sony kommer förmodligen att göra en makeover och fÄ slutprodukten att se mycket svalare ut Àn detta eftersom den i princip ser ut som en sci-fi DVD-spelare frÄn vissa gamla filmer. Fortfarande Àr det bara utseendet, och interiören Àr alltid det som Àr viktigast. Vi kommer att prata om specifikationerna senare, men för tillfÀllet vill du förmodligen veta nÀr PS5 kommer att finnas tillgÀnglig.

Enligt Sony Àr det officiella lanseringsdatumet sommarsÀsongen 2020, Àven kÀnd som Ärets sista kvartal. Vi tÀnker att det antagligen kommer att komma ut före jul, men vem vet. Eftersom Microsoft ocksÄ kommer att lansera nÀsta Xbox-konsol pÄ samma gÄng 2020, mÄste Sony öka sitt spel innan Xbox tar all Àra.

PS5

Vad har PS5 med sig?

PS5 kommer att ha en AMD-CPU baserad pÄ den hyllade AMD Ryzen-generationen 3. Specifikt kommer det att ha Ätta kÀrnor och kommer att skrÀddarsys för att passa den nya konsolen. Förmodligen kommer PS5 att stödja 8k-resolutioner, men det verkar för mycket just nu.

Nuvarande konsoler erbjuder 30 bilder per sekund i 1080p HD-spel, och ett hopp pÄ 8 000 verkar nÄgot utom rÀckhÄll. Eftersom de bÀsta speldatorerna kan köra en upplösning pÄ 4k vid 60 fps för nyare speltitlar, skulle en matchande konsol vara bra.

De flesta mÀnniskor har Ànnu inte 8k enheter, och konsoler, Àven nÀsta generation, bör vara överkomliga för vanliga anvÀndare. Med andra ord, de bör vara budgetvÀnliga, och det uppskattade priset pÄ den nya PS5 Àr ungefÀr $ 500.

JÀmfört med dagens bÀst spelande datorer Àr det priset ett fynd. De flesta har inte rÄd med en sÄ kraftfull dator, sÄ om Sony uppnÄr sÄdan prestanda kommer alla att köpa PS5.

Även viktiga Ă€r förbĂ€ttringar av 3D-ljud, vilket lĂ„ter bra eftersom ljudet inte förbĂ€ttrades sĂ„ mycket, jĂ€mför PS4 med PS3. PS5 kommer ocksĂ„ att ha en SSD, vilket Ă€r en stor fördel. Det ger mycket snabbare laddningstider, speluppdateringar, installation etc.

VR-stöd Àr ocksÄ garanterat. Sony skulle missa en fantastisk möjlighet om de inte ansluter VR-tekniken till sina nya konsoler. DVR kommer att vara en sÀker funktion eftersom PS4 ocksÄ har den. PS4-spel kan ocksÄ spelas pÄ PS5, men vi vet inte om de gamla konsolmodellerna.

PS5 design

LÄt oss ta en titt pÄ PS5-prototypen och se vad vi kan dra slutsatsen av. Det verkar som att denna konsol kommer att ha mÄnga ventiler som ger utmÀrkt kylning. Det kommer att finnas Ätminstone 5 USB-portar för alla typer av tillbehör, som styrenheter, hörlurar etc.

ps5 prototyp

OvanpÄ ser vi en optisk enhet, men det Àr det. Du kan inte gissa mycket bara med dessa bilder, och vi har förmodligen inte mycket mer information förrÀn Sony bryter ner hela konsolen och dess funktioner.

Sony lovar ocksÄ att den nya konsolen blir grönare och förbrukar mindre energi Àn PS4. Det Àr naturligtvis bra nyheter, bÄde för miljön och för spelarens elrÀkning.

Vi kan inte heller spekulera om PSD-storleken pÄ PS5, men den kommer förmodligen inte att överstiga 500 GB. Förhoppningsvis finns det ett alternativ att lÀgga till mer lagringsutrymme pÄ enheten för de som gillar att samla och spela mÄnga spel.

Vilka spel ska vi förvÀnta oss?

PS5 kommer att ha mÄnga intressanta spel, men majoriteten Àr rena spekulationer. Det Àr sÀkert att nÄgra av de mest förvÀntade spelen kommer att finnas tillgÀngliga vid lanseringen, ett bra exempel Àr Cyberpunk 2077 med Keanu Reeves.

Detta spel utvecklas av skaparna av La Witcher 3: Wild Hunt, som sÀger mycket. Det kommer att vara ett öppen-vÀrlds action- och Àventyrsspel, förmodligen jÀmförbart med cyberpunk GTA.

Bortsett frÄn detta bekrÀftas Godfall ocksÄ som en PS5 exklusiv. Det Àr ett slasher rollspel som utvecklats av Borderlands utvecklare. LÄter lovande

Allt annat Àr ren antagande, men vi kan förmodligen förvÀnta oss The Elder Scrolls 6, Den sista av oss 2, Death Stranding och Tsushimas spöke.

Förhoppningsvis kommer de flesta av de bÀsta PS4-titlarna att överföras till PS5, men det har Ànnu inte bekrÀftats. Naturligtvis kommer spelen pÄ PS5 att hÄllas pÄ den Àlskade DualShock-controller, som ocksÄ kommer att se mÄnga förbÀttringar.

Sony strÀvar efter att göra den nya kontrollern mer uppslukande och spÀnnande. Det fanns ocksÄ nÄgra bildlÀckor frÄn controller för PS5, men vi tror att de Àr falska eftersom de verkar orealistiska, och kÀllorna har inte ett gott rykte.

Hype Àr verklig

2020 har mÄnga fantastiska saker sparat för spelare. En av de mest spÀnnande Àr det nya konsolkriget som kommer att slÀppas ut. Microsoft och Sony kommer att lansera sin nÀsta generations konsoler i slutet av 2020 och förhoppningsvis kommer Google Stadia att svara.

Stadia Ă€r redan ute, men krĂ€ver mĂ„nga justeringar och förbĂ€ttringar. Är du upphetsad för PS5? Vad tycker du om den senaste generationens konsoler? BerĂ€tta i kommentarerna nedan.